HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.11 19:14 Frissítve: 2018.09.11 19:16

Vízilabda: csoportelső a magyar csapat a leány U19-es Eb-n

Magabiztos győzelmet aratott a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Faragó Tamás tanítványai 9–4-re verték meg a szlovákokat, és ezzel a veretlenül végeztek a csoport élén. Szerdán így pihenőnap vár a mieinkre, majd csütörtökön a legjobb négy közé kerülésért játszanak.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Kiválóan kezdte a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságot, hiszen a nyitónapon 7‒3-ra verte Izraelt, hétfőn pedig 14‒4-re ütötte ki Nagy-Britannia együttesét. Az első mérkőzés után még elégedetlenül nyilatkozott Faragó Tamás, a női utánpótlás szakmai igazgatója, a britek elleni diadal után azonban fordult a kocka.

Veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatott a funchali kontinensviadalon

Veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatott a funchali kontinensviadalon

„Elsősorban azt tudom mondani erről a mérkőzésről, hogy javuló formát, javuló szervezettséget, javuló önismeretet véltem felfedezni a játékosoknál. Ehhez kiváló védekezés párosult, így nem volt sok kérdés a találkozón. Ennek örülök, mert megbeszéltük a lányokkal, hogy míg a görögök az oroszokkal, a spanyolok az olaszokkal játszanak, mi Isten kegyelméből ilyen meccseken gyűjthetjük most a pontokat, s készülhetünk a folytatásra – ezt köszönjük meg, és éljünk a lehetőséggel. Ez lesz igaz a következő két összecsapásunkra is. Miután a női vízilabda is fizikai sport lett, és láthatjuk az amerikaiak elsöprő fölényét, ebből tanulnunk kell. Ha a gyengébb ellenfelekkel szemben nem diktálsz iramot, hanem felveszed az ő sebességüket, még bajba is kerülhetsz, ám ha tudod, hogy kétszer két órát naponta erre szánsz az életedből, akkor oda kell tenned magad, és a harmadik negyedtől fölénybe kerülsz. Megtettük most” ‒ értékelt az angolok elleni párharc után a szakvezető a waterpolo.hu-nak.

A mieink kedden a csoportban leggyengébben muzsikáló szlovákokkal találkoztak, akiktől csodával határos bravúr lett volna, ha meg tudják szorongatni Faragó Tamás együttesét. Nos, nem is sikerült, hiszen az első perctől kezdve fölényben volt a piros-fehér-zöld alakulat; Vályi Vanda két gólja és Petőváry Luca találata révén korán előnyhöz jutott (3‒0). A folytatás sem hozott változást:  Rybanska Natasa növelte az előnyt, majd a második felvonás derekán betalált az ellenfél is. Ezután felváltva estek a gólok, s 6‒2-es eredménnyel úsztak a felek a nagyszünetre.

A fordulás már nem tartogatott nagy izgalmakat a mérkőzés, és láthatóan vissza is vettek a mieink, de nem is kellett megerőltetniük magukat. Barbora Baranovicova szépítő találatára Vályi válaszolt, majd a záró menetben Antia Vitaliano góljára ismét Vályi és Petőváry felelt, s a találkozó 9‒4-es végeredménnyel zárult. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar csapat veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé, és játszik csütörtökön az elődöntőbe jutásért. Szerdán pihenőnap vár a lányokra.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 3. forduló
Magyarország‒Szlovákia ‒ (3‒0, 3‒2, 1‒1, 2‒1)
Gólszerzők: Vályi 5 gól, Petőváry 2, Kudella 1, Rybanska 1 ill. Vitaliano 1, Baranovicova 1, Stankovianska 1, Kissova 1.

A B-csoport állása (Hátra van még az Izrael‒Nagy-Britannia találkozó.)
1. Magyarország 9 pont
2. Izrael 3 pont
3. Nagy-Britannia 3 pont
4. Szlovákia 0 pont

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS