Vízilabda: angyalföldi siker az U21-esek Komjádi-kupájában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.20. 12:05
Címkék
Hat év után győzött a Vasas együttese az U21-es férfi vízilabdázóknak kiírt Komjádi-kupában. Plézer János csapata az elődöntőben az UVSE-t, a döntőben pedig a Miskolcot győzte le a hétvégi Final Fourban.

B. V. – utanpotlassport.huLegutóbb 2013-ban nyerte meg a Vasas csapata a Komjádi-kupát, a hagyományosan az U21-es férfi vízilabdázók számára kiírt versenysorozatot. Akkor többek között Angyal Dániel, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Német Toni és Sedlmayer Tamás is az aranyérmes gárda tagja volt.B. V. – utanpotlassport.huLegutóbb 2013-ban nyerte meg a Vasas csapata a Komjádi-kupát, a hagyományosan az U21-es férfi vízilabdázók számára kiírt versenysorozatot. Akkor többek között Angyal Dániel, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Német Toni és Sedlmayer Tamás is az aranyérmes gárda tagja volt.

Plézer János és a csapat jogosan ünnepelt, a Vasas nyerte a Komjádi-kupát Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Plézer János és a csapat jogosan ünnepelt, a Vasas nyerte a Komjádi-kupát Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Plézer János és a csapat jogosan ünnepelt, a Vasas nyerte a Komjádi-kupát  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az újabb sikerhez a Miskolc alakulatán keresztül vezetett a piros-kékek útja. A feladat nem ígérkezett egyszerűnek, hiszen a borsodi csapatban Nagy Ádám és Vadovics Viktor személyében két felnőttválogatott játékos is szerepelt.

A felvezetés mindkét gárdának jól sikerült: a fővárosiak az UVSE-t múlták felül nagy csatában 10–9-re, a miskolciak pedig a szombathelyi AVUS együttesét verték simán, 12–7-re a Final Four első napján.

Az aranycsatát a hazai környezetben pólózó Vasas kezdte jobban, amely Sélley-Rauscher Domonkos góljával rögtön az elején előnybe került. Az első negyed végén Plézer János lehetett elégedettebb a két vezetőedző közül (3–1).

A „vendégek” a második játékrészben sem tudták megállítani a Vasas-hengert, Bencz Rolf és Sélley-Rauscher remeklésével a nagyszünetben már 6–2-re vezetett a budapesti alakulat, s ezzel a kupagyőzelem kapujába került.

A találkozó második felében a piros-kékeknek már csak tartaniuk kellett az eredményt. Ezt meg is tették, két 2 -2-es eredményt hozó negyeddel négy év után újra megnyerték a Komjádi-kupát. A bronzérem az AVUS ellen nagyot hajrázó UVSE csapatához került.

KOMJÁDI-KUPA NÉGYES DÖNTŐ, KOMJÁDI USZODA
Döntő
Vasas SC-PannErgy-Miskolc 10-6 (3-1, 3-1, 2-2, 2-2)
Gólszerzők:
Bencz 4, Sélley Rauscher 3, Hajdu 2, Vadovics L., ill. Vadovics V. 3, Nagy Á., Vismeg Zs., Sisán
A 3. helyért
UVSE-Hunguest Hotels-AVUS 14-13 (3-3, 3-1, 2-6, 6-3)
Gólszerzők:
Vigvári 5, Baksa 4, Sziládi, Rábavölgyi, Dala, Konarik, Aranyi, ill. Baranyai 3, Ekler B. 3, Ekler Zs. 2, Irmes 2, Hajmási, Baj, Juhász
A végeredmény: 1. Vasas, 2. PannErgy-Miskolc, 3. UVSE-Hunguest Hotels, 4. AVUS

További korosztályos híreinkVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik