Vizes vb: Az olaszok eggyel jobban akarták – Benedek

Vágólapra másolva!
2015.08.04. 20:43
Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4-nek értékelte a 8–7-es magyar vereséggel záruló Magyarország–Olaszország találkozót a férfi vízilabdatornán a kazanyi vizes vb-n.

„Nem tudok rosszat mondani – mondta Benedek Tibor. – Jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk, azt csinálták a játékosok, amit kértem. Az olaszok emberelőnyökből lőtték a gólokat, ezt szerettük volna. Onnan lőtték, ahonnan szerettük volna. Úgy látszik, rosszat kértem. Jól játszottak az olaszok is. Két nagyon erős csapat találkozott egy élet-halál mérkőzésen. Azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy ha jól játszott az ellenfél, megemeljünk a kalapunkat. Ez az a mérkőzés volt, amelyen nem hibáztunk. Az olaszok ezek szerint eggyel jobban akarták.” Benedek Tibor. – Jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk, azt csinálták a játékosok, amit kértem. Az olaszok emberelőnyökből lőtték a gólokat, ezt szerettük volna. Onnan lőtték, ahonnan szerettük volna. Úgy látszik, rosszat kértem. Jól játszottak az olaszok is. Két nagyon erős csapat találkozott egy élet-halál mérkőzésen. Azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy ha jól játszott az ellenfél, megemeljünk a kalapunkat. Ez az a mérkőzés volt, amelyen nem hibáztunk. Az olaszok ezek szerint eggyel jobban akarták.”

„Talán így a legrosszabb kiesni, hogy jól játszottunk, azt hiszem, ez a meccs megérdemelt volna egy ötméteres párbajt. Nem lőttünk eléggé pontosan, talán két emberelőnyön múlt az egész meccs, és nem tett jót lelkileg az sem, hogy kétszer is a negyed végén kaptunk gólt. Azt gondolom, nagyon fegyelmezetten játszottunk ma, szinte hibátlanul. Nem volt nagy a rizikófaktor, de amit csináltunk, azt tökéletesen csináltuk. Viszont az olaszok is. Ők sem kockáztattak semmit, bíztak az emberelőnyeikben, amit aztán a végén a kritikus helyzetekben belőttek. Sajnálom, hogy így alakult" – vonta meg a mérleget a waterpolo.hu-nak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik