Vízilabda: a pécsi Gaszt Roland az ob I-ben is tudja a dolgát

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 09:00
Címkék
A tavaly korosztályos Eb-t nyert U15-ös fiú vízilabda-válogatott csapatkapitánya, a 16 éves Gaszt Roland idén már az ob I-ben is minden meccsen ott van a Pécs együttesében.

A tavalyi évadban még csak néhány meccsen kapott lehetőséget a férfi vízilabda ob I-ben, idén már minden találkozón ott van a vízben a Pécs 16 éves ígérete, Gaszt Roland. A korosztályos válogatott játékos leginkább alázatos munkájával szolgált rá a bizalomra, és fiatal kora ellenére már igen komoly nemzetközi eredménnyel is büszkélkedhet: tavaly Burgaszban csapatkapitányként segítette Európa-bajnoki győzelemhez az U15-ös nemzeti együttest.Gaszt Roland. A korosztályos válogatott játékos leginkább alázatos munkájával szolgált rá a bizalomra, és fiatal kora ellenére már igen komoly nemzetközi eredménnyel is büszkélkedhet: tavaly Burgaszban csapatkapitányként segítette Európa-bajnoki győzelemhez az U15-ös nemzeti együttest.

A pécsi korosztályos gárdában is cséká, és hogy a társak minden téren számíthatnak rá, azt nemrégiben a Vízvári György serdülőkupán is bizonyította: öt mérkőzésen szerzett tizenkilenc találatával holtversenyben a torna legeredményesebb játékosa lett. Az ifinek ugyanúgy alapembere, a klub korábbi utánpótlás- és felnőtt másodedzője, a nyár óta a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzőjeként dolgozó Török Viktor ob I-es gárdájának pedig legfiatalabb tagjaként fejlődik.

Gaszt Roland az ob I-nek is rendszeres szereplőjévé vált Forrás: nnfoto.hu/PVSK-Fűszért
Gaszt Roland az ob I-nek is rendszeres szereplőjévé vált Forrás: nnfoto.hu/PVSK-Fűszért

Gaszt Roland az ob I-nek is rendszeres szereplőjévé vált  •  Forrás: nnfoto.hu/PVSK-Füszért

„Erőnlétileg, gondolkodásban és játékiramban is sokat haladtam az elmúlt időszakban. Sokat számít, hogy napról napra ebben a felnőttcsapatban tudok edzeni, és ob I-es meccseket játszani, amelyeket nehéz összehasonlítani egy ifimérkőzéssel. Török Viktor négy évig az utánpótlásban is az edzőm volt, így már elég jól megismertük egymást. Edzésen akadt is néhány olyan gyakorlat, amely a felnőtteknek nem igazán ment elsőre, az a fiatal, aki pedig már évek óta nála edzett, az egyből, lazán meg tudta csinálni” – mondja mosolyogva.

Azt, hogy egy kis vagányságért és egészséges önbizalomért sosem kell a szomszédba mennie, a tavalyi korosztályos Eb-n már akkor bizonyította társaival, amikor a torna előtt mindenkit nyugalomra intettek, és megígérték, hogy hazahozzák a trófeát. A felnőttek között sem megszeppenve kezdte karrierjét.

„Tavaly ritkán edzettem a felnőttekkel, idén három hónapot a kupa és a bajnokság előtt. Ezért már meccsen nincs megilletődöttség, tisztában vagyok vele, hogy mi a feladatom legfiatalabbként, azt megpróbálom a legjobb tudásom szerint végrehajtani. Ha lehetőség adódik a gólszerzésre, igyekszem élni vele. A legtöbb csapat – mi is – általában kiszemeli a legfiatalabbat, és őt hagyja ott lőni. Az ilyen helyzetekben meg lehet mutatni, hogy nem véletlenül vagyok a vízben.”

Gaszt hozzátette, az egyre több ob I-es szereplése mellett a serdülő-, és az ificsapatban is igyekszik a legtöbbet kihozni magából.

„Az utánpótlás-bajnokságokban még van három évem, és ott is nagyon sokat lehet és kell tanulni. Most fog eljönni az az idő és szint, amikor kiderül, kiből lesz jó játékos és kiből nem. Én az előbbi tábort szeretném erősíteni, ezért akarom edzéseken is a lehető legtöbbet kiadni magamból.”

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik