utanpotlassport.hu 2018.09.02 16:30 Frissítve: 2018.09.05 13:36

Vízi: az U19-es fiúk legyőzték az oroszokat s kijutottak a vb-re

Legyőzte az oroszokat, így hetedik helyen zárt a magyar U19-es vízilabda-válogatott a minszki korosztályos Európa-bajnokságon. Tóth Kálmán legénysége végig kézben tartva a mérkőzést 9‒6-ra diadalmaskodott, a csapat húzóemberei pedig a hónap közepén rendezett ifjúsági világbajnokságot is megjárt Bóbis Botond és Baksa Benedek voltak. A siker egyben világbajnoki kvalifikációt is jelent.

M. Sz.utanpotlassport.hu Miközben a szakemberek még mindig a görög válogatott csodájáról értekeztek (a szombati elődöntőben 8‒0 Horvátország ellen), kora délután a csalódott magyar és orosz válogatott csapott össze a minszki junior vízilabda Európa-bajnokság helyosztóján. A tét pedig nem volt kicsi: a 7. hely megszerzése ugyanis világbajnoki kvalifikációt jelent.

Európa-bajnoki hetedik helyezettként és világbajnoki résztvevőként utazik haza a magyar U19-es vízilabda-válogatott Minszkből Forrás: MVLSZ

Európa-bajnoki hetedik helyezettként és világbajnoki résztvevőként utazik haza a magyar U19-es vízilabda-válogatott Minszkből  •  Forrás: MVLSZ

A mieink végig kézben tartották a párharcot, csak a megfelelő mennyiségű kockázatot vállalták fel, védekezésben pedig összeszedett arcát mutatta a csapat. Ennek megfelelően a félidőre ki is alakult az egygólos előny (3‒2), amit aztán sikerült tovább növelni. Magyar Márton volt eredményes a harmadik játékrészben, több gól nem is esett a negyedben. A záró menetben az orosz fal jobban kinyílt, ami nem is meglepő, hiszen kénytelen volt az ellenfél kockáztatni, és mindent bevetni az egyenlítés érdekében. Ugyan szépítettek az oroszok, de Bóbis Botond két találattal válaszolt, majd Baksa Benedek is megvillant. Az említett két játékos ‒ akik részt vettek és bronzérmet szereztek az augusztus közepén Szombathelyen rendezett ifjúsági világbajnokságon ‒ három-három góllal járult hozzá a végül 9‒6-os arányú győzelemhez, amellyel a magyar válogatott megszerezte az Európa-bajnoki 7. helyet és kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra.

„Az orosz válogatott fizikálisan rettentően erős, ezt igyekszik is kihasználni a meccsein, amelyek többsége verekedésbe torkollik – így volt ez szombaton is, ami után az egyik olasz fiút műteni is kellett. A támadásokhoz felérés óriási igénybevételt jelentett, ezért jöttek a hibák. Az egyenkénti tíz kiló mínuszt fel kellett törni, ezért volt eleinte a kevés gól. De a játékosaink minden dicséretet megérdemelnek, nem ijedtek meg, oroszlánként küzdöttek azért, hogy meglegyen a hetedik hely, és az ezzel járó világbajnoki kvalifikáció” – értékelt Tóth Kálmán szövetségi edző a waterpolo.hu-nak.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK
7. helyért
Magyarország‒Oroszország 9‒6 (1‒1, 2‒1, 1‒0, 5‒4)
Gólszerzők: Bóbis 3, Baksa 3, Magyar, Sugár, Ágh, ill. Bulanajev 2, Ganiev, Seikin, Pelkih, Csernyisev

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bányai Márk (KSI), Mizsei Márton (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Fekete Gergő (Debrecen), Gál Dávid (FTC), Hajdu Attila (Vasas), Kósa Balázs (KSI), Kürti Dominik (Eger), Lukács Ábel (Kaposvár), Magyar Márton (Eger), Mijic Dávid (Pécs), Sugár Péter (BVSC). Turnai András (FTC). Szövetségi edző: Tóth Kálmán. Edző: Keszthelyi Tibor

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.