Vízilabda: Székely Bulcsú a KSI harmadszor is aranyérmes gyermekeiről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.28. 11:08
Címkék
A KSI SE gyermekcsapata zsinórban harmadszor szerezte meg a bajnoki címet a fiú vízilabdázók korosztályos bajnokságában. A játékosok ugyanakkor nem csak a legfiatalabbak közt, hanem az idősebbek mezőnyében is medencébe ugrottak a szezon során. Székely Bulcsú, a gárda vezetőedzője szerint az utánpótláskorú pólósoknak szükségük van a terhelésre, ugyanis ez biztosítja a fejlődésüket. Többek között erről, az idei szezonról és az egyesület sikerességének kulcsáról beszélgettünk az olimpiai bajnokkal.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu „A gyermekkorosztályban zsinórban harmadszor nyertük meg a bajnokságot, ez óriási teljesítmény ‒ mondja elismerősen Székely Bulcsú, a KSI SE gyermekcsapatának vezetőedzője ‒ , viszont nem ez a legfontosabb nálunk. Afiatalok fejlődésének elősegítése a lényeg, hogy akik hozzánk érkeznek, és aztán a serdülők közé fellépnek, megtanulják azokat az alapokat, ami az idősebbek mezőnyében alapkövetelmény. Az, hogy mellette nyerünk ‒ meg lehet kérdezni a gyerekeket, mert szinte minden megbeszélésen elmondjuk nekik ‒ csak mellékes. Nem az eredmény az elsődleges. Attól, hogy valaki korosztályos bajnokságot nyer, még nem garancia, hogy vízilabdázó lesz, de ez fordítva is igaz, hiszen egy játékos, aki nem nyert semmit az utánpótlásban, még lehet háromszoros olimpiai bajnok. Hangsúlyozom, a fő feladatunk, hogy neveljünk!Sztrik Martinutanpotlassport.hu „A gyermekkorosztályban zsinórban harmadszor nyertük meg a bajnokságot, ez óriási teljesítmény ‒ mondja elismerősen Székely Bulcsú, a KSI SE gyermekcsapatának vezetőedzője ‒ , viszont nem ez a legfontosabb nálunk. Afiatalok fejlődésének elősegítése a lényeg, hogy akik hozzánk érkeznek, és aztán a serdülők közé fellépnek, megtanulják azokat az alapokat, ami az idősebbek mezőnyében alapkövetelmény. Az, hogy mellette nyerünk ‒ meg lehet kérdezni a gyerekeket, mert szinte minden megbeszélésen elmondjuk nekik ‒ csak mellékes. Nem az eredmény az elsődleges. Attól, hogy valaki korosztályos bajnokságot nyer, még nem garancia, hogy vízilabdázó lesz, de ez fordítva is igaz, hiszen egy játékos, aki nem nyert semmit az utánpótlásban, még lehet háromszoros olimpiai bajnok. Hangsúlyozom, a fő feladatunk, hogy neveljünk!

A KSI SE gyermekcsapata zsinórban immár harmadszor kaparintotta meg az aranyérmet. Az érdemeket növeli, hogy a fiatal játékosok mindezt úgy tették, hogy kettőnél több vereséget egyik szezonban sem szenvedtek el. Ráadásul, minden évben megközelítőleg ötszáz dobott góllal sikerült befejezniük az évadot. (És ezt huszonhat meccsen tették.)

Zsinórban harmadszor nyeri meg a KSI SE a fiú gyermekkorosztály vízilabda-bajnokságát
Zsinórban harmadszor nyeri meg a KSI SE a fiú gyermekkorosztály vízilabda-bajnokságát

Zsinórban harmadszor nyerte meg a KSI SE a fiú gyermekkorosztály vízilabda-bajnokságát

„Való igaz, hogy nagy a különbség az országos bajnokságban az első öt-hat és az utolsó négy-öt gárda között, de ezt nem a mi feladatunk megváltoztatni. Az, hogy mi ennyi gólt dobunk, a korosztályos csapataink erősségét dicséri. Nem törekszünk arra, hogy valakit nagyon megverjünk, arra viszont igen, hogy tiszteljük az ellenfelet, akármekkora játékerőt is képvisel. Azzal jut előrébb mindenki, ha ugyanúgy beleadunk száz százalékot minden meccsen, és nem nagyképűen elszórakozzuk” ‒ hívja fel a figyelmet a komolyságra az olimpiai bajnok vízilabdázó.

A játékosok ugyanakkor nem csak a legfiatalabb korosztályban, hanem az idősebbek között is medencébe ugrottak a szezon során, így több fronton voltak érdekeltek a bajnoki küzdelmeket tekintve. Példának okáért mindenképpen meg kell említeni Pető Attilát, aki mindössze 15 évesen a gyermekek, serdülők, ifjúságiak és a felnőttek mezőnyében is helytállt idén. De vajon, hogy bírják ezt a terhelést a fiatal pólósok?

„Ez már az én gyerekkoromban is így működött a KSI-ben, hogy folyamatosan feljátszottunk az idősebb korosztályokba. Megszokják egy idő után ezt a srácok, hiszen ez az ő érdeküket szolgálja. Nyilván próbálunk odafigyelni arra, hogy azokat a játékosokat ‒ mint például Pető Attila ‒, akik hétvégente több meccset is lejátszanak, tehermentesítsük. Meg kell találnunk az arany középutat, hogy a fejlődésük érdekében megfelelően terheljük is őket, ugyanakkor ne hagyjuk, hogy kiégjenek.”

Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú szerint nem minden a győzelem Forrás: waterpolo.hu
Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú szerint nem minden a győzelem Forrás: waterpolo.hu

Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú szerint nem a győzelem a legfontosabb a fiatal korosztályokban  •  Forrás: waterpolo.hu

A KSI SE a gyermekkorosztályban szerzett aranyérem mellett több sikert is elkönyvelt már idén. A legnagyobb dicsőség, hogy az OB I/B-s felnőttcsapat megnyerte a versenykiírást, így egy év kihagyás után újra az élvonalban játszik a következő szezontól, míg a serdülő és ifjúsági alakulat résztvevője a korosztályos bajnokságok rájátszásának. A vezetőedzőt a klub eredményességének titkáról is faggattuk.

„Nagyon sok összetevője van az egyesület sikerességének. Az egyik legfontosabb a nyugodt háttér, hiszen a vezetőség olyan körülményeket biztosít nekünk, edzőknek, hogy semmi mással nem kell foglalkoznunk, csak a szakmai munkával. A másik, hogy olyan gyerekek játszanak nálunk, akiknek csillog a szemük a vízilabdázás iránt, és mindegyikőjük olimpiai bajnok akar lenni. A légkör és a klub múltja pedig mindig ad egy plusz töltést a nálunk edző fiataloknak és az itt dolgozó szakembereknek. Elképesztően jó csapat van, mind a vízben, mind a parton. Az pedig, hogy minden évben hozzávetőleg három-négy KSI nevelés felkerül az első osztályba, és a felnőtt válogatottban is folyamatosan legalább ennyi játékosunk van, az azt jelenti, hogy a munkánkat jól végezzük.”

További korosztály híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik