utanpotlassport.hu 2018.09.11 19:14 Frissítve: 2018.09.11 19:16

Vízilabda: csoportelső a magyar csapat a leány U19-es Eb-n

Magabiztos győzelmet aratott a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Faragó Tamás tanítványai 9–4-re verték meg a szlovákokat, és ezzel a veretlenül végeztek a csoport élén. Szerdán így pihenőnap vár a mieinkre, majd csütörtökön a legjobb négy közé kerülésért játszanak.

M. Sz.utanpotlassport.hu Kiválóan kezdte a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságot, hiszen a nyitónapon 7‒3-ra verte Izraelt, hétfőn pedig 14‒4-re ütötte ki Nagy-Britannia együttesét. Az első mérkőzés után még elégedetlenül nyilatkozott Faragó Tamás, a női utánpótlás szakmai igazgatója, a britek elleni diadal után azonban fordult a kocka.

Veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatott a funchali kontinensviadalon

Veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatott a funchali kontinensviadalon

„Elsősorban azt tudom mondani erről a mérkőzésről, hogy javuló formát, javuló szervezettséget, javuló önismeretet véltem felfedezni a játékosoknál. Ehhez kiváló védekezés párosult, így nem volt sok kérdés a találkozón. Ennek örülök, mert megbeszéltük a lányokkal, hogy míg a görögök az oroszokkal, a spanyolok az olaszokkal játszanak, mi Isten kegyelméből ilyen meccseken gyűjthetjük most a pontokat, s készülhetünk a folytatásra – ezt köszönjük meg, és éljünk a lehetőséggel. Ez lesz igaz a következő két összecsapásunkra is. Miután a női vízilabda is fizikai sport lett, és láthatjuk az amerikaiak elsöprő fölényét, ebből tanulnunk kell. Ha a gyengébb ellenfelekkel szemben nem diktálsz iramot, hanem felveszed az ő sebességüket, még bajba is kerülhetsz, ám ha tudod, hogy kétszer két órát naponta erre szánsz az életedből, akkor oda kell tenned magad, és a harmadik negyedtől fölénybe kerülsz. Megtettük most” ‒ értékelt az angolok elleni párharc után a szakvezető a waterpolo.hu-nak.

A mieink kedden a csoportban leggyengébben muzsikáló szlovákokkal találkoztak, akiktől csodával határos bravúr lett volna, ha meg tudják szorongatni Faragó Tamás együttesét. Nos, nem is sikerült, hiszen az első perctől kezdve fölényben volt a piros-fehér-zöld alakulat; Vályi Vanda két gólja és Petőváry Luca találata révén korán előnyhöz jutott (3‒0). A folytatás sem hozott változást:  Rybanska Natasa növelte az előnyt, majd a második felvonás derekán betalált az ellenfél is. Ezután felváltva estek a gólok, s 6‒2-es eredménnyel úsztak a felek a nagyszünetre.

A fordulás már nem tartogatott nagy izgalmakat a mérkőzés, és láthatóan vissza is vettek a mieink, de nem is kellett megerőltetniük magukat. Barbora Baranovicova szépítő találatára Vályi válaszolt, majd a záró menetben Antia Vitaliano góljára ismét Vályi és Petőváry felelt, s a találkozó 9‒4-es végeredménnyel zárult. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar csapat veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé, és játszik csütörtökön az elődöntőbe jutásért. Szerdán pihenőnap vár a lányokra.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 3. forduló
Magyarország‒Szlovákia ‒ (3‒0, 3‒2, 1‒1, 2‒1)
Gólszerzők: Vályi 5 gól, Petőváry 2, Kudella 1, Rybanska 1 ill. Vitaliano 1, Baranovicova 1, Stankovianska 1, Kissova 1.

A B-csoport állása (Hátra van még az Izrael‒Nagy-Britannia találkozó.)
1. Magyarország 9 pont
2. Izrael 3 pont
3. Nagy-Britannia 3 pont
4. Szlovákia 0 pont

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.