Vizes vb: Senki és semmi nem tudott megtörni minket – Bíró

MTI. FOTÓ: VERES VIKTORMTI. FOTÓ: VERES VIKTOR
Vágólapra másolva!
2017.07.21. 14:01
Bíró Attila, az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a százszázalékos mérleggel csoportgyőztes együttesével, s úgy gondolja, csapata folyamatosan, mérkőzésről mérkőzésre fejlődik a 17. vizes világbajnokságon.

Bíró Attila a három győzelemmel elért csoportelsőséget követően a pénteki sajtótájékoztatón kiemelte, az eddigi legnehezebb riválist, az Eb-ezüstérmes hollandokat úgy verte meg a válogatott csütörtök este, hogy közelről sem volt tökéletes a játéka. az Eb-ezüstérmes hollandokat úgy verte meg a válogatott csütörtök este, hogy közelről sem volt tökéletes a játéka.

„Ezúttal védekezésben hoztuk a meccset, hátul kompenzálva támadójátékunk időnkénti fogyatékosságait” – fogalmazott a szakvezető, aki fontosnak tartotta a játékosok „lelki állóképességét” is, amivel elviselték az ellenfél olykor kíméletlen harcmodorát.

„Senki és semmi nem tudta megtörni őket” – dicsérte pólósait Bíró Attila. Közölte: a csapatkapitány Keszthelyi Rita, aki vérző orral hagyta el a medencét, s több mint egy negyeden át nem tudott játszani, már rendben van, ahogy a válogatott többi tagja is.

A kapus Gangl Edina hangsúlyozta, úgy érezte magát a hollandok elleni csata előtt, mintha színházi előadáson lenne: zsúfolt nézőtér, éljenzés, vastaps. „Fantasztikus érzés volt, eufóriát váltott ki belőlünk” – összegezte érzéseit.

A vb-újonc létére kétszer is eredményes Gurisatti Grétát is lenyűgözte a közönség:

„Én libabőrös lettem, amikor észleltem, hogy ennyi ember ujjong, tapsol, sok ezren azért jöttek ki a szigetre, hogy nekünk szurkoljanak” – mondta.

A szintén parádés teljesítményt nyújtó Szűcs Gabriella sem felejtette el megemlíteni a fantasztikus hangulatot, majd úgy értékelte, hogy a vb nyitó szakaszával elégedettek lehetnek valamennyien.

„Olyan volt a világbajnokság első része, amilyennek szerettük volna. Egyre magabiztosabban játszottunk, győzelmet győzelem követett, jó lenne ugyanígy folytatni tovább” – jelentette ki.

A hollandok ellen kétgólos Czigány Dóra azt emelte ki, hogy igazi csapatként tudták felülmúlni az ellenfelet.

„Most jöhet Kanada, ellene is oda kell tennünk magunkat, akkor meglehet az újabb győzelem, bejuthatunk a legjobb négy közé” – mondta.

Kanada Új-Zélanddal játszik szombaton a negyeddöntőbe kerülésért, ennek a párharcnak a továbbjutója lesz majd a magyarok ellenfele a hétfői negyeddöntőben.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
NŐI VÍZILABDA
CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 10–8 (2–2, 1–1, 4–2, 3–3)
Budapest, Hajós uszoda, 7000néző.Vezette:Severo (olasz), Rotsart (amerikai)
MAGYARORSZÁG:
GANGL – Keszthelyi2,Szilágyi D., Csabai, Bujka1,SZÜCS G.2,Antal.Csere:Takács O., CZIGÁNY D.2,Tóth I., ILLÉS A.1,Gurisatti2.Szövetségi kapitány:Bíró Attila
HOLLANDIA:Willemsz – Stomphorst, VAN DER SLOOT3,SMIT4,Sevenich, D. Genee, Megens1. Csere:Klaassen, Nijhuis, Joustra, A. Genee.Szövetségi kapitány:Arno Havenga
Gól – emberelőnyből:6/0, ill. 12/2
Gól – ötméteresből:2/2, ill. 1/1
Kipontozódott:Csabai (16. p.), D. Genee (20. p.), Stomphorst (31. p.), Takács O. (31. p.)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Hollandia 4, 3. Franciaország 2,4. Japán 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik