Vízilabda: megszorongattuk az olimpiai bajnokot, de vereség a vége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 21:19
null
Bujka Barbara (fehér sapkában) négy gólt dobott (Fotó: Mirkó István)
Az ausztrálok elleni döntetlen (9–9) és Új-Zéland felett aratott 20–8-as győzelem után az igazi fokmérő az utolsó napra maradt a magyar női vízilabda-válogatott számára a Vodafone-kupán Miskolctapolcán. A mieink alaposan megnehezítették az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok dolgát, az esélyesebb amerikaiak csak az utolsó percekben döntötték el a csata sorsát.

Az első negyedben Bíró Attila játékosai meglepték a legutóbbi két olimpián aranyérmes és a világbajnoki címet is védő amerikaiakat: Bujka Barbara három (!) találatával 3–2-re vezetett a csapat az első negyed végén.

Bár Bujka megdobta sorozatban a negyedik gólját is, az amerikaiak megrázták magukat, és a félidőben már náluk volt az előny (5–6).

Szerencsére Bujkának társa is akadt a gólszerzésben: Keszthelyi Rita lendült bele, háromszor is betalált, és ennek, valamint Szűcs Gabriella góljának köszönhetően a záró negyedre 8–8-cal fordult a két együttes.

Az amerikaiak végül csak az utolsó percekben tudták érvényesíteni a papírformát, 2–0-ra megnyerték az utolsó játékrészt, s ezzel együtt a mérkőzést is.

NŐI VÍZILABDA
VODAFONE-KUPA, 3. NAP

MAGYARORSZÁG–Egyesült Államok 8–10 (3–2, 2–4, 3–2, 0–2)
Miskolctapolca, 400 néző. V: Sztanojevics (szerb), Waldow (amerikai)
MAGYARORSZÁG: GANGL – KESZTHELYI 3, Csabai, BUJKA 4, Szilágyi D., Szücs G. 1, Czigány
Csere: Antal, Takács O., Illés, Tóth I., Gurisatti
Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 11/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
EGYESÜLT ÁLLAMOK: STONE – MUSSELMAN 2, Fisher 2, Seidemann, FATAL 3, K. NEUSHUL 2, J. Neushul 1
Csere: Raney, Fischer, Logan, Games
Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: – Voltak jó momentumaink, végig pariban voltunk az amerikaiakkal, megnehezítettük a dolgukat – de még ez is kevés volt ahhoz, hogy megverjük őket. Ettől még ebből a meccsből bőven lehet önbizalmat meríteni, már csak azért is, mert az Egyesült Államoknál nehezebb ellenfelünk nem nagyon lesz…
Adam Krikorian: – A kapusteljesítményünk kiváló volt, de elöl most nem voltunk annyira hatékonyak, mint kellett volna, és a fórjátékunk sem működött. Ettől függetlenül örülök, hogy a végén sikerült megnyernünk a mérkőzést és ezzel együtt a tornagyőzelmet is megszereztük!
A 3. forduló másik mérkőzésén:
Ausztrália–Új-Zéland 16–4
Végeredmény: 1. Egyesült Államok 9 pont, 2. Magyarország 4 (37–27), 3. Ausztrália 4 (32–27), 4 Új-Zéland 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik