Vízilabda: kisorsolták az augusztusi ifjúsági vébék csoportjait

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 20:13
Címkék
Elkészült a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztása. A sorsolás után – amelyet a Duna Arénában tartottak – immáron hivatalossá vált: a fiúk Görögországgal, Argentínával, Oroszországgal és Kínával, míg a leányok Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal és Argentínával fognak megmérkőzni a csoportban.

UP-infoutanpotlassport.hu A férfi világliga szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták az augusztusban megrendezendő fiú, illetve leány világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbit pedig augusztus 27. és szeptember 2. között tartják a szerb fővárosban, Belgrádban.UP-infoutanpotlassport.hu A férfi világliga szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták az augusztusban megrendezendő fiú, illetve leány világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbit pedig augusztus 27. és szeptember 2. között tartják a szerb fővárosban, Belgrádban.

A Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A férfi Világliga szuperdöntőjének helyszínén, a Duna Arénában sorsolták ki az ifjúsági vízilabda világbajnokságok csoportjait  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A fiúk a húszcsapatos viadalon a B csoportban kaptak helyet Görögország, Argentína, Oroszország és Kína mellett. A sorsolásról Horváth János, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője nyilatkozott a waterpolo.hu-nak.

„A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is – előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni– mi vébét szeretnénk nyerni!"

A világversenyre történő felkészülés az országos korosztályos bajnokságok végeztével el is kezdődött, ennek érdekében a szövetségi edző már június 11-én kihirdette a válogatott bő keretét.

A belgrádi tornára készülő U18-as leányválogatott szakvezetője, Petőváry Zsolt is értékelte a sorolást.

„Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."

A magyar leányok a tizenöt együttes közül a kazahokkal, az amerikaiakkal és az argentinokkal viaskodnak majd a csoportkörben.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik