HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.22 20:13 Frissítve: 2018.06.22 20:15

Vízilabda: kisorsolták az augusztusi ifjúsági vébék csoportjait

Elkészült a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztása. A sorsolás után – amelyet a Duna Arénában tartottak – immáron hivatalossá vált: a fiúk Görögországgal, Argentínával, Oroszországgal és Kínával, míg a leányok Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal és Argentínával fognak megmérkőzni a csoportban.

HIRDETÉS

UP-infoutanpotlassport.hu A férfi világliga szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták az augusztusban megrendezendő fiú, illetve leány világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbit pedig augusztus 27. és szeptember 2. között tartják a szerb fővárosban, Belgrádban.

A Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A férfi Világliga szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A fiúk a húszcsapatos viadalon a B csoportban kaptak helyet Görögország, Argentína, Oroszország és Kína mellett. A sorsolásról Horváth János, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője nyilatkozott a waterpolo.hu-nak.

„A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is – előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni – mi vébét szeretnénk nyerni!"

A világversenyre történő felkészülés az országos korosztályos bajnokságok végeztével el is kezdődött, ennek érdekében a szövetségi edző már június 11-én kihirdette a válogatott bő keretét.

A belgrádi tornára készülő U18-as leányválogatott szakvezetője, Petőváry Zsolt is értékelte a sorolást.

„Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."

A magyar leányok a tizenöt együttes közül a kazahokkal, az amerikaiakkal és az argentinokkal viaskodnak majd a csoportkörben.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS