HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 13:11 Frissítve: 2018.09.09 14:26

Vízilabda: a leány U19-es válogatott remekül indított a junior Eb-n

Magabiztosan kezdte meg az Európa-bajnoki szereplést a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban. Faragó Tamás tanítványai könnyed, ráhangolódást jelentő négygólos győzelemmel szálltak ki a vízből Izrael ellen, és várják a hétfői Nagy-Britanniával szembeni folytatást.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Megkezdte szereplését a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. A kedvező sorsolásnak is köszönhetően minimum az elődöntőig menetelhet a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított csapat, aminek az első állomása Izrael volt.

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Erőtől duzzadva ugrottak vízbe a mieink, akik korán meg is szerezték a vezetést: egy perc elteltével Kiss Eszter Lara talált be, fél perccel később Vályi Vanda növelte az előnyt. Az izraeliek nem találták a ritmust, és csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a magyar csapatot, akik a negyed végére – Petőváry Luca értékesített ötméteresének és a már említett Vályinak köszönhetően – megduplázták a már meglévő különbséget (4‒0). A második felvonás elején aztán Miriam Bogachenko révén szépített az ellenfél, ami meg is törte picit az addig dinamikus játékmenetet: bő öt perc gólcsend következett. A félidő előtt még Rybanska Natasa talált be, így úsztak a felek a szünetre (5‒1).

A fordulás után újra beindult a magyar gépezet, Vályi lőtte meg harmadik és negyedik gólját, majd Kerem Noy duplázta meg az izraeli találatok számát (7‒2). A záró menetre nem maradt sok kérdés, csupán annyi: hány góllal hengerel Faragó Tamás együttese. Nos, a választ nem a mieink adták, hanem az izraeli Hila Futorian, aki a hajrában csökkentette négyre a differenciát, ezzel beállítva a 7‒3-as végeredményt. Folytatás hétfőn Nagy-Britannia ellen magyar idő szerint délután 4 órakor.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 1. forduló
Magyarország‒Izrael 7‒3 (4‒0, 1‒1, 2‒1, 0‒1)
Gólszerzők: Vályi 4 gól, Petővári 1, Kiss 1, Rybanska 1 ill. Bogachenko 1, Noy 1, Futorian 1.

A magyar válogatott mérkőzései
Augusztus 10., 16.00: Magyarország‒Nagy-Britannia
Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS