Vizes vb: a nyitóünnepség volt a legnépszerűbb pénteken

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 17:06
A 2017. július 14-én megtartott, több mint kétórás megnyitót három csatorna közvetítette élőben: az M4 Sport, a Duna Tv és a Duna World. A három csatornán együtt 877 ezren nézték az ünnepséget, ami az esemény idején tévét követők 27.2 százalékát jelentette. Ez azt jelenti, hogy a televíziónézők közel harmada a vizes vb nyitányát kísérte figyelemmel.

Legtöbben, 528 ezren, az M4 Sport csatornán követték az eseményt, 245 ezren a Duna csatornán, 104 ezren pedig a Duna World csatornán látták a látványos megnyitót. Az M4 Sport a legnézettebb csatorna volt a megnyitó idején, az akkor tévézők több mint 16 százaléka választotta péntek este ezen az adón az ünnepséget. Több mint 1.9 millióan voltak, akik legalább egy percet láttak az élő megnyitóból, de egy átlagos néző közel egy órát, 56 percet látott belőle.

Péntek késő éjjel és szombaton összesen négyszer ismételte meg az ünnepséget az M4 Sport és a Duna World. Az ismétlésekkel együtt több mint a népesség negyede (25.7 százaléka, 2 millió 242 ezer fő) látott legalább egy percet a megnyitóból.

A FINA2017 vizes vb-hez kapcsolódó műsorszámok pénteken az M4 Sporton bőven százezres nézettségek felett teljesítettek, s nem volt ez másképp szombaton és vasárnap sem, azzal a különbséggel, hogy a pénteki százezres nézettségeket ezúttal kétszáz-, majd négyszázezres számok váltották napközben, ezzel az M4 Sport közönségaránya a teljes napra nézve 8.1 százalékot ért el szombaton, illetve 11.5 százalékot vasárnap.

Érdekesség, hogy vasárnap napközben a Formula–1-es futam 600 ezer fölötti nézettséget, de több műsorszám is 300 ezres nézettséget produkált, ezzel az adott sávban 20 százalékos közönségarány fölé repítette Magyarország legnézettebb sporttelevízióját, az M4 Sportot.

Az M4 Sport online is jól teljesített a hétvégén: péntek-szombat-vasárnap 100 ezernél is több egyedi látogató kereste fel azm4sport.huportált, ők összesen több százezres oldalletöltést generáltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik