Vizes vb: Bíró Attila elmondta, mi volt a kulcs a hollandok ellen

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 22:07
Bíró Attila, a Hollandiát legyőző (10–8) magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta: az emberelőnyös védekezés volt a kulcs a sikerhez.

„Az emberelőnyös védekezés volt a kulcs, több fórt kaptak a végén mint mi, de működött minden. Embert próbáló ütközet volt – így a találkozó után Bíró Attila. – A hollandok kilogrammban és magasságban is erősebbek, de kompenzálni tudtuk például a remek lábtempóval, felvettük a harcot. A meccs második felében picivel jobban értékesítettük az emberelőnyös támadásokat, ez is fontos volt.”Bíró Attila. – A hollandok kilogrammban és magasságban is erősebbek, de kompenzálni tudtuk például a remek lábtempóval, felvettük a harcot. A meccs második felében picivel jobban értékesítettük az emberelőnyös támadásokat, ez is fontos volt.”

Gangl Edina, a magyar válogatott kapusa a szurkolók támogatását emelte ki.

„A csapatmunkának köszönhető a győzelem, végig nagyon egységesek voltunk, és a szurkolók támogatása hatalmas lökést adott. Az egész meccs alatt nagyon jól blokkoltunk, nekem csak ott kellett taposnom, ahol előzetesen megbeszéltük, a többit megoldották a társak. Bár az első félidő után még döntetlenre álltunk, utána pontosabban használtuk ki a helyzeteinket, ami döntőnek bizonyult. Végül két góllal nyertünk, ennyi különbség mindenképp volt a két csapat között csütörtök este. Haladunk tovább az úton, a csoportelsőségnek köszönhetően talán lesz egy kis pihenőnk, de nem állunk le, készülünk tovább” – mondta Gangl.

Czigány Dóra, a válogatott átlövője szerint a jobb erőnlét döntött.

„Kemény meccs volt, nagyon elfáradtam, de fizikailag jobban bírtuk, mint a hollandok. Az első két negyedben fej fej mellett haladtunk, kevés gól született, de utána nekünk maradt több erőnk a folytatásra, belőttük a helyzeteinket, és szerencsére az emberhátrányos védekezésünk is összeállt. Ugyanakkor csak az utolsó dudaszó pillanatában dőlhettünk hátra, sajnos a múltban többször estünk abba a hibába, hogy nem sokkal a vége előtt eltékozoljuk az előnyünket. Örülök, hogy ezúttal nem így történt, ez is azt mutatja, hogy tanulunk a hibáinkból. Mondhatjuk, hogy a felkészülés során elvégzett munkának a második félidőben beérett a gyümölcse. Ugyanakkor mindig lehet javulni, nekünk pedig kell is, elvégre most következnek a torna legfontosabb meccsei” – értékelt Czigány.

Küzdelmes meccsen a jobb erőnlét döntött a mieink javára (Fotó: Veres Viktor)
Küzdelmes meccsen a jobb erőnlét döntött a mieink javára (Fotó: Veres Viktor)

„Fizikailag mindkét csapatnak megterhelő volt a meccs. A magyar válogatott remekül játszott, és sajnos csak az első két negyedben tudtuk vele tartani a lépést. A második félidőben fáradtabbnak éreztem a csapatomat, és hiába alakítottunk ki helyzeteket, a befejezéseknél pontatlanok voltunk, és a szerencse sem állt mellénk. Amikor hátrányban voltunk, nem álltunk rá elég szorosan a magyar lövőkre, amit az ellenfél kihasznált” – fogalmazott Arno Havenga, a hollandok szövetségi kapitánya.

A TÖBBI MAI MECCSRŐL ITT!

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
NŐI VÍZILABDA
CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 10–8 (2–2, 1–1, 4–2, 3–3)
Budapest, Hajós uszoda, 7000 néző. Vezette: Severo (olasz), Rotsart (amerikai)
MAGYARORSZÁG:
GANGL – Keszthelyi 2, Szilágyi D., Csabai, Bujka 1, SZÜCS G. 2, Antal. Csere: Takács O., CZIGÁNY D. 2, Tóth I., ILLÉS A. 1, Gurisatti 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
HOLLANDIA: Willemsz – Stomphorst, VAN DER SLOOT 3, SMIT 4, Sevenich, D. Genee, Megens 1. Csere: Klaassen, Nijhuis, Joustra, A. Genee. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
Gól – emberelőnyből: 6/0, ill. 12/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Csabai (16. p.), D. Genee (20. p.), Stomphorst (31. p.), Takács O. (31. p.)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Hollandia 4, 3. Franciaország 2, 4. Japán 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik