Vízilabda: Kudella Máté tíz gólt lőtt a serdülőbajnokin

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 20:52
Címkék
Az előző évadban még kézilabdázó 15 éves Kudella Máté tíz góllal segítette győzelemhez a hódmezővásárhelyi serdülő vízilabdacsapatot.

A vér nem válik vízzé, de a pálya olykor igen. Legalábbis a 15 éves Kudella Máté esetében így történt. A III. kerületi TVE ob I-es női vízilabdacsapatának juniorválogatott játékosa, Kudella Panna öccse ugyanis a kézilabdacsarnokból tért vissza a medencébe. Nem is akárhogyan.Kudella Máté esetében így történt. A III. kerületi TVE ob I-es női vízilabdacsapatának juniorválogatott játékosa, Kudella Panna öccse ugyanis a kézilabdacsarnokból tért vissza a medencébe. Nem is akárhogyan.

Kudella Máté (sárgában) újra a vízben lövi a gólokat Fotó: Sportfotóth
Kudella Máté (sárgában) újra a vízben lövi a gólokat Fotó: Sportfotóth

Kudella Máté (sárgában) újra a vízben lövi a gólokat  •  Fotó: Sportfotóth

Nővére után, korábban ő is a pólóval kezdett, a szentesi gyermekcsapatban játszott, majd két évet a Pick Szeged kézicsapatának utánpótlásában töltött. Most nyáron döntött úgy, mégiscsak a vízilabdában próbál kiteljesedni. Lakóhelyének együttesébe, a Hódmezővásárhelyi VSC-be igazolt, és a fiú serdülőbajnokság B csoportjának vasárnapi fordulójában egymaga tíz gólt rámolt be a Koelner-Csongrád együttesének. Ez a tett azért alacsonyabb osztályokban és fiatalabb korosztályokban sem mindennapi. Csapata 16–13-ra nyert.

„Még régebben a vidékbajnokságban sikerült ennyi gólt lőnöm, pont tízet – mondja Máté. – Többet még nem szereztem egy meccsen. Ki kell emelnem, a csapattársak is rengeteget segítettek, mindenki hozzátett a győzelemhez, és mellékes, hogy én voltam a befejezőember. Meccs közben nem is tudtam, hogy mennyinél járok, utána néztem meg. Örülök, hogy így tértem vissza. Kézilabdázni azért kezdtem, mert a sok munka ellenére nem tudtam kiteljesedni a korábbi pólócsapatomban, nem is kaptam annyi lehetőséget, amennyit szerettem volna. De nem bántam meg, hogy akkor váltottam, mert sok mindenben előnyömre vált.”

A tinédzser szerint az akaraterejének is jót tett az elmúlt két esztendő. Ahogy meséli, reggelente bejárt Szegedre az iskolába, délután hazament, aztán vissza edzésre. A Szeged B gárdájában jól is ment neki a kézilabda, bajnokságot nyert, házigólkirály lett, aztán az U15-ös A csapatba is felkerült.

Kudella Panna és öccse, Máté mindenben támogatja egymást
Kudella Panna és öccse, Máté mindenben támogatja egymást

Kudella Panna és öccse, Máté mindenben támogatja egymást

„Ott már jobban kiütközött, hogy én ezt nem nyolc éve csinálom, mint a többiek. Felhagytam vele. Újra elmentem vízilabdaedzésre, és előtörtek az emlékek. Eszembe jutott, hogy régebben sem ment ez annyira rosszul, és azt mondtam, oké, akkor nyomjuk. Úgy gondolom, ezen a szinten még egy évet biztosan játszanom kell, hogy újra meccsrutint szerezzek, beleszokjak a közegbe. Már az ob I/B-ben is kapok szerepet, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen ott is rengeteget tudok fejlődni. Előbb a cél az, hogy ott minél többet játsszak, legyek alapember, aztán bízom benne, az ob I-ig is eljutok. A nővérem is rengeteg segít a sportággal kapcsolatos dolgokban, és mindig motivál, ha szükségem van rá.”

A Hódmezővásárhelyi VSC vezetőedzője, Szabó Tamás is jó véleménnyel van a fiatalról.

„Tudni kell, hogy Máté sokkal magasabb, nagyobb darab a társainál, de ezzel együtt igen ígéretes játékos. Nyilván kellett neki kis idő, hogy visszaszokjon a kézilabda után, de szerencsére egyre jobban teljesít. Ez a lövőszázalékán is látszik. Egy hete huszonkét lövésből ért el hat gólt, most tizennégyből tízet. Persze, a fejlődéséhez ő is kell, és ezt tudja is, mert nagyon szorgalmas, minden edzésen ott van. Jó úton jár.”

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik