Vízilabda: 15 fiatal 21 gólt lőtt a felnőtt ob I harmadik fordulójában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 15:48
Címkék
Hat mérkőzést játszottak le október utolsó napján a férfi felnőtt ob I-ben, a találkozókon szép számmal akadtak eredményes utánpótláskorú játékosok. A legtöbb gólt ismét az UVSE fiataljai termelték ‒ szám szerint hetet ‒, s az egész mezőny legjobbja is a lilák közül került ki: a 18 éves korosztályos válogatott Baksa Benedek egymaga háromszor talált be a miskolciak kapujába.

M. Sz.utanpotlassport.huA hosszú hétvége előtt szerdán még vízbe ugrottak a vízilabdázók a férfi felnőtt ob I-ben, hogy lejátsszák az élvonal harmadik fordulóját. Október utolsó napján összesen hat mérkőzést rendeztek, és ezeken a találkozókon szép számmal akadtak eredményes 1998. január 1. után született játékosok. Egyedül a Szolnoki Dózsa és a Kaposvári VK csatája kivétel ez alól.M. Sz.utanpotlassport.huA hosszú hétvége előtt szerdán még vízbe ugrottak a vízilabdázók a férfi felnőtt ob I-ben, hogy lejátsszák az élvonal harmadik fordulóját. Október utolsó napján összesen hat mérkőzést rendeztek, és ezeken a találkozókon szép számmal akadtak eredményes 1998. január 1. után született játékosok. Egyedül a Szolnoki Dózsa és a Kaposvári VK csatája kivétel ez alól.

Az UVSE 18 éves pólósa Baksa Benedek volt a legeredményesebb utánpótláskorú játékos a férfi felnőtt OB I harmadik fordulójában Forrás: MVLSZ
Az UVSE 18 éves pólósa Baksa Benedek volt a legeredményesebb utánpótláskorú játékos a férfi felnőtt OB I harmadik fordulójában Forrás: MVLSZ

Az UVSE 18 éves pólósa, Baksa Benedek volt a legeredményesebb utánpótláskorú játékos a férfi felnőtt OB I harmadik fordulójában  •  Forrás: MVLSZ

Az utánpótláskorúak közül a legtöbb gólt az UVSE fiataljai termelték, akik a 18 éves Baksa Benedek vezérletével hétszer voltak eredményesek a PannErgy-MVLC-Miskolc otthonában. Baksa háromszor, a 17 esztendős Konarik Ákos kétszer, az 1998-as születésű Korbács Gábor Ferenc és a 16 éves Aranyi Máté Attila egyszer-egyszer talált be. Azonban ez is kevés volt a sikerhez: a miskolciak 14‒7-re felülmúlták a margitszigeti együttest. Ugyanakkor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város csapatában is kimagaslott két fiatal pólós: az 1998-as születésű Vadovics Viktor és Nagy Ádám, akik szintén egy-egy gólt jegyeztek.

Szép számmal nyújtottak bravúros teljesítményt a KSI tizenéves vízilabdázói is a Budapesti Honvéd otthonában. Horváth János legénysége ugyan 10‒5-re elveszítette a párharcot, de a gárdából négyen is megtalálták az utat az ellenfél kapujába – a két egységet jegyző Hevesi Dominik (19), illetve az egygólosok:Schmölz Normann (18), Tóth Gili Tamás (17) és a mindössze 15 éves Pető Attila.

A többi párosításon további kilenc találatot szereztek az utánpótláskorú pólósok, csapatonként átlagban egy-egy képviselővel.

ZF-Eger‒PVSK-Mecsek Füszért 11‒3
E: ‒
P: David Mijic (19) 1 gól
Budapesti Honvéd SE‒KSI 10‒5
B: ‒
K: Hevesi Dominik (19) 2 gól, Schmölcz Normann (18) 1 gól, Pető Attila (15) 1 gól, Tóth Gili Tamás (17) 1 gól
FTC-Telekom‒AVUS 16‒6
F: Gál Dávid (19) 2 gól
A: Juhász Máté Tibor (20) 1 gól
Szolnoki Dózsa‒Kaposvári VK 13‒2
Sz: ‒
K: ‒
PannErgy-MVLC-Miskolc‒UVSE 14‒7
M: Vadovics Viktor (20) 1 gól, Nagy Ádám (20) 1 gól
U: Baksa Benedek (18) 3 gól, Konarik Ákos (17) 2 gól, Korbács Gábor Ferenc (20) 1 gól, Aranyi Máté Attila (16) 1 gól
DVSE‒VasasPlaket 13‒10
D: Fekete Gergő (18) 2 gól
V: Bencz Rolf (20) 1 gól

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik