HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.11 19:14 Frissítve: 2018.09.11 19:16

Vízilabda: csoportelső a magyar csapat a leány U19-es Eb-n

Magabiztos győzelmet aratott a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Faragó Tamás tanítványai 9–4-re verték meg a szlovákokat, és ezzel a veretlenül végeztek a csoport élén. Szerdán így pihenőnap vár a mieinkre, majd csütörtökön a legjobb négy közé kerülésért játszanak.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Kiválóan kezdte a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságot, hiszen a nyitónapon 7‒3-ra verte Izraelt, hétfőn pedig 14‒4-re ütötte ki Nagy-Britannia együttesét. Az első mérkőzés után még elégedetlenül nyilatkozott Faragó Tamás, a női utánpótlás szakmai igazgatója, a britek elleni diadal után azonban fordult a kocka.

Veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatott a funchali kontinensviadalon

Veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatott a funchali kontinensviadalon

„Elsősorban azt tudom mondani erről a mérkőzésről, hogy javuló formát, javuló szervezettséget, javuló önismeretet véltem felfedezni a játékosoknál. Ehhez kiváló védekezés párosult, így nem volt sok kérdés a találkozón. Ennek örülök, mert megbeszéltük a lányokkal, hogy míg a görögök az oroszokkal, a spanyolok az olaszokkal játszanak, mi Isten kegyelméből ilyen meccseken gyűjthetjük most a pontokat, s készülhetünk a folytatásra – ezt köszönjük meg, és éljünk a lehetőséggel. Ez lesz igaz a következő két összecsapásunkra is. Miután a női vízilabda is fizikai sport lett, és láthatjuk az amerikaiak elsöprő fölényét, ebből tanulnunk kell. Ha a gyengébb ellenfelekkel szemben nem diktálsz iramot, hanem felveszed az ő sebességüket, még bajba is kerülhetsz, ám ha tudod, hogy kétszer két órát naponta erre szánsz az életedből, akkor oda kell tenned magad, és a harmadik negyedtől fölénybe kerülsz. Megtettük most” ‒ értékelt az angolok elleni párharc után a szakvezető a waterpolo.hu-nak.

A mieink kedden a csoportban leggyengébben muzsikáló szlovákokkal találkoztak, akiktől csodával határos bravúr lett volna, ha meg tudják szorongatni Faragó Tamás együttesét. Nos, nem is sikerült, hiszen az első perctől kezdve fölényben volt a piros-fehér-zöld alakulat; Vályi Vanda két gólja és Petőváry Luca találata révén korán előnyhöz jutott (3‒0). A folytatás sem hozott változást:  Rybanska Natasa növelte az előnyt, majd a második felvonás derekán betalált az ellenfél is. Ezután felváltva estek a gólok, s 6‒2-es eredménnyel úsztak a felek a nagyszünetre.

A fordulás már nem tartogatott nagy izgalmakat a mérkőzés, és láthatóan vissza is vettek a mieink, de nem is kellett megerőltetniük magukat. Barbora Baranovicova szépítő találatára Vályi válaszolt, majd a záró menetben Antia Vitaliano góljára ismét Vályi és Petőváry felelt, s a találkozó 9‒4-es végeredménnyel zárult. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar csapat veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé, és játszik csütörtökön az elődöntőbe jutásért. Szerdán pihenőnap vár a lányokra.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 3. forduló
Magyarország‒Szlovákia ‒ (3‒0, 3‒2, 1‒1, 2‒1)
Gólszerzők: Vályi 5 gól, Petőváry 2, Kudella 1, Rybanska 1 ill. Vitaliano 1, Baranovicova 1, Stankovianska 1, Kissova 1.

A B-csoport állása (Hátra van még az Izrael‒Nagy-Britannia találkozó.)
1. Magyarország 9 pont
2. Izrael 3 pont
3. Nagy-Britannia 3 pont
4. Szlovákia 0 pont

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS