Vízilabda: gyermekkarnevál kezdődik Szombathelyen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 08:27
Címkék
Osztatlan sikert aratott tavaly nyáron Szombathelyen az AVUS által rendezett Ifjúsági Vízilabda Karnevál. Ezért a torna egyik főszervezője, Vincze Balázs úgy döntött: húsvétkor újra gyermekcsapatokat látnak vendégül, hogy három napig a vízilabda mellett karneváli hangulatban szórakozhassanak.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu A nagysikerű nyári torna után húsvétkor ismét megrendezik Szombathelyen az Ifjúsági Vízilabda Karnevált. A gyermekkorosztálynak szervezett viadalon ezúttal csak magyar csapatok vesznek részt, összesen nyolc együttes utazik a vasi megyeszékhelyre az ország minden pontjáról.Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu A nagysikerű nyári torna után húsvétkor ismét megrendezik Szombathelyen az Ifjúsági Vízilabda Karnevált. A gyermekkorosztálynak szervezett viadalon ezúttal csak magyar csapatok vesznek részt, összesen nyolc együttes utazik a vasi megyeszékhelyre az ország minden pontjáról.

 

A tavaly nyári gála osztatlan sikert aratott Forrás: youthwaterpolocarneval
A tavaly nyári gála osztatlan sikert aratott Forrás: youthwaterpolocarneval

A tavaly nyári torna osztatlan sikert aratott • Forrás: Youth Waterpolo Carneval

 

A fiatalok szerdától péntekig foglalják el a vadonatúj, télen átadott, fedett 33-as medencét a szombathelyi uszodában. Már a csoportkör sorsolásán is túl vagyunk, az A csoportban az UVSE, a Békéscsaba, az AVUS és a Sopron küzdhet meg a továbbjutásért, míg a B jelű négyesben a BVSC, a Szolnok, a Kecskemét és a Győr vetélkedik majd egymással. A torna rendezője, a 358-szoros válogatott Vincze Balázs ismét karneváli hangulatot varázsolna a résztvevőknek és a nézőknek:
„Igyekszünk olyan rendezvényt összehozni, amely nemcsak egy torna a sok közül, hanem a gyerekek évek múlva is szívesen emlékeznek rá. A nyáron érkezett visszajelzések buzdítottak minket arra, hogy húsvétkor is rendezzünk viadalt. Kicsit talán más lesz, hogy beltéren játszanak a csapatok, illetve változás, hogy külföldi vendég most nem érkezik, mert náluk a pirosbetűs ünnepekkor is zajlanak a bajnokságok. Kevesebb szünetük van, mint nekünk, és nem tudják bezsúfolni a programba a magyarországi utat.”

Vincze Balázs azt is elárulta, hogy ezúttal sem maradhat meglepetésvendég nélkül a rendezvény, az Eb-győztes, 136-szoros válogatott, Kiss Csaba látogat az uszodába, és szurkol majd a csapatoknak. A verseny fővédnöke Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár.

„A sport mellett is garantált lesz a szórakozás, például meccs közben is szól a zene, illetve minden játékos kap a rendezvény logójával ellátott felszereléseket, sőt, érmet is. Reméljük, hogy még a Békéscsabáról érkezők is pozitív és felejthetetlen élményekkel indulnak útnak pénteken, a döntő után.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik