Vizes vb: Mindig az olimpia előtti év a legnehezebb – Risztov

Vágólapra másolva!
2015.07.28. 13:23
Négy éve nem gondolta volna Risztov Éva, hogy ott lesz Rióban, a kazanyi vizes világbajnokság női 10 km-es számában elért tizedik helyével mégis olimpiai kvótát szerzett. A magyar úszó szerint mindig az olimpia előtti év a legnehezebb, így nagyon örült az elért eredménynek. A másik indulónk, Olasz Anna másodjára maradt le egy hellyel az olimpiáról.

„Nagyon jó verseny volt. Mindig az olimpia előtti évben a legnehezebb a világbajnokság. Sokkal nehezebb a csúcson maradni, mint oda feljutni. Ha valaki megkérdezte volna 2012-ben, hogy ott leszek-e Rióban, az lett volna a válaszom, hogy valószínűleg nem. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott ebben az eredményben. Annának hatalmas előnye, hogy még fiatal. Nagyon sajnálom, hogy tizenegyedik lett, de azt gondolom, hogy van még esélye olimpiára kijutni” – mondta Risztov Éva az M4-nek.Risztov Éva az M4-nek.

„Nem jött össze. Úgy látszik, az olimpia nem az én műfajom. Másodjára maradok le egy hellyel az olimpiáról. Huszonöt kilométeren szeretnék érmet nyerni” – értékelt csalódottan Olasz Anna.

Olasz a 11-es rajtszámban úszott, remélte, hogy elkerüli ezt a helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik