Vízilabda: nem keseregni, talpra állni kell az ifi vb bronzmeccsén!

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 08:16
Címkék
Remekül kezdve a mérkőzést, a félidőben még vezetett a magyar válogatott a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokság elődöntőjének első mérkőzésén, ám a térfélcsere után fordított Spanyolország. Horváth János legénysége hatalmasat hajrázott ugyan, de ezúttal elmaradt a bravúr, így a bronzéremért szállhat harcba, méghozzá Szerbiával. "Négy éve kergetünk egy álmot, amit nem sikerült elérni"– foglalja össze egy mondatba a szombati nap eseményeit a vezetőedző.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Nem sikerült a döntőbe jutás a magyar ifjúsági vízilabda-válogatottnak a szombathelyi korosztályos világbajnokságon, de a játékosok emelt fővel futhatnak neki a bronzmeccsnek, hiszen mindent megtettek, ám a spanyolok jobbak voltak. A 12–11-re elveszített elődöntő mérkőzésről a vezetőedzőt, Horváth Jánost kérdezzük.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Nem sikerült a döntőbe jutás a magyar ifjúsági vízilabda-válogatottnak a szombathelyi korosztályos világbajnokságon, de a játékosok emelt fővel futhatnak neki a bronzmeccsnek, hiszen mindent megtettek, ám a spanyolok jobbak voltak. A 12–11-re elveszített elődöntő mérkőzésről a vezetőedzőt, Horváth Jánost kérdezzük.

Hajszálon múlt, hogy bejusson a magyar válogatott bejusson a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokság döntőjébe Fotó: Kondor Noémi
Hajszálon múlt, hogy bejusson a magyar válogatott bejusson a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokság döntőjébe Fotó: Kondor Noémi

Hajszálon múlott, hogy a magyar válogatott bejusson a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokság döntőjébe  •  Fotó: Kondor Noémi

– Mi hiányzott szombaton este, hogy győztesként és ne vesztesként szálljanak ki a fiúk a vízből?

– Nagyon jó spanyol csapattal találkoztunk. Ők egy Barcelona mellettiedzőtáborban együtt élnek hétfőtől csütörtökig, és pénteken mennek vissza a saját klubjukba, tehát három éve készülnek erre az eseményre. Jobbak voltak ma nálunk, ezt el kell ismerni. Az elején háromgólos vezetésnél büntetőt hibáztunk, és kihagytunk több száz százalékos helyzetet, ez megbosszulta magát. Úgy gondolom, innentől a spanyolok a világbajnokság fő esélyesei.

A tavalyi Európa-bajnokságon hasonló módon kerekedtek felül a spanyolok az elődöntőben, mennyire bosszantó ez?

Természetesen bosszantó. Nagyon hasonló volt a két mérkőzés, hiszen ott is előnyből kaptunk ki.Ez egy hatalmas csalódás, hiszen négy éve kergetünk egy álmot. Amióta megtudtuk, hogy Szombathelyen lesz a világbajnokság, hazai környezetben szerettünk volna nyerni. Ezt ki is mondtuk, tehát nem a négybe kerülés volt a cél, hanem a világbajnoki cím. Ez nem sikerült, nyilván ez egy óriási pofon, de hát sportemberek vagyunk, fel kell állni. És ez az igazán nagy dolog.

Meg lehet szépíteni az emlékeket egy megnyert bronzmeccsel?!

Fel kell rázni most a csapatot, hiszen vasárnap nagy meccs vár ránk. Természetesen nyerni szeretnénk, éremmel zárni a vébét, de ez nem lesz könnyű feladat. Ilyenkor azért kijön a fáradtság is, ne felejtsük el, hogy nyolc nap alatt hét meccset játszottunk, és abból hat nagyon kemény volt. De itt vannak a szurkolók és a hozzátartozók, akik valamennyien a bronzérem megszerzésére ösztökélik a játékosokat, akik biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik