HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 17:18 Frissítve: 2018.09.08 17:26

Vízilabda: kezdődik a leány junior Európa-bajnokság

„Cél a legjobb négy közé kerülni” ‒ mondja Faragó Tamás, a junior Európa-bajnokságon szereplő leány magyar vízilabda-válogatott szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató, aki hozzáteszi ‒ „a negyeddöntő lesz a kulcs, de az az egyik legnehezebb műfaj, hiszen lehetsz első, de nyolcadik is.” A csapat vasárnap kezdi meg a szereplést a kontinensviadalon Izrael ellen, a keretet pedig többségben az ifjúsági világbajnokságon vízbe ugró játékosok alkotják.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Vasárnap délelőtt Izrael ellen száll medencébe a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban, a korosztályos Európa-bajnokság első csoportmeccsén. A mieinkre Nagy-Britannia, majd Szlovákia vár a folytatásban.

„Fejben és erőben is rendben vagyunk, a munkát, amit előre el lehetett, azt elvégeztük. A válogatott keretét lényegében az ifjúsági játékosok adják, tízen vannak itt a fiatalabbak és öten az idősebbek közül. A két korosztály  ezért is edzett együtt a nyári felkészülés során” ‒ magyarázza Faragó Tamás, a magyar leányválogatott szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató, aki azt is elmondja, miért lyukas a 99-es korosztály. ‒ „A lányok többsége az érettségi után továbbtanul, más célokat tűz ki maga elé, a sportot háttérbe szorítja, és a tanulást helyezi előtérbe. Ezt el kell fogadnunk, az ember célja nyilván az önfejlesztés. Kevesen helyezik a hangsúlyt továbbra is a vízilabdára, akik igen, azok viszont teljes erőbedobással csinálják.”

Faragó Tamás, csapat szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató

Faragó Tamás, csapat szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató

Az ifjúsági csapat nemrég tért haza a belgrádi korosztályos világbajnokságról, amelyen a hatodik helyen zárt. A montreali olimpiai bajnok nem akar jóslatokba bocsátkozni, de kijelenti: a cél természetesen a legjobb négy közé kerülés. A legnehezebb pedig a negyeddöntő lesz, hiszen rengeteg minden múlik rajta; a csapat lehet első, de nyolcadik is.

„Elsősorban kétkapuztunk az utazást megelőzően, próbáltuk a taktikai megoldásokat fejleszteni. Abban reménykedem, hogy a gyorstalpaló felkészüléssel sikerült kijavítanunk azokat a hibákat, amelyek az ifjúsági vébén kijöttek. Ebből a szempontból előnyös a sorozatterhelés a lányoknak, hiszen a belgrádi esemény előtt óriási mérkőzéshiányunk volt. Ugyanakkor nehéz dolgunk lesz a csapatunk fiatalsága miatt, hiszen ebben a sportágban rengeteget számít egy év korkülönbség is. Legfőképp fizikumban. Ha megnézzük az ifik között játszott utolsó, hollandok elleni párharcunkat, az első két negyedben a taktikával még tudtunk operálni, a harmadik negyedben azonban felőröltek minket, mivel fizikai fölényben voltak. A cél most sem lesz más: kompenzálni ezt a differenciát.”

Faragó Tamás válogatottja tavaly, az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

„A tavalyinál fejben gyorsabb gondolkodást, játékban gyorsabb és hatékonyabb passzokat várok a lányoktól.”

Ha Magyarország megnyeri a csoportját, a lebonyolításnak köszönhetően rögvest a negyeddöntőbe kerül, és pihenőnap vár a játékosokra.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Aranyi Réka Rebeka, Ármai Zita Kinga, Faragó Berta, Jenei Kata Mária, Kiss Eszter Lara, Koncz Hanna Laura, Kudella Panna, Magyari Aida Magnon, Muzsnay Fanny, Peresztegi Nagy Kinga, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Szabó Krisztina Laura, Utassy Janka Kata, Vályi Vanda.
PROGRAM
Szeptember 9., vasárnap: Magyarország–Izrael, 10.30
Szeptember 10. hétfő: Magyarország‒Nagy-Britannia, 15.00
Szeptember 11. kedd: Magyarország–Szlovákia, 16.30

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS