HIRDETÉS
AMLER ZOLTÁNonline 2003.06.28 23:22 Frissítve: 2011.11.18 00:15

Ezúttal a duplával is beérték

& és akkor a derbi zárásaként a saját harmadából engedte el a labdát. A nézők már álltak a helyükön, tapssal köszönték meg a kedvencek 137-es sikerét  elsiették kicsit&

A sárga gömb csak repült, repült, szegény Stanton sem tudta, hol áll meg. Már-már a közelébe ért, mikor gellert kapot a vízen, és az egyes sapkás asszisztálása mellett szépen beesett a kapuba. Az ausztrálok kapusa a víz alatt dühöngte ki magát, elsüllyedt szégyenében, miközben a ritkán látható messziségről szerzett, Fodor Rajmund által kivitelezett utolsó találat négyzetre emelte a tetszésindexet. Szóval, 14-7 lett az a 13–7. Azok után, hogy szerdán háromszor annyi magyar gól született, mint ausztrál (15–5), a VLben megelégedtek a dupla annyival az urak. Senki sem dühöngött emiatt…
Pedig az első kilencperces menet befejeztével a még nagyobb kiütés is benne volt a pakliban. Benne, mert a meccset végigvédő, a szerbek ellen csak az utolsó két és fél percre beálló, így immáron kétszeres válogatottként tündöklő újdonsült honfitársunk, Gergely István átjátszhatatlannak bizonyult (pedig próbálkoztak az auszik becsülettel), a bekkek, Steinmetz Barnabás és Vári Attila, mint végig a 36 perc folyamán, sallangmentesen kapcsolták ki a centereket, miközben elöl négyet rámoltak be támadóink. Madaras Norbert, Kiss Gergő, Varga II Zsolt, valamint Biros Péter talált be akcióból – a két dominós felállt védelem ellen, a két angyalföldi pedig leúszás után volt eredményes. A folytatásban azonban közelebb férkőztek Sagajev fiai, feljöttek 4–2-re, és igaz ugyan, hogy az ellenállhatatlan Madaras vezérletével idővel újra négygólosra hízott az előny (7–3, majd 8–4), a harmadik játékrészben 8–6-nál újra közel minimális volt a differencia. A hullámvasút azonban újra a mieinket emelte magasba, Molnár Tamás gyönyörű ejtése és a Fodor–Biros összjáték precíz kivitelezése megnyugtatólag hatott, még akkor is, ha Jenkins 10-7-re alakította az eredményt.

Amint Kiss Gergô ellenfelét, úgy a magyar válogatott ausztrál riválisát tartotta ellenôrzése alatt – nem is lehetett kérdéses a siker (Fotó: árvai károly)
Amint Kiss Gergô ellenfelét, úgy a magyar válogatott ausztrál riválisát tartotta ellenôrzése alatt – nem is lehetett kérdéses a siker (Fotó: árvai károly)
Kemény Dénes tanítványai ezúttal nem pörögtek a csúcson (ami persze érthető: 18 órával az Európa-bajnok fölényes legyőzése után, egy gyengébb rivális ellen módfelett nehéz lett volna újra gálázni), arra azonban végig ügyeltek, véletlenül se forogjon veszélyben a sikerük. Itt volt például Varga II Zsolt. Sorozatban bizonyítja tehetségét, meccsről meccsre játssza be magát a vb-csapatba. Az utolsó felvonás óriási fel-le úszását a Vasas univerzális pólósának remekbe szabott találata törte meg – hiába lógott a nyakán védője, csodás gólt ragasztott a kapuba. Később egy újabb lefordulást suhintott be (12–7), amit Vári Attila bombája követett (13–7) – Fodor Rajmund dudaszós góljáról pedig már beszéltünk. És még sokat fogunk róla…

Mestermérleg
Kemény Dénes:
– Az összes létező csapdába belesétáltunk, amely a szerbek elleni meccs másnapján délután háromkor egy gyengébb ellenfél ellen várhat a csapatra. Igaz, külön készültünk, hogy ne történjen meg mindez – ettől függetlenül tizennégy hétre nyertünk.
Erkin Sagajev: – Ezúttal sokkal összeszedettebben játszottunk, mint szerdán, ám fiatal csapatom még így sem lehetett ellenfele a magyar válogatottnak.

Vizes menü

Április 29., vasárnap. 3. forduló: Magyarország–Egyesült Államok, 15.45. Szerbia-Montenegró–Ausztrália, 17.15.
2019.01.13 13:07:49

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (szöveg), KONCZ GYÖRGY (fotó)

Tépték már fel az orrát és varrták össze a szemgolyóját, de a pólótól semmi sem tántoríthatta el.

2018.12.27 09:41:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„A Ferencváros az a nagy hagyományú klub, amelyben szerintem minden téren ki tudok teljesedni.”

2018.12.20 15:15:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Vári Attila: Az olimpiai kvalifikáció komoly sportszakmai feladat.

2018.12.12 23:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így fest, amikor egy sportvezető rendre hangsúlyozza, nekünk a versenyzők az elsők – ám a tettek azt tanúsítják, hogy egy frászt azok.

2018.12.07 14:16:56

Vízilabda nemzetisport.hu

December 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőit rendezik, majd december 22-én a Tippmix Szuperkupa a tét! (x)