AMLER ZOLTÁNonline 2002.09.11 23:08 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Sipos Editet is hazacsábították

A kétszer 150 euró befizetve, a játékengedély útban, hétvégén tehát nincs hivatalos akadálya annak, hogy Valkay Ágnes, valamint a tavalyi esztendő legjobb játékosának választott kiválósághoz hasonlóan szintén Olaszországból hazacsábított Sipos Edit bemutatkozzon a Dunaújvárosi Főiskola csapatában. Mindazonáltal előbbi pólós bizonyosan nem lesz ott a vízben az OSC ellen (úgy négy-öt gólt úsznak meg ezzel a fővárosiak…), rakoncátlankodó válla továbbra is megakadályozza ebben. A "Sipi” becenévre hallgató világ- és Európa-bajnok ellenben rajtra kész! A magyar rajtra, hiszen hiába kereste őt (is) az olasz pontvadászat majd összes képviselője, igent mondott Mihók Attila hívására.
"Olasz ajánlatokban tényleg nem volt hiány, ám miután a dunaújvárosiak legalább ugyanolyan jó feltételeket kínáltak, nem haboztam sokat – kezdi Sipos Edit, aki 1994-ben nyert vb-aranyat, és aki Faragó Tamás remeklő válogatottjában is alapembernek számít. – A fő motivációs tényező azonban mégsem ez, hanem a suli volt – mint ahogy sokan a csapatból, én is lehetőséget kaptam a városi főiskola közgazdász szakán. Itt az ideje a fejbéli kapacitást növelni, gondolni arra, mi lesz majd a sport után. Remélhetőleg pályafutásom legszebb évei még előttem vannak, mégis, ki tudja mi történik. Szóval, egyszerre tanulok és vízilabdázok Dunaújvárosban, ahol nagyon jól érzem magam, köszönhetően a sok jó játékosnak, a szakmai stábnak, az edzőnek.”
A IGM Ortigia exjátékosával immáron öten pólóznak a tavalyi Európa-bajnok társulatból a bajnokcsapatban (mellette Sós Ildikó, Primász Ágnes, Tiba Zsuzsanna és az említett Valkay Ágnes), de Zantleitner Krisztina és Benkő Tímea is állandó tagja a válogatott keretében. Adott tehát a kérdés: ki fogja egyáltalán megszorítani ezt az erős Dunaújvárost?
"Tény, az olasz bajnokság némileg kiegyensúlyozottabb – bár ott is van egy-két csapat, amely kiemelkedik a mezőnyből –, de ha rendesen edzünk, itthon is fejlődhetünk. Az erőviszonyokat tekintve tényleg nem valószínű, hogy sok gondunk lesz idehaza, ám így is minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk. Csak így érhetünk el a csúcsra, amely mi mást, mint a BEK-győzelmet jelentené. Mert ez a cél, nem vitás” – mondja oly határozottan Sipos, mint ahogy a vízben szokott elbánni a centerekkel. Mostantól újvárosi sapkában is megteheti ezt.
2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.