Vizes vb: Kapás és Késely is bejutott a fináléba!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.23. 11:23
Kapás Boglárka és Késely Ajna is bejutott a vizes világbajnokságon a női 400 méter gyorsúszás esti döntőjébe.

A 15 esztendős Késely Ajna a harmadik előfutamba került beosztásra, és egyáltalán nem vallott szégyent, a harmadik helyen végzett, összesítésben nyolcadik lett, így ott lesz az esti döntőben.

„Az első százon próbáltam az iramot tartani, hiszen idősebbekkel úszom, akik nagyot tudnak robbantani a második szakaszban. Életemben nem úsztam még ilyen jót reggel, úgyhogy mindent bele kellett adnom az utolsó métereken is. Hatalmas energiát adott az összes magyar, aki ma itt van, az utolsó méterekig behúztak engem” – értékelt Késely az M4 Sportnak.

Akárcsak Kapás Boglárka, aki szintén harmadik lett a saját futamában, míg minden eredményt figyelembe véve az ötödik helyen biztosította helyét a fináléban.

„Majdnem elérzékenyültem, amikor a rajt előtt kaptam egy hatalmas tapsot. Nagyon jó érzés volt, kicsit össze is zavarodtam, rendet kellett tennem a fejemben. Az elsődleges célom, hogy élvezzem az úszást, mást nem is lehet itt tenni” – mondta olimpiai bronzérmesünk.

Kapás futamában egyébként megszületett az első rekordidő is, ami Katie Ledecky nevéhez fűződik: az olimpiai bajnok amerikai 3:59.06-ot úszott, ezzel hét századdal megjavította a világbajnokság legjobbját – amit egyébként szintén ő úszott, két évvel ezelőtt Kazanyban.

Az úszóprogramot, valamint a vizes vb-t folyamatosan frissülő, élő feedünk segítségével követhetik figyelemmel.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST

ÚSZÁS (DUNA ARÉNA)
NŐI 400 M GYORS, ELŐFUTAMOK

1. Katie Ledecky (Egyesült Államok) 3:59.06
2. Leah Smith (Egyesült Államok) 4:02.00
3. Ariarne Titmus (Asztrália) 4:04.26

5. Kapás Boglárka 4:05.93

8. Késely Ajna 4:06.48

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik