Vízilabda: az UVSE gólvágója, Vigvári Vince az arany középutat keresi

Vágólapra másolva!
2020.09.27. 12:39
Címkék
A férfi vízilabda ob I-ben öt mérkőzés után veretlen UVSE 17 éves játékosa, Vigvári Vince bár vezeti a felnőttbajnokság góllövőlistáját, még nem teljesen elégedett a teljesítményével.

Persze, hozzátartozik a történethez, hogy a koronavírus-járvány miatt olyan csapat is akad a férfi vízilabda ob I-ben, amelyik még egyetlen mérkőzést sem játszott, és a többség három-négy-öt találkozón van túl, mégsem megszokott, hogy a felnőtt pontvadászat góllövőlistájának élén egy 17 éves játékos verjen tanyát. Pedig most ez a helyzet, hiszen az öt forduló után veretlen (négy győzelem, egy döntetlen) és a bajnokságot vezető UVSE ígérete, Vigvári Vince 15 góllal áll az első helyen. Feltételeznénk, ha a bajnokság kezdete előtt azt mondják neki, szeptember végére így fog kinézni a góllövőlista, nehezen hiszi el. De ez nem így van.Vigvári Vince 15 góllal áll az első helyen. Feltételeznénk, ha a bajnokság kezdete előtt azt mondják neki, szeptember végére így fog kinézni a góllövőlista, nehezen hiszi el. De ez nem így van.

Vigvári Vince még keresi az arany középutat az UVSE-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vigvári Vince még keresi az arany középutat az UVSE-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Vigvári Vince még keresi az arany középutat az UVSE-ben  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

„Most fura, ha azt mondom, hogy gondoltam erre a forgatókönyvre is? Nem feltétlenül arra, hogy vezetni fogom a góllövőlistát, de valahol az élmezőnyben képzeltem el magam, mert gólerős játékosként tartanak számon. Most olyan szerepkört töltök be a csapatunkban, ami azt követeli meg, hogy legfőképpen a góljaimmal segítsem a társakat. De egyelőre abszolút nem vagyok megelégedve magammal, mert a lövőszázalékom közel nem olyan jó, mint amilyet szeretnék, és voltak olyan meccsek, amikor túl sokat is vállaltam. Talán most, hogy eltelt öt mérkőzés, egyre jobban fogom érezni, mikor és mit kell ellőni.”

Vigvári Vince meccsenként három gólt átlagol idáig, a 15 találatát 39 lövésből (a legtöbbet kísérletező játékos az ob I-ben) érte el, ez 38 százalékos hatékonyságot jelent.

„Kell vállalkozni, de közben meg is kell találni az arany középutat. Már most az elején érzem, jobban figyelnek rám az ellenfelek, ezért is lehet az, hogy néha visszábblépek, és mások kapnak nagyobb teret. Szerencsére több gólerős játékos is van a csapatban. A meccsenkénti három gól jól néz ki a felnőttek között, de akkor is elégedett lennék, ha kevesebb lenne ez a mutató, csak nyerjen a csapat. A Vasas elleni mérkőzésen (9–7-re nyert az UVSE – a szerk.) például nem lőttem gólt, viszont száztízszázalékosan kárpótolt, hogy győztünk, és én voltam a legboldogabb.”

A korosztályos válogatott pólós hozzátette, a Vincze Balázs irányította UVSE játékosait is meglepte valamelyest a kiváló bajnoki kezdés, de megemlíti, az együttes még koránt sem ért fel a teljesítőképessége csúcsára.

„A csapat és a vezetőedzőnk hozzáállása egyaránt kell ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjünk el. Elhisszük azt, hogy bármelyik ellenfelünket képesek vagyunk legyőzni. A legutóbbi Pécs elleni döntetlent követően kicsit le is voltunk törve, de Balázs bá’ egyből megnyugtatott minket, hogy nincs miért csüggednünk.”

A férfi vízilabda ob I tabellája és statisztikáiITTérhetők el.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik