HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZABÓ GÁBOR, BAJZÁT RAFAELonline 2004.10.10 21:35 Frissítve: 2011.10.31 02:42

A vér nem vízzé, arannyá vált

"Gyuri, azért igyekeztünk úgy játszani, hogy a videó alapján ne lehessen sok mindent megállapítani" - kedélyeskedett még a válogatott szombat esti bemutató meccse előtt Steinmetz Ádám Gerendás Györggyel, utóbbi pedig - miután aláíratott néhány, helyi PR-célra hasznosítandó labdát az olimpiai bajnokokkal - amondó volt: "megnéztem a felvételt, ezt tényleg sikerült elérnetek."

HIRDETÉS
Vasárnap aztán a meccs után is találkoztak. Ekkorra már mindketten lehiggadtak, de csupán Gerendásnak volt kedve egy kissé erőltetett mosolyhoz, amint gratulált a centernek csapata győzelméhez. Az ifjabbik Steinmetz amúgy sokat nem rakott hozzá a diadalhoz, bár valamelyest neki köszönhették a sikert - jóllehet összesen ha egy percet töltött a vízben…
Sérülés miatt vezérét vesztette a Vasas

Az úgy volt, hogy Németh játékvezető első ítéletével igyekezett a durvulást csírájában elfojtani, elvégre gyorsan kizavarta a Varga Dánielbe kullancsként csimpaszkodó Hegedűst (ezt a fórt - egy blokkba törölt lövés után - végül Vindisch beverte). Csakhogy a második angyalföldi támadás végén az egyik védő a szerelést kísérő fröccsök közepette beletérdelt Steinmetz Ádám fejébe, aki vérbe borult arccal ült ki a partra, és közben valami olyasmire panaszkodott, hogy "ezek a BVSC-sek folyamatosan verekszenek."
Az indulatok persze elszabadultak annak rendje s módja szerint, mint a vér kiserkenésekor mindig, a negyedszünetben például Mátéfalvy Csaba, a vendégek kapusedzője fejtette ki nézeteit trikójához méltó arcszínnel az eltiltása miatt az emeleten üldögélő Gerendás Györgynek, aki persze válaszolt - hogy mi hangzott el, nem tudni, szerencsére…

Küzdelemben nem volt hiány a Magyar Kupa-döntôben
Küzdelemben nem volt hiány a Magyar Kupa-döntôben
Az ellenben tény, hogy az ifjabbik Steinmetz szemöldökének felszakításával a Vasas amúgy is törékeny támadójátékából sikerült kiiktatni a legveszélyesebb elemet. A Vasas háza táján eluralkodó zűrt jól használta ki az egri együttes, hiszen előbb Kiss Csaba, majd Seress használt ki egy emberelőnyt, így az első negyedet 2-1-es vezetéssel zárta.

A második rész sokáig állóháborút hozott: a "vérző felet" lélektani okokból segítő bírák ugyan adtak több előnyt is az angyalföldieknek, ám ők nem igazán tudtak élni velük, átellenben viszont Nagy remekül repkedett a jól szervezett zóna mögött. Aztán a negyed második felében egy szerencsés találat életet lehelt a piros-kékekbe: Varga Dániel előbb egy lepattanót tett be közelről, majd egy újabb kihagyott fórt követően hátulról rámolt be egy pazar kapásgólt. Sőt, a végén Vindisch immáron egy előnyt is bevágott a balkezesek oldaláról - s lőn 3-0 a második etap részeredménye, ami, mint kiderült, ügydöntőnek bizonyult.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 08:38:38

Vízilabda BALLAI ATTILA

Fodor Rajmund: „Ami most történt, arra száz év múlva is emlékezni fognak.”

2018.11.04 11:41:07

Vízilabda BALLAI ATTILA

Így jutott fontos szerephez a kocsmázás és egy kapuscsere. Kemény Dénes-sorozat, 3. rész.

2018.10.29 10:16:48

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Azért voltam nyugodt, mert tudtam, hogy jobbak vagyunk” – Kemény Dénesről szóló sorozatunk második része.

2018.10.20 11:45:56

Vízilabda BALLAI ATTILA

Egy comói állatorvosnál egyszer csak tündökletes kérő kopogtatott. 1. rész.

2018.10.18 09:37:44

Vízilabda nemzetisport.hu

Az érintettek december 16-án, Kínában, a FINA éves gálavacsoráján veszik át a díjat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS