Vizes vb: Katie Ledecky nem tartja riválisának Hosszú Katinkát

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 12:59
null
Katie Ledecky Budapesten tovább gyarapíthatja éremkollekcióját (Fotó: archív)
Az ötszörös olimpiai bajnok és kilencszeres világbajnok amerikai úszó, Katie Ledecky délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem rivalizál Hosszú Katinkával, és hogy simán kikapna Michael Phelpstől.

 

Az M4 sportcsatorna kérdésére a riói játékok legsikeresebb úszónője megjegyezte, hogy nem tartja riválisának Hosszú Katinkát, hiszen nem igazán indulnak azonos számokban. Katie Ledecky inkább annak örül, hogy az úszók női mezőnye ennyire erős, tele van Hosszúhoz hasonló nagy egyéniségekkel, és minden verseny izgalmas küzdelmeket hoz, ami mindenképp jót tesz a sportágnak és inspirálóan hat a sportolókra is.

Ami a 400, 800 és 1500 méteres gyorsúszásban szereplő Kapás Boglárkát, azaz Ledecky közvetlen vetélytársát illeti, őt az amerikai kiváló versenyzőnek tartja.

„Biztos vagyok benne, hogy remekül fog úszni, főleg így, hazai közönség előtt, én is kíváncsi vagyok, mennyire lesz gyors" – mondta a magyar lányról az ötszörös olimpiai bajnok.

A sajtótájékoztatón az amerikai arról beszélt, hogy afféle félkomoly médiaeseményként medencébe szállna-e a már visszavonult úszólegenda, Michael Phelps ellen, aki a hétvégén egy fehér cápával fog versenyt úszni.

„Már néztük a szállodában, hogy lehet-e fogni a Discovery Channelt, amelyiken adják majd Michael úszását a cápa ellen – mosolygott Ledecky. – Életemben talán egyszer vagy kétszer edzettem vele, szóval úsztunk egymás mellett, de ennyi. Most már visszavonult, élvezi az életet a gyermekével meg a feleségével, és sokakkal együtt örülök, hogy az élete következő szakaszában is megtalálta a helyét és boldog. Meg hát úgyis simán legyőzne."

Katie Ledecky a 200, 400, 800 és 1500 gyors világbajnoki címvédője, a három rövidebb számban olimpiai címvédő is (a leghosszabb táv a nőknél nem szerepelt eddig az ötkarikás programban).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik