Vízilabda: a női válogatott hetedik lett a junior-vb-n

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 19:02
Címkék
A hetedik helyen zárta a női junior vízilabda-válogatott a Funchalban rendezett világbajnokságot, miután magabiztos győzelmet aratott (12−7) a kínaiakkal szemben.

Az oroszok elleni vereség után a spanyolokat sem sikerült legyőznie a női vízilabda-válogatottnak a Funchalban zajló junior-világbajnokságon, így a hetedik helyért ugorhattak medencébe a hölgyek vasárnap. Faragó Tamás együttesének a kínaiakkal kellett szembenéznie.Faragó Tamás együttesének a kínaiakkal kellett szembenéznie.

A női juniorválogatott hetedik lett a világbajnoskágon Forrás: MVLSZ
A női juniorválogatott hetedik lett a világbajnoskágon Forrás: MVLSZ

A női juniorválogatott hetedik lett a világbajnoskágon  •  Forrás: MVLSZ

A helyosztót lehengerlően kezdték a lányok. Három perc után született meg az első gól, amelyet Faragó Kamilla lőtt (1−0). Ezt követte Ármai Zita két és Vályi Vanda egy találata, így a magyarok 4−0-s előnyre tettek szert.

A második negyedet Yizhen Zhu góljával indult (4−1), arra Vályi válaszolt két és fél perccel később (5−1). Shiyan Wang szépített, de nem sokáig örülhettek a kínaiak a csak háromgólos különbségnek, hiszen 23 másodperccel később Rybanska Natasa is betalált. A felvonás itt azonban még nem ért véget: Faragó ismét eredményes volt (7−2).

A mérkőzés eldőlni látszott, akkor azonban ritmust váltottak a kínaiak: Wang és Xinyan Mang is átjátszotta a magyar védelmet (7−4). Faragó aztán ismét jött, és négygólosra módosította a differenciát (8−4).

Az utolsó nyolc percben született a legtöbb találat. Oda-vissza lőtték a gólokat az együttesek. Vályiék sikere ugyanakkor nem forgott veszélyben, 12−7-re nyertek, azzal lettek hetedikek a vb-n.

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
A 7. helyért
Magyarország–Kína 12–7 (4–0, 3–2, 1–2, 4–3)
Gólszerzők:
Faragó Kamilla 4 gól, Rybanska Natasa 3, Ármai Zita és Vályi Vanda 2-2, Faragó Berta 1
A női juniorválogatott vb-kerete
Kapusok:
Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon
Mezőnyjátékosok:Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda
Edzők:Faragó Tamás, Petőváry Zsolt

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik