Vizes vb: Hosszú meglepődött a magyar újságírók kérdésein

Vágólapra másolva!
2017.07.27. 10:55
null
Hosszú Katinka a jövőben is úszni fog 200 gyorson (Fotó: Szabó Miklós)
Újabb rész jelent meg Hosszú Katinka videoblogjából. A sorozat aktuális epizódjában a háromszoros olimpiai bajnok úszó arról beszél a szerdai programját követően, hogy a 200 méteres gyorsúszás döntője után meglepték a magyar újságírók kérdései.

A hazai sajtó munkatársai arról faggatták a már hatszoros világbajnok klasszisunkat, hogy a mostani budapesti hetedik hely után indul-e még a számban, illetve amikor már látszódott, hogy nem tud odaérni az érmes helyekre, visszavett-e az iramból.

„Úgy gondolom, az már pozitív dolog, ha egy magyar versenyző vébédöntőben szerepel, akár a hetedik, akár a nyolcadik helyezésről van szó – mondta a videóban már a masszázságyon Hosszú.Főleg, hogy itthon van a világbajnokság. Előre nem lehet tudni, hogyan sikerül egy verseny, ezért szép a sport. Ugyanúgy lehettem volna első vagy nyolcadik. Ezúttal a hetedik hely volt a maximum, kiadtam magamból mindent. Egy fináléban küzdeni kell, mindegy hogyan érzem magamat, fáj-e a kezem-lában. Biztos vagyok benne, hogy hazai közönség előtt minden magyar úszó kiadja magából a maximumot. Ez lenne a válaszom a remek kérdésre. Egy kicsit megijeszt, hogy így gondolkodunk. Ha egy külföldi újságíró kérdez ilyesmiket, az rendben van. De mi magyarok fogjunk össze, minden sportoló szeretne teljesíteni. Nem egyszerű környezet, mindenki úgy érzi, most kell megmutatnia. Továbbra is indulni fogok kétszáz gyorson, ha belefér a programomba. Szeretem feszegetni a határaimat, ez a nagyszerű a sportban.”

Hosszú hozzátette, 2013-ban is sokan megkérdőjelezték, miért kezdett el háton úszni, de neki edző-férjével már akkor a riói olimpia járt a fejében, és ez a választás még jobban is kifizetődött, mint előzetesen gondolták.

Amikor megkérdezték Hosszútól, visszavett-e a döntőben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik