Vizes vb: Mintha átnyomtak volna egy húsdarálón – Bíró

Vágólapra másolva!
2017.07.28. 15:36
null
Láthatóak a csalódott arcok az utolsó csapatképen (Fotó: Szabó Miklós)
Az 5. helyért lejátszott Magyarország–Olaszország (10–8) női vízilabda-mérkőzés után Bíró Attila szövetségi kapitány elégedetten értékelt, ahogy a játékosok is.

Mint arról beszámoltunk,Takács Orsolya az összecsapás után lemondta a válogatottságot, Keszthelyi Rita csapatkapitány pedig külön megköszönte neki az elmúlt évek kemény munkáját.

Bíró Attila szövetségi kapitány értékelése

„Az egyik centerünkre, Valeria Palmierire nem számíthattam, így nagyon nehéz volt a házigazda magyarok ellen, ráadásul ez már a hatodik meccsünk volt a tornán – így Fabio Conti olasz szövetségi kapitány. – Büszke vagyok a csapatomra, mert az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül bebizonyítottuk, hogy játékban egy szinten vagyunk a világ élvonalába tartozó válogatottakkal. Az eredmény viszont csalódás, a jövőre rendezendő Európa-bajnokságig több új játékost is kipróbálunk majd.”

Jobb ötödiknek lenni, mint nyolcadiknak, a kanadaiak elleni botlás után a legtöbbet hoztuk ki a világbajnokságból – fogalmazott Keszthelyi Rita, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Ami engem illet, hullámzó volt a játékom, a negyeddöntőben sajnos túlságosan a többiekre figyeltem, nem pedig magamra és arra, hogy jobban vízilabdázzak. Azon a meccsen nem a felelősséget akartam másra hárítani, hanem a társaimnak akartam még jobb helyzetet teremteni, ebből tanulnom kell. Összességében fantasztikus világbajnokságot rendeztünk, remélem, három év múlva, a hazai Eb-n szintén több ezren szorítanak majd nekünk.

„Végig a mi kezünkben volt az irányítás, végrehajtottuk a taktikai elemeket, amiket megbeszéltünk. Készültünk az olaszok zónázására. Voltak érdekes ítéletek, de felül tudtunk kerekedni rajtuk – értékelt a találkozó után Antal Dóra. – Tanulni kell a hibákból, például a Kanada elleni meccsből, ahol dekoncentráltak voltunk. Az pozitív, hogy egy vereség után fel tudtunk állni, és bizonyítottuk magunknak, bármire képesek vagyunk. A szurkolóknak is bebizonyítottuk, hogy egy csapat vagyunk , az ő segítségükkel álltunk talpra. Óriási érzés, hogy ennyi szeretetet kaptunk, van mihez nyúlni a jövőben. Ebből kiindulva kell továbbmenni, le kell vonni a konzekvenciákat.”

Így látta a meccset Gurisatti Gréta

Így látta a meccset Czigány Dóra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik