HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.22 20:13 Frissítve: 2018.06.22 20:15

Vízilabda: kisorsolták az augusztusi ifjúsági vébék csoportjait

Elkészült a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztása. A sorsolás után – amelyet a Duna Arénában tartottak – immáron hivatalossá vált: a fiúk Görögországgal, Argentínával, Oroszországgal és Kínával, míg a leányok Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal és Argentínával fognak megmérkőzni a csoportban.

HIRDETÉS

UP-infoutanpotlassport.hu A férfi világliga szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták az augusztusban megrendezendő fiú, illetve leány világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbit pedig augusztus 27. és szeptember 2. között tartják a szerb fővárosban, Belgrádban.

A Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A férfi Világliga szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A fiúk a húszcsapatos viadalon a B csoportban kaptak helyet Görögország, Argentína, Oroszország és Kína mellett. A sorsolásról Horváth János, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője nyilatkozott a waterpolo.hu-nak.

„A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is – előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni – mi vébét szeretnénk nyerni!"

A világversenyre történő felkészülés az országos korosztályos bajnokságok végeztével el is kezdődött, ennek érdekében a szövetségi edző már június 11-én kihirdette a válogatott bő keretét.

A belgrádi tornára készülő U18-as leányválogatott szakvezetője, Petőváry Zsolt is értékelte a sorolást.

„Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."

A magyar leányok a tizenöt együttes közül a kazahokkal, az amerikaiakkal és az argentinokkal viaskodnak majd a csoportkörben.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS