HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 13:11 Frissítve: 2018.09.09 14:26

Vízilabda: a leány U19-es válogatott remekül indított a junior Eb-n

Magabiztosan kezdte meg az Európa-bajnoki szereplést a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban. Faragó Tamás tanítványai könnyed, ráhangolódást jelentő négygólos győzelemmel szálltak ki a vízből Izrael ellen, és várják a hétfői Nagy-Britanniával szembeni folytatást.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Megkezdte szereplését a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. A kedvező sorsolásnak is köszönhetően minimum az elődöntőig menetelhet a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított csapat, aminek az első állomása Izrael volt.

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Erőtől duzzadva ugrottak vízbe a mieink, akik korán meg is szerezték a vezetést: egy perc elteltével Kiss Eszter Lara talált be, fél perccel később Vályi Vanda növelte az előnyt. Az izraeliek nem találták a ritmust, és csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a magyar csapatot, akik a negyed végére – Petőváry Luca értékesített ötméteresének és a már említett Vályinak köszönhetően – megduplázták a már meglévő különbséget (4‒0). A második felvonás elején aztán Miriam Bogachenko révén szépített az ellenfél, ami meg is törte picit az addig dinamikus játékmenetet: bő öt perc gólcsend következett. A félidő előtt még Rybanska Natasa talált be, így úsztak a felek a szünetre (5‒1).

A fordulás után újra beindult a magyar gépezet, Vályi lőtte meg harmadik és negyedik gólját, majd Kerem Noy duplázta meg az izraeli találatok számát (7‒2). A záró menetre nem maradt sok kérdés, csupán annyi: hány góllal hengerel Faragó Tamás együttese. Nos, a választ nem a mieink adták, hanem az izraeli Hila Futorian, aki a hajrában csökkentette négyre a differenciát, ezzel beállítva a 7‒3-as végeredményt. Folytatás hétfőn Nagy-Britannia ellen magyar idő szerint délután 4 órakor.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 1. forduló
Magyarország‒Izrael 7‒3 (4‒0, 1‒1, 2‒1, 0‒1)
Gólszerzők: Vályi 4 gól, Petővári 1, Kiss 1, Rybanska 1 ill. Bogachenko 1, Noy 1, Futorian 1.

A magyar válogatott mérkőzései
Augusztus 10., 16.00: Magyarország‒Nagy-Britannia
Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS