HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.12 13:07 Frissítve: 2019.03.17 11:23

Vízilabda: az UVSE nyerte a fiatalok rangadóját az ob I-ben

Tizennégy utánpótláskorú vízilabdázó lőtt gólt a férfi OB I középszakaszának legutóbbi fordulójában. A hétvége legérdekesebb párharca a fiatalok szempontjából az UVSE Hunguest Hotels és a KSI összecsapása volt, amelyet a margitszigeti lilák nyertek. Az újonc sportiskolások így továbbra is nyeretlenek.

M. Sz. utanpotlassport.hu Nemrég kezdődött meg a férfi vízilabdázók élvonalában középszakasza, amelyben a mezőny felső-, illetve alsóházra osztva játszik tovább. Utánpótlás-szempontból a hétvége legérdekesebb összecsapása az UVSE Hunguest Hotels és a KSI párharca volt. A két nevelőegyesület ugyanis javarészt 2000. január 1. után született játékosokból áll.

Az újonc KSI fiatal csapata továbbra is nyeretlen az élvonalban Forrás: KSI

Az újonc KSI fiatal csapata továbbra is nyeretlen az élvonalban  •  Forrás: KSI

Már korábban is írtunk róla, hogy az UVSE az OB I mostani évadának legkellemesebb meglepetése, hiszen a lilák éppen hogy csak lemaradtak a felsőházi rájátszásról. Az újonc sportiskolások ellenben nyeretlenül zárták az alapszakaszt. A hétvégi mérkőzés pedig ismét kedvezőtlenül alakult számukra, hiszen a „félidőben” már háromgólos volt a hátrányuk, amelyet a harmadik játékrészben a további néggyel toldották meg a margitszigetiek. A zárónegyedben ugyan erőre kaptak a vendégek, ám egyenlíteniük és fordítaniuk nem sikerült; 13–8-ra győzött Benedek Tibor legénysége. A találkozón pedig az utánpótláskorúak közül egyaránt gólt dobott Baksa Benedek, Vigvári Vendel, Aranyi Máté Attila, Dala Döme, Konarik Ákos, illetve Bóbis Botond, Schmölcz Norman, Pető Attila, Lantos István és Tóth Gili Tamás.

A hétvégén összesen 14 fiatal jegyzett találatot, nem is keveset: húszat.

A FÉRFI OB I HÉTVÉGI FORDULÓJÁBAN GÓLT SZERZŐ UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSOK
ALSÓHÁZ
AVUS–Tatabánya 8–10
A: –
T: –
VasasPlaket–PVSK-Mecsek Füszért 9–5
V: –
P: –
Metalcom Szentes–Kaposvári VK 13–8
Sz: –
K: –
UVSE Hunguest Hotels–KSI 13–8
U: Baksa Benedek (18) 4 gól, Vigvári Vendel (17) 2, Aranyi Máté Attila (17) 1, Dala Döme (18) 1, Konarik Ákos (17) 1
K: Bóbis Botond (18) 3, Schmölcz Norman (19) 1, Pető Attila (16) 1, Lantos István (17) 1, Tóth Gili Tamás (18) 1
FELSŐHÁZ
Szolnoki Dózsa–BHSE 17–6

Sz: Szeghalmi Zsombor (16) 1
B: Gregor Benedek (19) 1, Molnár Gergely (17) 1
BVSC-Zugló–A-HID OSC Újbuda 3–12
B: –
Ú: –
ZF-Eger–DVSE 14–9
E: –
D: Fekete Gergő (18) 1
PannErgy-MVLC-Miskolc–FTC-Telekom 11–12
M: –
F: –

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.