Vízilabda: rájátszás küszöbén az utánpótlás-bajnokságok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 16:58
Címkék
Az utolsó előtti fordulót rendezték hétvégén a fiú vízilabdázók utánpótlás-bajnokságaiban. A legkisebb korosztályban már eldőlt a bajnoki cím sorsa, a bronzérem tulajdonosa kérdéses csak ‒ a BVSC-Zugló és az FTC harcol a harmadik helyért. Az idősebbek között viszont még javában zajlik a helyezkedés a rájátszás előtt, nagy a küzdelem a pozíciókért.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Az alapszakasz vége előtt, az utolsó előtti fordulóban is medencébe ugrottak a vízilabdázók a fiú utánpótlás-bajnokságokban. A rájátszás résztvevői már több helyen is biztosak ugyan, de a helyezések sorrendje változhat még a hátralévő fordulóban.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Az alapszakasz vége előtt, az utolsó előtti fordulóban is medencébe ugrottak a vízilabdázók a fiú utánpótlás-bajnokságokban. A rájátszás résztvevői már több helyen is biztosak ugyan, de a helyezések sorrendje változhat még a hátralévő fordulóban.

Ifjúsági bajnokság

A legnagyobb érdeklődésre a pénteki BVSC-Zugló‒KSI SE rangadó tartott számot, hiszen a két csapatot három pont válaasztotta el egymástól a fordulót megelőzően, a hazaiak viszont eggyel kevesebb meccset játszottak eddig a szezonban, mint ellenfelük, akiknek ez volt az utolsó mérkőzésük az alapszakaszban. Előző találkozójukon 11‒10-s KSI siker született, és mivel azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek, a zuglóiak tudták: legalább kétgólos sikerükkel nyitottá tehetik, és saját kezükbe vehetik az első hely sorsát a rájátszás előtt. Nos, ezt sikerült is teljesíteniük a vasutasoknak: izgalmas meccsen ugyan, de négy góllal nyerni tudtak, így az utolsó fordulóban egy esetleges győzelemmel magukhoz ragadhatják az első helyet.

A legidősebbek között a legnagyobb kérdés azonban még mindig az, hogy ki lesz a rájátszás negyedik szereplője. A forduló előtt az FTC állt jobban a ZF-Egerhez képest, ám a hétvégén éppen az egriek fogadták a ferencvárosi csapatot. A hazaiak akik végig uralták a mérkőzést, 10‒7-s sikerükkel pedigideiglenesen elfoglalták a negyedik helyet.

A 25. forduló eredményei: Racionet Honvéd‒UVSE 7‒18, BVSC-Zugló‒KSI SE 11‒7, AVUS‒DVSE 10‒9, ZF-Eger‒FTC Utánpótlás 10‒7, Market-Vasas‒A-HID OSC Újbuda 11-9, Szolnoki Dózsa‒TVSE 11‒7, Legrand Szentes‒Szegedi VPS 13‒11

A bajnokság állása: 1. KSI SE 72 pont, 2. BVSC-Zugló 69, 3. UVSE 63, 4. ZF-Eger 49, 5. FTC 48, 6. DVSE 44, 7. Legrand Szentes 43, 8. Market-Vasas 30, 9. AVUS 29, 10. Racionet Honvéd 27, 11. Szegedi VPS 21, 12. Szolnoki Dózsa 16, 13. TVSE 11, 14. OSC Újbuda 3

Serdülőbajnokság

A serdülők között nincs kérdés a rájátszást illetően, ugyanis már végleges a folytatásban szereplő csapatok névsora. Az UVSE játékosai, a Racionet Honvéd ellen aratott sikerük után oly mértékben növelték előnyüket az élen, hogy egyik üldöző alakulat sem tudja már beérni őket. A helyezkedés ugyanakkor elég nagy az újpesti együttest követő bolyban, így az utolsó hétvégére is maradtak izgalmak a vízilabda szerelmeseinek.

A BVSC-Zugló és a KSI SE csapata játszotta a forduló rangadóját Forrás: KSI SE
A BVSC-Zugló és a KSI SE csapata játszotta a forduló rangadóját Forrás: KSI SE

A BVSC-Zugló és a KSI SE csapata játszotta a forduló rangadóját  •  Forrás: KSI SE

A kötelező győzelmek mellett persze a 25. forduló is tartogatott érdekességeket. A rájátszás résztvevői közül az UVSE sikere mellett az FTC is két góllal győzte le ellenfelét, a forduló rangadóját viszont a BVSC-Zugló pólósai 13‒11-re nyerték a KSI SE csapata ellen, amivel szorosabbá tették az alapszakasz végjátékát. A KSI edzője, Keszthelyi Tibor értékelt a meccs után a klub honlapján.

„Sajnos, vereséget szenvedtünk a serdülőbajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén. Nem a méltatlan körülményekben vagy a minket sújtó bírói tévedésekben kell keresni az okokat, hanem elsősorban magunkban. (…) Néhány apróság: idegenben játszottunk, mégis a mi javunkra ítéltek több kiállítást. Mi ebből a kilenc előnyből belőttünk hármat, ellenfelünk pedig négyből kettőt. Ezek mellett kaptunk még tizenegy akciógólt, lefordulásból és átlövésből. Azt hiszem, ezek az apróságok okozták a vereséget, ezeken kell változtatni, ha a rájátszásban mérkőzést szeretnénk nyerni."

A 25. forduló eredményei: Racionet Honvéd‒UVSE I. 8‒10, BVSC-Zugló‒KSI SE 13‒11, AVUS‒DVSE 11‒14, ZF-Eger‒FTC Utánpótlás 12‒14, Market-Vasas‒A-HID OSC Újbuda 13‒8, Szolnoki Dózsa‒TVSE 15‒9, Legrand Szentes‒Szegedi VPS 16‒11

A bajnokság állása: 1. UVSE 69 pont, 2. KSI SE 66, 3. BVSC-Zugló 64, 4. FTC 63, 5. Szolnoki Dózsa 48, 6. Racionet Honvéd 43, 7. ZF-Eger 39, 8. Market-Vasas 38, 9. DVSE 28, 10. Legrand Szentes 24, 11. AVUS 12, 12. TVSE 12, 13. OSC Újbuda 11, 14. Szegedi VPS 8

Gyermekbajnokság

Mivel a legfiatalabbak között nincs rájátszás az alapszakasz után, a KSI korosztályos vízilabdázói számára már a forduló rangadóját megelőzően biztossá vált: a hétközi Szeged elleni győzelmét követően bajnoki címet ünnepelhetnek. Ezzel szemben a derbi másik résztvevőjének, a BVSC-Zuglónak rendkívül fontos volt a győzelem, hiszen a klub U15-ös pólósai még mindig ádáz küzdelmet vívnak az FTC-vel a bronzéremért, ennek tudatában ugrottak vízbe a játékosok vasárnap.

A vasutasok rendkívül jól kezdték a mérkőzést a ‒ tét nélkül játszó ‒ KSI ellen, erőfeszítéseik eredményeképpen pedig öt góllal, 11‒6-ra győztek, ezzel továbbra is saját kezükben tartva a bronzérem sorsát. Az FTC is magabiztosan, 19‒8-ra győzött a ZF-Eger otthonában, így már ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az előttük álló zuglóiak. Már biztos, hogy a harmadik hely sorsa az utolsó fordulóban dől el. Valamint, ha a forduló előtt még bárki számára is kérdéses lett volna a második hely sorsa, az újpestiek a Racionet Honvéd ellen aratott magabiztos, 13-9-es sikerrel eloszlattak minden kételyt.

A 25. forduló eredményei: Racionet Honvéd‒UVSE I. 9-13, BVSC-Zugló‒KSI SE 11‒6, AVUS ‒DVSE 11‒13, ZF-Eger‒FTC Utánpótlás 8‒19, Market-Vasas‒A-HID OSC Újbuda 9‒6, Szolnoki Dózsa‒TVSE 15‒11, Legrand Szentes‒Szegedi VPS 11‒12

A bajnokság állása: 1. KSI SE 72 pont, 2. UVSE 67, 3. BVSC-Zugló 62, 4. FTC 62, 5. Szegedi VPS 48, 6. Szolnoki Dózsa 42, 7. ZF-Eger 36, 8. Legrand Szentes 34, 9. Market-Vasas 30, 10. Racionet Honvéd 24, 11. OSC Újbuda 15, 12. AVUS 15, 13. DVSE 14, 14. TVSE 4

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik