Vizes vb: aquapark mint a szabadság földje

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 12:29
Távol-keleti „vizes” sportolónők élményfürdőztek a minap Budapest IV. kerületében, a káposztásmegyeri aquaparkban. Nem titokban tették, így észre lehetett venni őket – annak ellenére, hogy egyáltalán nem voltak hivalkodóak, feltűnőek. Egyikükön fehér fürdőköpeny volt – országjelzés nélkül. Csak a csinos, színes, sportos, no name úszómezükön elhelyezett kicsiny zászlóból lehetett tudni, honnan is érkeztek: Észak-Koreából.

Mosolygósak voltak, feltűnően kedvesek. Egymással és a vízben fürdőző kisgyerekekkel is. Több családhoz is odamentek a medencékben, és megsimogatták, megölelgették a csöppségeiket. Mindenféle modorosság nélkül.

Cserébe viszont senki sem kért tőlük autogramot, igaz, senki sem mutogatott rájuk, hogy „nézd, azok a Nagy Vezér sportolói”.

Mert ahonnan ők jönnek, ott mindenki az országot vezető dinasztia (jelesül a Kim) alattvalója. Az ország államformája ugyanis nem hivatalosan szocialista örökletes monarchia, míg a rezsim a világ legkeményebb diktatúrája.

Ennek megfelelően az észak-koreai lányok nem voltak egyedül az Aquaworldben. Többen kísérték őket. Nem tudni, hogy kik voltak ezek a férfiak: edzők, csapatvezetők vagy biztonsági szakemberek. Bármennyire távolról is, de mindig figyelték őket.

Mégis, ezeknek a lányoknak az aquapark volt ezen a napon a szabadság földje…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik