HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.13 12:43 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Budapestre látogat a Liverpool és a Manchester

A női vízilabdázók első és második számú nemzetközi kupasorozatában, a BEK-ben, illetve a LEN-kupában a hétvégi selejtezőket követően megtartották a versenyben maradtak sorsolását, amelyben négy magyar csapat révén voltunk érdekeltek. Házigazda lesz a Dunaújváros és az Újpest. Nizzába utazik és a Fiorentinával is játszik a bajnok Domino. Olaszországban játszik a Szentes.

HIRDETÉS
Pelle Anikóék tavaly a LEN-kupában értek a csúcsra, idén a BEK-ben próbálkozhatnak
Czagány Balázs
Pelle Anikóék tavaly a LEN-kupában értek a csúcsra, idén a BEK-ben próbálkozhatnak
A Dunaújváros hazai pályán csoportgyőztesként, minden mérkőzését megnyerve jutott tovább a legjobb tizenhat közé, a következő körben januárban a görög Vuliagmenit, a holland Donk Goudát és a német Bayer Uerdingent látják vendégül. A csoportból – miként a LEN-kupában is - az első kettő jut a negyeddöntőbe, a házigazdák jó eséllyel pályáznak az egyik helyre, de minden bizonnyal komolyabb feladat elé néznek, mint a selejtezőben.

Az NSO ajánlja:

A bajnoki címvédő, LEN-kupa győztes Domino kiemeltként nem játszott selejtezőt, így csak a mostani körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A honvédosok Nizzában a házigazda Olympic, valamint az olasz Fiorentina és a holland Brandenburg ellen játszanak, szintén továbbjutási esélyekkel.

A BEK-hez hasonlóan a LEN-kupában is két magyar együttes van versenyben. Az Újpest egy vereséggel a második helyen jutott tovább a budapesti csoportból, a következő fordulóban ismét házigazda lesz. Ezúttal a holland Nereus Zaandam és két brit együttes ellen veszik fel a küzdelmet, papíron abszolút továbbjutási esélyekkel.

Érkezik Budapestre a Liverpool és a Manchester, amely leosztás futballban minden bizonnyal nagy visszhangot váltana ki, így viszont legrosszabb esetben csak kellemetlen meglepetést okozhatnak a jóval esélyesebb újpestieknek.

Érdekesség, a BEK-selejtezőben a Sheffield, a LEN-kupában pedig a London Penguin már képviselte hazánkban a brit női vízilabdát az elmúlt hétvégén.

A Szentes ugyancsak kiemeltként csak most mutatkozik majd be a sorozatban, esetükben a LEN-kupában. A szentesiek az olaszországi Casertában csobbannak medencébe, méghozzá a házigazda Volturno mellett a svájci Zürich és a budapesti csoportot veretlenül megnyerő, Újpestet egy góllal legyőző görög Patrasz ellen.

BEK:
(Játéknapok: 2007. január 12-14.)
E-csoport (Nizza):
Olympic Nice (francia) Domino-BHSE-Polo SC
Fiorentina (olasz) Brandenburg (holland)
G-csoport (Dunaújváros):
Dunaújvárosi Főiskola-Elco Vuliagmeni (görög)
Donk Gouda (holland) Bayer Uerdingen (német)
LEN-kupa:
(Játéknapok: 2007. január 12-14.)
E-csoport (Budapest):
Újpest-OSC-Cemelog Nereus Zaandam (holland)
Liverpool (brit) Manchester (brit)
F-csoport (Caserta):
Volturno (olasz) Hungerit-TOP COP-Szentesi VK
Zürich (svájci) Patrasz (görög)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 23:39:08

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A férfipóló ősidők óta olimpiai sportág, a női szakág ellenben 2000-ben csatlakozott az ötkarikás programhoz, kezdetben hat, majd 2004-től nyolc csapattal. Ami a „píszí” sportdiplomácia szerint tarthatatlan, hiszen a férfiak mezőnye tizenkettes.

2018.09.11 10:50:22

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Az egyetlen elnökjelölt szerint megkérdőjelezhetetlen, amit Kemény Dénes elért.

2018.09.06 12:52:29

Vízilabda nemzetisport.hu

Történt az Eb-n néhány olyan jelenet, ami korábban nem volt megszokott • A kommunikációban is profinak kell lenni.

2018.08.26 22:01:25

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL A magyar vízilabdázás sohasem lehetett olyan nehéz helyzetben, amelyből ne lelte volna meg a kiutat.

2018.07.31 21:55:58

Vízilabda R. E. B.

A parton és a vízben összesen 43 olimpiai arany adott randevút egymásnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS