Vizes vb: Csalódott vagyok, mindjárt nekiállok sírni – Tóth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.24. 22:07
Mint ismert, a magyar női vízilabda-válogatott 6–4-re kikapott Kanadától a negyeddöntőben a hazai rendezésű világbajnokságon. A mérkőzés után a magyar csapat tagjai csalódottan értékeltek, Tóth Ildikó könnyeivel küszködött, Szilágyi Dorottya próbált előretekinteni.

„Hiába készültünk fel abból, hogy mit védekeznek, nem tudtuk belőni a helyzeteinket – értékelt a mérkőzés után Keszthelyi Rita, a magyar csapatkapitány. – Ebben látom a hibát. Többet lőttünk kapura, csak nem pontosan. Türelmetlenek voltunk talán. Az, hogy egy játékos öt gólt lő, az nonszensz. Lehet, hogy rosszat tett, hogy három napot pihentünk, nem tudom. Úgy nehéz kapura lőni, hogy van két blokk a kapuban.”Keszthelyi Rita, a magyar csapatkapitány. – Ebben látom a hibát. Többet lőttünk kapura, csak nem pontosan. Türelmetlenek voltunk talán. Az, hogy egy játékos öt gólt lő, az nonszensz. Lehet, hogy rosszat tett, hogy három napot pihentünk, nem tudom. Úgy nehéz kapura lőni, hogy van két blokk a kapuban.”

„Annyi történt, hogy nem tudtuk elöl belőni a helyzeteinket, pedig megvoltak. Hat gólt kapva meccset lehet nyerni pedig – mondta könnyeivel küszködve Tóth Ildikó. – Itt az idő, hogy az eredeti célunkat újragondoljuk, és újat tűzzünk ki. Nagyon szeretném megköszönni azoknak, akik kijöttek szurkolni, és arra biztatok mindenkit, hogy jöjjön ezután is, mert nekünk nagyon sokat jelent. Igyekszünk összeszedni magunkat. Nagyon csalódott vagyok, amint elveszitek a mikrofonokat innen, nekiállok sírni.”

„Nem lőttünk elég gólt... Sajnos nem jöttek be a lövéseink, nem úgy építettük fel a támadásainkat, ahogy elterveztük – így Szilágyi Dorottya. – Ez benne volt a sportban, tanulni kell belőle és továbblépni. Lelkileg és fizikailag is fel voltunk készítve, mindig tudatosan adtuk tovább a labdát. Nem azért, hogy mindig a jobb helyzetet keressük, hanem hogy megtaláljuk a jó helyzetet. Nem tudunk úgy meccset nyerni, hogy a második félidőben nem dobunk gólt.”

BÍRÓ ATTILA SZÖVETSÉGI KAPITÁNY ÉRTÉKELÉSE

GURISATTI GRÉTA ÉRTÉKELÉSE

„MÉG NINCS VÉGE”

Takács Orsolya, a magyar válogatott védője: „Egyértelműen a támadásainkon ment el a meccs, nem tudtuk feltörni a kanadaiak védelmét. Nagyon kellemetlen zónájuk volt, nem találtuk a megoldást. Nem jellemző ránk, hogy négy negyed alatt négy gólt szerezzünk, nyilván az volt a kanadaiak célja, hogy bizonytalan helyzetekbe kényszerítsenek minket, és ez sikerült nekik. Nagyon szomorú vagyok, de a világbajnokságnak még nincs vége.”

Illés Anna, a magyar válogatott védője: „A hat kapott gól elfogadható, de sajnos az ellenfél kapuja előtt pontatlanul lőttünk, és nem úgy építettük fel a támadásainkat, ahogy elterveztük. Az ilyen vereség benne van a sportban, ebből tanulnunk kell. Nem gondolom, hogy a lelki gátak miatt kaptunk volna ki, mentálisan és fizikailag is felkészítettek minket a találkozóra. Tudatosan passzoltunk ilyen sokat, nem a jobbnál is jobb helyzetet kerestük, hanem magát a lövési lehetőséget.”

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik