HIRDETÉS
SZABÓ GÁBOR, BAJZÁT RAFAELonline 2004.10.10 21:35 Frissítve: 2011.10.31 02:42

A vér nem vízzé, arannyá vált

"Gyuri, azért igyekeztünk úgy játszani, hogy a videó alapján ne lehessen sok mindent megállapítani" - kedélyeskedett még a válogatott szombat esti bemutató meccse előtt Steinmetz Ádám Gerendás Györggyel, utóbbi pedig - miután aláíratott néhány, helyi PR-célra hasznosítandó labdát az olimpiai bajnokokkal - amondó volt: "megnéztem a felvételt, ezt tényleg sikerült elérnetek."

Vasárnap aztán a meccs után is találkoztak. Ekkorra már mindketten lehiggadtak, de csupán Gerendásnak volt kedve egy kissé erőltetett mosolyhoz, amint gratulált a centernek csapata győzelméhez. Az ifjabbik Steinmetz amúgy sokat nem rakott hozzá a diadalhoz, bár valamelyest neki köszönhették a sikert - jóllehet összesen ha egy percet töltött a vízben…
Sérülés miatt vezérét vesztette a Vasas

Az úgy volt, hogy Németh játékvezető első ítéletével igyekezett a durvulást csírájában elfojtani, elvégre gyorsan kizavarta a Varga Dánielbe kullancsként csimpaszkodó Hegedűst (ezt a fórt - egy blokkba törölt lövés után - végül Vindisch beverte). Csakhogy a második angyalföldi támadás végén az egyik védő a szerelést kísérő fröccsök közepette beletérdelt Steinmetz Ádám fejébe, aki vérbe borult arccal ült ki a partra, és közben valami olyasmire panaszkodott, hogy "ezek a BVSC-sek folyamatosan verekszenek."
Az indulatok persze elszabadultak annak rendje s módja szerint, mint a vér kiserkenésekor mindig, a negyedszünetben például Mátéfalvy Csaba, a vendégek kapusedzője fejtette ki nézeteit trikójához méltó arcszínnel az eltiltása miatt az emeleten üldögélő Gerendás Györgynek, aki persze válaszolt - hogy mi hangzott el, nem tudni, szerencsére…

Küzdelemben nem volt hiány a Magyar Kupa-döntôben
Küzdelemben nem volt hiány a Magyar Kupa-döntôben
Az ellenben tény, hogy az ifjabbik Steinmetz szemöldökének felszakításával a Vasas amúgy is törékeny támadójátékából sikerült kiiktatni a legveszélyesebb elemet. A Vasas háza táján eluralkodó zűrt jól használta ki az egri együttes, hiszen előbb Kiss Csaba, majd Seress használt ki egy emberelőnyt, így az első negyedet 2-1-es vezetéssel zárta.

A második rész sokáig állóháborút hozott: a "vérző felet" lélektani okokból segítő bírák ugyan adtak több előnyt is az angyalföldieknek, ám ők nem igazán tudtak élni velük, átellenben viszont Nagy remekül repkedett a jól szervezett zóna mögött. Aztán a negyed második felében egy szerencsés találat életet lehelt a piros-kékekbe: Varga Dániel előbb egy lepattanót tett be közelről, majd egy újabb kihagyott fórt követően hátulról rámolt be egy pazar kapásgólt. Sőt, a végén Vindisch immáron egy előnyt is bevágott a balkezesek oldaláról - s lőn 3-0 a második etap részeredménye, ami, mint kiderült, ügydöntőnek bizonyult.
2019.01.13 13:07:49

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (szöveg), KONCZ GYÖRGY (fotó)

Tépték már fel az orrát és varrták össze a szemgolyóját, de a pólótól semmi sem tántoríthatta el.

2018.12.27 09:41:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„A Ferencváros az a nagy hagyományú klub, amelyben szerintem minden téren ki tudok teljesedni.”

2018.12.20 15:15:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Vári Attila: Az olimpiai kvalifikáció komoly sportszakmai feladat.

2018.12.12 23:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így fest, amikor egy sportvezető rendre hangsúlyozza, nekünk a versenyzők az elsők – ám a tettek azt tanúsítják, hogy egy frászt azok.

2018.12.07 14:16:56

Vízilabda nemzetisport.hu

December 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőit rendezik, majd december 22-én a Tippmix Szuperkupa a tét! (x)