Megelőző lépés Wimbledonban a vuvuzelák ellen

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 12:25
null
Wimbledonban tilos lesz a vuvuzela használata (Fotó: Action Images)
A jövő héten kezdődő wimbledoni tenisztorna szervezői megelőző lépést tettek a vuvuzelák ellen: a rendezők közölték, a teniszpályákon nincs helye a fülsiketítően zajos hangszernek. Ráadásul angol zászlót sem lehet bevinni az eseményre, és a kivetítőkön nem lesz helye a vb-meccseknek.

A jövő héten kezdődő angol nemzetközi teniszbajnokságon csak a teniszé lesz a főszerep, annak ellenére, hogy a sportrajongók többsége a futball-világbajnokságra figyel. A szervezők gondoskodtak róla, hogy a labdarúgás ne szivároghasson be a Grand Slam-tornára.

„Megértjük, hogy az embereket érdekli a labdarúgó-világbajnokság, de számos módja van annak, hogy a dél-afrikai torna eseményeit kövessék. A tenisztorna kivetítőin nem közvetítünk majd vébémeccseket” – mondta a torna szóvivője.

A szervezők nemcsak a kivetőkön tiltották be a világbajnokságot, hanem a vb „hivatalos hangszerét”, a vuvuzelát sem engedik be az eseményre.

„Ha a vuvuzela hangját vesszük figyelembe, nagyon zavaró lenne mind a teniszezőknek, mind a szurkolóknak. Úgy gondoljuk, a szurkolók meg fogják érteni döntésünket” – jelentette ki a szóvivő.

A vuvuzelák kitiltását talán tényleg nem bánják majd a wimbledoni tornára kilátogatók, de a szervezők a nagy méretű angol zászlókat sem engedik be az eseményre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik