Vizes vb: Keszthelyi-Nagy Rita tizennégy évet várt a vb-döntőre

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 07:33
Világbajnoki döntőt játszik a magyar női vízilabda-válogatott, miután az elődöntőben izgalmas végjátékot követően 13–12-re legyőzte a hollandokat. A mérkőzés után Keszthelyi-Nagy Rita és Gurisatti Gréta osztotta meg velünk a gondolatait. 

„Teher nélkül fogunk játszani a döntőben, hiszen ez ünnepnap lesz nekünk. Nagyon ritkán vagyunk döntőben, én tudom, tizennégy év alatt még nem sikerült vb-döntőt játszanom, pedig mindig mindent megtettünk érte. Megpróbálunk ugyanúgy tapadni az amerikaiakra, mint az olimpián, hogy érezzék a pressziót, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Én ezt élvezni szeretném, nem adatik meg mindennap, hogy döntőt játszunk hazai közönség előtt– mondta Keszthelyi-Nagy Rita, aki a hollandok elleni védekezéssel azért nem volt maradéktalanul elégedett, még ha fantasztikusnak is nevezte a győzelmet.

Videónkban megszólal Gurisatti Gréta is, akivel átvesszük, hogyan jutott el a válogatott az elmúlt években odáig, hogy képes volt bejutni a világbajnoki döntőbe. Valamint az utolsó másodperceket és a lefújás pillanatát is felidézzük, és az amerikai„nagy falról” is esik szó.

19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
VÍZILABDA, NŐK
ELŐDÖNTŐ

HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 12–13(3–2, 3–4, 4–5, 2–2)
Budapest, Hajós uszoda, 5000néző.Vezette:Savinovic (horvát), Ohme (német) HOLLANDIA:AARTS – Sleeking1,Van der Sloot, Koolhaas, Wolves1,Sevenich1,VAN DE KRAATS5.Csere:Moolhuijzen, Rooge2,Joustra, Schaap1,Ten Broek1.Szövetségi kapitány:Evangelosz Dudeszisz
MAGYARORSZÁG:MAGYARI A. – Szilágyi D., KESZTHELYI-NAGY2,Máté Zs.1,Parkes1,Gurisatti2,Vályi V.1. Csere:Rybanska, Faragó K., GARDA2,LEIMETER4,Mahieu.Szövetségi kapitány:Bíró Attila
Gól – emberelőnyből:9/6, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből:– ill. 1/1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik