HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 13:11 Frissítve: 2018.09.09 14:26

Vízilabda: a leány U19-es válogatott remekül indított a junior Eb-n

Magabiztosan kezdte meg az Európa-bajnoki szereplést a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban. Faragó Tamás tanítványai könnyed, ráhangolódást jelentő négygólos győzelemmel szálltak ki a vízből Izrael ellen, és várják a hétfői Nagy-Britanniával szembeni folytatást.

M. Sz.utanpotlassport.hu Megkezdte szereplését a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. A kedvező sorsolásnak is köszönhetően minimum az elődöntőig menetelhet a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított csapat, aminek az első állomása Izrael volt.

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Erőtől duzzadva ugrottak vízbe a mieink, akik korán meg is szerezték a vezetést: egy perc elteltével Kiss Eszter Lara talált be, fél perccel később Vályi Vanda növelte az előnyt. Az izraeliek nem találták a ritmust, és csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a magyar csapatot, akik a negyed végére – Petőváry Luca értékesített ötméteresének és a már említett Vályinak köszönhetően – megduplázták a már meglévő különbséget (4‒0). A második felvonás elején aztán Miriam Bogachenko révén szépített az ellenfél, ami meg is törte picit az addig dinamikus játékmenetet: bő öt perc gólcsend következett. A félidő előtt még Rybanska Natasa talált be, így úsztak a felek a szünetre (5‒1).

A fordulás után újra beindult a magyar gépezet, Vályi lőtte meg harmadik és negyedik gólját, majd Kerem Noy duplázta meg az izraeli találatok számát (7‒2). A záró menetre nem maradt sok kérdés, csupán annyi: hány góllal hengerel Faragó Tamás együttese. Nos, a választ nem a mieink adták, hanem az izraeli Hila Futorian, aki a hajrában csökkentette négyre a differenciát, ezzel beállítva a 7‒3-as végeredményt. Folytatás hétfőn Nagy-Britannia ellen magyar idő szerint délután 4 órakor.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 1. forduló
Magyarország‒Izrael 7‒3 (4‒0, 1‒1, 2‒1, 0‒1)
Gólszerzők: Vályi 4 gól, Petővári 1, Kiss 1, Rybanska 1 ill. Bogachenko 1, Noy 1, Futorian 1.

A magyar válogatott mérkőzései
Augusztus 10., 16.00: Magyarország‒Nagy-Britannia
Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.