Vízilabda: a címvédő UVSE nyerte a serdülő fiúk aranyérmét

Vágólapra másolva!
2018.06.10. 22:51
Címkék
Megvédte bajnoki címét az UVSE csapata a fiú serdülő vízilabda-bajnokságban. A lilák hazai közönség előtt játszva győzték le a múlt héten az ifjúságiak között tizenöt év után diadalmaskodó BVSC-Zugló gárdáját. A bronzérmet a KSI SE együttese szerezte, az FTC-t felülmúlva.

Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu A serdülőbajnokság országos négyes döntőjével értek véget az utánpótlás vízilabda-bajnokságok küzdelmei. Az UVSE, a BVSC-Zugló, a KSI SE és az FTC csapatának játékosai a Hajós Alfréd Sportuszodában ugrottak medencébe a hétvégén.Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu A serdülőbajnokság országos négyes döntőjével értek véget az utánpótlás vízilabda-bajnokságok küzdelmei. Az UVSE, a BVSC-Zugló, a KSI SE és az FTC csapatának játékosai a Hajós Alfréd Sportuszodában ugrottak medencébe a hétvégén.

A KSI SE csapata számított esélyesebbnek az FTC elleni bronzmeccsen. Az elődöntőben nem jött ki a lépés az ifjúságiak között ezüstérmet, a gyermekbajnokságban pedig aranyérmet szerző sportiskolásoknak, így egy cél maradt számukra: egy bronzéremmel tovább gazdagodni a klub idei évadjában.

Remekül is kezdték a mérkőzést, már az első negyed végére háromgólos előnyt sikerült kialakítaniuk, amit a másodikban ugyanennyivel növeltek. Béres Gergely játékosai előtt komoly feladat adódott: hatgólos hátrányt leküzdeni egy félidő alatt. Noha a harmadik játékrészt sikerült góllal nyitni a ferencvárosiaknak, Faragó Tamás hamar válaszolni tudott, ezzel el is véve az ellenfél lelkesedését. A véghajrában már nem történt fordulat; a KSI magabiztosan megnyerte a találkozót és megszerezte a bronzérmet.

A győzelem pillanata az UVSE csapatánál Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A győzelem pillanata az UVSE csapatánál Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A győzelem pillanata az UVSE csapatánál  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Nagy várakozás előzte meg az UVSE és a BVSC-Zugló csapatának fináléját: a helyszínre kilátogatott többek között a NOB-tagSchmitt Pál, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Varga Dániel olimpiai bajnok vízilabdázó, az érmeket pedig nem más adta át, mint Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó és korábbi válogatott edző.

A mérkőzés tétjét érezve tapogatózva kezdtek a csapatok, sokáig csak a kapufát eltalált lövések alkalmával hördült fel a margitszigeti közönség. Az első negyed ennek fényében 1‒1-el zárult, ezután viszont fordult a meccs képe: az UVSE folyamatos sikeres próbálkozásainak köszönhetően ellépett ellenfelétől és a negyedik felvonásnak négygólos előnnyel vágott neki. Itt már sejthető volt, hogy kisebb csodára lenne szükségük a vasutasoknak, hiszen a hazai közönség előtt játszó lilák remekül tartották magukat, és 11‒9-re megnyerték a döntőt, ezzel megvédve a bajnoki címet.

A finálé után Tóth Zoltán, a győztes UVSE csapatának vezetőedzője értékelt honlapunknak.

„Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, jó pár játékos ráadásul három fronton is képviselte magát a korosztályos bajnokságokban, így számukra még inkább megterhelő volt mindez. Az igazán nagy nehézség az volt, hogy rájuk oda kellett figyelni, gondolok itt a megfelelő pihentetésre és regenerációra. Én úgy érzem, hogy nagyot küzdöttünk, és a nehézségeket ‒ ahogy azt az eredmény is mutatja ‒ sikerült leküzdeni, ami miatt rendkívül boldog vagyok. Most fellélegeztünk picit, és biztos vagyok benne, hogy nagy ünneplés várható.”

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA)
Bronzmérkőzés:
KSI SE‒FTC 11‒5 (3‒0, 5‒2, 2‒1, 1‒2)
KSI SE: Danka Benedek, Gábor Lőrinc, Böszörményi Kristóf, Leposa Dávid, Bóbis Botond, Pető Attila, Lantos István, Szabó Fábián, Kőmezei Gergely, Faragó Tamás, Némethy Dániel, Tóth Gili Tamás, Bihácsi Bence, Gercsó Zsombor. Vezetőedző: Keszthelyi Tibor
FTC: Gyapjas Brendon, Hlogyik Szabolcs Bence, Spitz Márk, Vass Benedek Márk, Kis Márk, Egervölgyi Tamás, Zetkó Szabolcs, Szabó II. Bence, Nyíri Balázs, Várkonyi Ádám, Solymosi Péter, Varga Bence Bendegúz, Madarász Gábor, Zubán Attila. Vezetőedző: Béres Gergely
Döntő
UVSE‒BVSC-Zugló 11‒9 (1‒1, 4‒1, 4‒3, 2‒4)
UVSE: Prágay Botond, Aubéli Bendegúz, Hegedűs Csanád, Pardi Bende, Vígvári Vince, Kovács Márton Árpád, Szieben András László, Sziládi Kristóf, Molnár Erik, Vígvári Vendel, Konarik Ákos, Vámosi Bertold, Aranyi Máté Attila, Sonnevend Barnabás .Vezetőedző: Tóth Zoltán
BVSC-Zugló: Szász Dániel, Tátrai Dávid Marcell, Batizi Benedek, Farkas Botond, Gyémánt Zsombor, Práczky Balázs, Derekas Donát, Haffner Marcell, Dávid Zoltán, Gyenis Ádám, Urbán Marcell, Mészáros Mátyás, Sólyom Levente, Ambrusz Zsombor. Vezetőedző: Csombor Zoltán

További korosztályos híreinkVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik