HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.22 20:13 Frissítve: 2018.06.22 20:15

Vízilabda: kisorsolták az augusztusi ifjúsági vébék csoportjait

Elkészült a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztása. A sorsolás után – amelyet a Duna Arénában tartottak – immáron hivatalossá vált: a fiúk Görögországgal, Argentínával, Oroszországgal és Kínával, míg a leányok Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal és Argentínával fognak megmérkőzni a csoportban.

HIRDETÉS

UP-infoutanpotlassport.hu A férfi világliga szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták az augusztusban megrendezendő fiú, illetve leány világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbit pedig augusztus 27. és szeptember 2. között tartják a szerb fővárosban, Belgrádban.

A Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A férfi Világliga szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A fiúk a húszcsapatos viadalon a B csoportban kaptak helyet Görögország, Argentína, Oroszország és Kína mellett. A sorsolásról Horváth János, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője nyilatkozott a waterpolo.hu-nak.

„A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is – előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni – mi vébét szeretnénk nyerni!"

A világversenyre történő felkészülés az országos korosztályos bajnokságok végeztével el is kezdődött, ennek érdekében a szövetségi edző már június 11-én kihirdette a válogatott bő keretét.

A belgrádi tornára készülő U18-as leányválogatott szakvezetője, Petőváry Zsolt is értékelte a sorolást.

„Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."

A magyar leányok a tizenöt együttes közül a kazahokkal, az amerikaiakkal és az argentinokkal viaskodnak majd a csoportkörben.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS