Vízilabda: Székely Bulcsú szerint a törlés volt a legjobb döntés

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.11. 18:32
Címkék
A Magyar Vízilabda Szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke, Székely Bulcsú szerint a körülményeket figyelembe véve a legjobb döntés született a bajnokságok idő előtti lezárásával.

A Magyar Vízilabda Szövetség márciusi rendkívüli elnökségi ülésén határozott arról, hogy a versenyrendszerébe tartozó összes, koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztott sportrendezvénye folytatásával kapcsolatban május 11-ei ülésén hoz újabb döntést. A szövetség honlapján arról tájékoztatott, hogy ennek megfelelően hétfőn összeült az elnökség, és a Liga javaslatát tiszteletben tartva úgy döntött, hogy törli a komplett bajnoki idényt, eredményt egyik korosztályban sem hirdet.szövetség honlapján arról tájékoztatott, hogy ennek megfelelően hétfőn összeült az elnökség, és a Liga javaslatát tiszteletben tartva úgy döntött, hogy törli a komplett bajnoki idényt, eredményt egyik korosztályban sem hirdet.

A szövetség lezárta a vízilabda-bajnokságokat Forrás: 4ever.eu
A szövetség lezárta a vízilabda-bajnokságokat Forrás: 4ever.eu

A szövetség lezárta a vízilabda-bajnokságokat  •  Forrás: 4ever.eu

A szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke, Székely Bulcsú nemrégiben úgy fogalmazott honlapunknak: az elsődleges szempont, amit figyelembe vesznek az „ítélethozatalkor” az, hogy a döntés egységes, előremutató legyen, és a lehető legkevesebb kérdést, problémát vonja magával. Az ülés után arról tájékoztatott, hogy teljesen egységes döntés született.

„A bajnokságok törlése mellett egyhangú szavazattal döntött a szövetség elnöksége, ráadásul úgy, hogy az elmúlt hetekben minden érintettel egyeztetett. Azt gondolom, jelen pillanatban ez a legjobb döntés, amit hozni lehetett. Fontos megjegyezni, hogy elhangzott: amint lehetőség adódik, a nyáron minden korosztály számára szeretnénk különböző kupákat rendezni, és bízunk benne, hogy szeptemberben teljesen normális menetrend szerint indulhat újra az élet a bajnokságokkal.”

Székely Bulcsú elmondta, a legnyomósabb érv a bajnokságok lezárása mellett a közeljövő homályos képe volt.

„Még mindig nem látjuk, hogy ki, mikor, hol és milyen feltételek mellett tudna kezdeni. Nem tiszta, hogy a különböző régiókban kinek milyen lehetőségei lesznek a felkészülésre. A bizonytalanság a legrosszabb. Ezért is gondolom úgy, hogy a legjobb döntés született. Ebben a helyzetben ez a legátláthatóbb, a szakmát tekintve pedig a legkevesebb sérüléssel járó határozat. A folytatásban a nyári kupák megrendezését szorgalmazzuk, amelyeken nem az lesz a fontos, ki nyer, hanem hogy a gyerekek a lehető leghamarabb játszani tudjanak”

Vári Attilának, a szövetség elnökének a döntéssel kapcsolatban tett nyilatkozata:



További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik