Vízilabda: a női válogatott a spanyoloktól is kikapott a junior-vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.14. 19:48
Címkék
Az oroszok elleni vereség után a spanyolokat sem sikerült legyőznie a magyar női vízilabda-válogatottnak a Funchalban zajló junior-világbajnokságon. Faragó Tamás és Petőváry Zsolt együttese 13–8-ra kapott ki riválisától, így vasárnap a torna 7. helyéért mérkőzhet meg Kínával.

Faragó Tamás, a női utánpótlás-válogatott szakvezetője szerint a becsület bármilyen éremnél nagyobb értékkel bír. Nos, szombaton a spanyolok ellen ennek megtartásáért ugortak vízbe a magyar lányok, miután a Funchalban zajló junior-világbajnokság főfavoritja, az orosz együttes 18–11-es vereséget mért a mieinkre a torna negyeddöntőjében. A becsület megmentését jelentő ötödik helyért azonban keményen meg kell küzdeni, hiszen a spanyolok sosem adják ingyen a bőrüket, ráadásul győzelem esetén még a csoportban a mieinket megverő amerikaiak ellen is nyerni kell a hőn áhított (?) helyezésért.Faragó Tamás, a női utánpótlás-válogatott szakvezetője szerint a becsület bármilyen éremnél nagyobb értékkel bír. Nos, szombaton a spanyolok ellen ennek megtartásáért ugortak vízbe a magyar lányok, miután a Funchalban zajló junior-világbajnokság főfavoritja, az orosz együttes 18–11-es vereséget mért a mieinkre a torna negyeddöntőjében. A becsület megmentését jelentő ötödik helyért azonban keményen meg kell küzdeni, hiszen a spanyolok sosem adják ingyen a bőrüket, ráadásul győzelem esetén még a csoportban a mieinket megverő amerikaiak ellen is nyerni kell a hőn áhított (?) helyezésért.

A magyar lányok nem bírtak a spanyolokkal Forrás: waterpolo.hu
A magyar lányok nem bírtak a spanyolokkal Forrás: waterpolo.hu

A magyar lányok nem bírtak a spanyolokkal  •  Forrás: waterpolo.hu

A spanyolok az első negyedben keményen bekezdtek, egyértelműen irányításuk alá vették a párharcot. AmérkőzésElia Velayos két emberelőnyös góljával indult, amire a magyar lányok eleinte nem igazán tudtak reagálnia. Még szerencséje sem volt a Faragó Tamás és Petőváry Zsolt vezette csapatnak, hiszen a spanyolok Alba Boix révén utolsó másodperces akciógóllal zárták az első felvonást, amely csaknem tragédiába torkollott (0–3).

A második etapban is kellett vagy öt perc, mire a magyar együttes észbe kapott, 4–0-nál rendkívül fontos gólt szerzett Utassy Janka, mert ezzel óriási gátat tört át. Ugyan a spanyolok ezután is precízen játszottak elől, hátul egyre sebezhetőbbé váltak: Vályi Vanda és Faragó Kamilla gólja remek bizonyítékként szolgált minderre. De az a pici plusz hiányzott a mieink játékából, amit akár szerencsének is hívhatunk. Utassy a negyed legvégén is próbálkozott, kísérletét azonban Sandra Perez bravúrral védte (3–5).

A folytatásban a spanyolok eloszlattak minden kérdést: Silvia Espinagosa gólját beleszámítva már négygólos különbséget mutatott az eredményjelző, és ez megtörte a mieinket. Rybanska Natasa és az ismét vezérként játszó Utassy ugyan ideig-óráig életben tartotta a magyar reményeket, a hispánok támadó játéka ellen nem találtunk ellenszert, illetve ezúttal kapusaink sem tudtak sokat hozzátenni az eredményességhez. Az utolsó negyedre háromgólos hátránnyal fordult a magyar együttes (5–8).

A záró felvonásban Paula Arrones jóvoltából hétgólos előnyben is voltak a spanyolok, a mérkőzés eldőlt. A magyar csapat öt gólt kapott ebben a negyedben, és 13–8-as vereséget szenvedett– vagyis vasárnap a funchalitorna 7. helyéért vív meg a kínaiakkal.

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Az 5–8. helyért
Magyarország–Spanyolország 8–13 (0–3, 3–2, 2–3, 3–5)
Gólszerzők:
Faragó K., Utassy, Rybanska 2-2, Petőváry, Vályi 1-1
A női juniorválogatott vb-kerete
Kapusok:
Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda
Edzők: Faragó Tamás, Petőváry Zsolt

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik