HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.02 16:30 Frissítve: 2018.09.05 13:36

Vízi: az U19-es fiúk legyőzték az oroszokat s kijutottak a vb-re

Legyőzte az oroszokat, így hetedik helyen zárt a magyar U19-es vízilabda-válogatott a minszki korosztályos Európa-bajnokságon. Tóth Kálmán legénysége végig kézben tartva a mérkőzést 9‒6-ra diadalmaskodott, a csapat húzóemberei pedig a hónap közepén rendezett ifjúsági világbajnokságot is megjárt Bóbis Botond és Baksa Benedek voltak. A siker egyben világbajnoki kvalifikációt is jelent.

M. Sz.utanpotlassport.hu Miközben a szakemberek még mindig a görög válogatott csodájáról értekeztek (a szombati elődöntőben 8‒0 Horvátország ellen), kora délután a csalódott magyar és orosz válogatott csapott össze a minszki junior vízilabda Európa-bajnokság helyosztóján. A tét pedig nem volt kicsi: a 7. hely megszerzése ugyanis világbajnoki kvalifikációt jelent.

Európa-bajnoki hetedik helyezettként és világbajnoki résztvevőként utazik haza a magyar U19-es vízilabda-válogatott Minszkből Forrás: MVLSZ

Európa-bajnoki hetedik helyezettként és világbajnoki résztvevőként utazik haza a magyar U19-es vízilabda-válogatott Minszkből  •  Forrás: MVLSZ

A mieink végig kézben tartották a párharcot, csak a megfelelő mennyiségű kockázatot vállalták fel, védekezésben pedig összeszedett arcát mutatta a csapat. Ennek megfelelően a félidőre ki is alakult az egygólos előny (3‒2), amit aztán sikerült tovább növelni. Magyar Márton volt eredményes a harmadik játékrészben, több gól nem is esett a negyedben. A záró menetben az orosz fal jobban kinyílt, ami nem is meglepő, hiszen kénytelen volt az ellenfél kockáztatni, és mindent bevetni az egyenlítés érdekében. Ugyan szépítettek az oroszok, de Bóbis Botond két találattal válaszolt, majd Baksa Benedek is megvillant. Az említett két játékos ‒ akik részt vettek és bronzérmet szereztek az augusztus közepén Szombathelyen rendezett ifjúsági világbajnokságon ‒ három-három góllal járult hozzá a végül 9‒6-os arányú győzelemhez, amellyel a magyar válogatott megszerezte az Európa-bajnoki 7. helyet és kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra.

„Az orosz válogatott fizikálisan rettentően erős, ezt igyekszik is kihasználni a meccsein, amelyek többsége verekedésbe torkollik – így volt ez szombaton is, ami után az egyik olasz fiút műteni is kellett. A támadásokhoz felérés óriási igénybevételt jelentett, ezért jöttek a hibák. Az egyenkénti tíz kiló mínuszt fel kellett törni, ezért volt eleinte a kevés gól. De a játékosaink minden dicséretet megérdemelnek, nem ijedtek meg, oroszlánként küzdöttek azért, hogy meglegyen a hetedik hely, és az ezzel járó világbajnoki kvalifikáció” – értékelt Tóth Kálmán szövetségi edző a waterpolo.hu-nak.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK
7. helyért
Magyarország‒Oroszország 9‒6 (1‒1, 2‒1, 1‒0, 5‒4)
Gólszerzők: Bóbis 3, Baksa 3, Magyar, Sugár, Ágh, ill. Bulanajev 2, Ganiev, Seikin, Pelkih, Csernyisev

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bányai Márk (KSI), Mizsei Márton (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Fekete Gergő (Debrecen), Gál Dávid (FTC), Hajdu Attila (Vasas), Kósa Balázs (KSI), Kürti Dominik (Eger), Lukács Ábel (Kaposvár), Magyar Márton (Eger), Mijic Dávid (Pécs), Sugár Péter (BVSC). Turnai András (FTC). Szövetségi edző: Tóth Kálmán. Edző: Keszthelyi Tibor

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.