Férfi vízi: a magyar válogatott hibátlan mérleggel lett kupagyőztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 13:05
null
A magyar válogatott az első félidőben nem parádézott a románok ellen (Fotó: Török Attila)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a harmadik mérkőzését is megnyerte a BENU-kupán, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a felkészülési tornát. A jövő héten kezdődő vizes vb előtti utolsó meccsükön a mieink egy gólzáporos harmadik negyednek köszönhetően lépték le a románokat.

A kisebb húzódással bajlódó Varga Dénes ezúttal is csak a cserék között figyelte a társait, az olimpiai bajnok szélső legutóbb hamar ugrott a vízbe, most a szövetségi kapitány „ráparancsolt", muszáj pihennie, hogy a világbajnokságon százszázalékos legyen.

A hazai rendezésű torna záró napján a románokkal találkoztunk, és az első félidőben akadozott a játékunk, sok volt benne a pontatlanság, nem is tudtunk elszakadni az ellenféltől. A szünetben csupán 5–4-re vezettünk, de ehhez is kellettek Nagy Viktor védései.

A harmadik negyedet aztán nagyon megnyomtuk, 7–1-re hoztuk ezt a játékrészt, amivel tulajdonképpen el is döntöttük a mérkőzést. A románok az utolsó nyolc percben sorozatban lőtt három góllal közelebb tudtak jönni, ám végül ugyanúgy 15–9-re nyertünk, mint szombaton a németek ellen. A slusszpoén Török Béláé volt, aki az utolsó másodpercekben dobott gólt.

A magyar csapatból Manhercz Krisztián ötször volt eredményes. A mieink tehát tornagyőzelemmel hangoltak a vb-re, a három találkozó pedig jól megmutatta, min kell még javítani a rajtig.

FÉRFI VÍZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
BENU-KUPA, 3. (UTOLSÓ) FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 15–9 (3–2, 2–2, 7–1, 3–4)
Laky uszoda,
800 néző. V: Schopp (német), Endrus (kanadai)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – MANHERCZ K. 5, Erdélyi 3, Gór-Nagy, Mezei, VÁMOS 3, HOSNYÁNSZKY 2. Csere: Hárai 1, Decker Á., Zalánki, Török 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
ROMÁNIA: Tic – Negrean 1, Fulea 2, Priotesa, RADU 2, Ghiban, Oanta. Csere: SZABÓ I. 2, Chioveanu 1, Calin, Antipa 1, Demeter. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 6/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Ghiban (16. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Hárai (29. p.), Oanta (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Az volt a tervem, bár ezt a fiúknak nem mondtam, hogy váltani fogunk, amire a nagyszünetben készítettem fel őket. Elővettünk egy olyan taktikát, amely még inkább magában hordozta a lefordulások lehetőségét, a gyors játékot. Amit persze korábban gyakoroltunk már, nem egy légből kapott ötlet volt. Ezzel megzavartuk a románokat, volt egy ötperces periódus, amikor eldöntöttük a meccset, s ez aztán olyanná tette a találkozót, hogy a negyedik negyedben meg egy kicsit ráültünk az eredményre, spóroltak a fiúk a következő időszakra.
Dejan Sztanojevics: – Mindig remek lehetőség számunkra, ha a magyar válogatottal játszhatunk, amely a világ legjobb csapatai közé tartozik. Próbáltunk a lehető legtöbbet nyújtani, három negyedben ez sikerült is, de volt egy játékrész, amikor a magyar válogatott megmutatta, mire képes, lecsapott a hibáinkra, s remekül fordult le rólunk.

 

A másik mérkőzésén: Németország–Kanada 14–7
A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Románia 3, 4. Kanada 0

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

A VB FÉRFI VÍZILABDATORNÁJÁNAK CSOPORTJAI
A-csoport: Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada
B-csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik