HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 17:18 Frissítve: 2018.09.08 17:26

Vízilabda: kezdődik a leány junior Európa-bajnokság

„Cél a legjobb négy közé kerülni” ‒ mondja Faragó Tamás, a junior Európa-bajnokságon szereplő leány magyar vízilabda-válogatott szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató, aki hozzáteszi ‒ „a negyeddöntő lesz a kulcs, de az az egyik legnehezebb műfaj, hiszen lehetsz első, de nyolcadik is.” A csapat vasárnap kezdi meg a szereplést a kontinensviadalon Izrael ellen, a keretet pedig többségben az ifjúsági világbajnokságon vízbe ugró játékosok alkotják.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Vasárnap délelőtt Izrael ellen száll medencébe a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban, a korosztályos Európa-bajnokság első csoportmeccsén. A mieinkre Nagy-Britannia, majd Szlovákia vár a folytatásban.

„Fejben és erőben is rendben vagyunk, a munkát, amit előre el lehetett, azt elvégeztük. A válogatott keretét lényegében az ifjúsági játékosok adják, tízen vannak itt a fiatalabbak és öten az idősebbek közül. A két korosztály  ezért is edzett együtt a nyári felkészülés során” ‒ magyarázza Faragó Tamás, a magyar leányválogatott szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató, aki azt is elmondja, miért lyukas a 99-es korosztály. ‒ „A lányok többsége az érettségi után továbbtanul, más célokat tűz ki maga elé, a sportot háttérbe szorítja, és a tanulást helyezi előtérbe. Ezt el kell fogadnunk, az ember célja nyilván az önfejlesztés. Kevesen helyezik a hangsúlyt továbbra is a vízilabdára, akik igen, azok viszont teljes erőbedobással csinálják.”

Faragó Tamás, csapat szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató

Faragó Tamás, csapat szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató

Az ifjúsági csapat nemrég tért haza a belgrádi korosztályos világbajnokságról, amelyen a hatodik helyen zárt. A montreali olimpiai bajnok nem akar jóslatokba bocsátkozni, de kijelenti: a cél természetesen a legjobb négy közé kerülés. A legnehezebb pedig a negyeddöntő lesz, hiszen rengeteg minden múlik rajta; a csapat lehet első, de nyolcadik is.

„Elsősorban kétkapuztunk az utazást megelőzően, próbáltuk a taktikai megoldásokat fejleszteni. Abban reménykedem, hogy a gyorstalpaló felkészüléssel sikerült kijavítanunk azokat a hibákat, amelyek az ifjúsági vébén kijöttek. Ebből a szempontból előnyös a sorozatterhelés a lányoknak, hiszen a belgrádi esemény előtt óriási mérkőzéshiányunk volt. Ugyanakkor nehéz dolgunk lesz a csapatunk fiatalsága miatt, hiszen ebben a sportágban rengeteget számít egy év korkülönbség is. Legfőképp fizikumban. Ha megnézzük az ifik között játszott utolsó, hollandok elleni párharcunkat, az első két negyedben a taktikával még tudtunk operálni, a harmadik negyedben azonban felőröltek minket, mivel fizikai fölényben voltak. A cél most sem lesz más: kompenzálni ezt a differenciát.”

Faragó Tamás válogatottja tavaly, az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

„A tavalyinál fejben gyorsabb gondolkodást, játékban gyorsabb és hatékonyabb passzokat várok a lányoktól.”

Ha Magyarország megnyeri a csoportját, a lebonyolításnak köszönhetően rögvest a negyeddöntőbe kerül, és pihenőnap vár a játékosokra.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Aranyi Réka Rebeka, Ármai Zita Kinga, Faragó Berta, Jenei Kata Mária, Kiss Eszter Lara, Koncz Hanna Laura, Kudella Panna, Magyari Aida Magnon, Muzsnay Fanny, Peresztegi Nagy Kinga, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Szabó Krisztina Laura, Utassy Janka Kata, Vályi Vanda.
PROGRAM
Szeptember 9., vasárnap: Magyarország–Izrael, 10.30
Szeptember 10. hétfő: Magyarország‒Nagy-Britannia, 15.00
Szeptember 11. kedd: Magyarország–Szlovákia, 16.30

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS