Vívás: szerény magyar szereplés az U23-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 14:16
Címkék
Értékes helyezéseket igen, érmet azonban nem szereztek a magyar versenyzők a jereváni U23-as Európa-bajnokságon. Nem minden versenyszámban indult vívónk, miután a szövetség úgy döntött, hogy nem finanszírozza az örményországi viadalt, hanem arra saját költségen utazhatnak a ranglista alapján arra érdemesek.

B. V. – utanpotlassport.huNem a legszerencsésebb időpontban rendezték jereváni U23-as vívó Európa-bajnokságot. A sűrű versenynaptár miatt, a közvetlenül a junior-világbajnokság után, és nem sokkal a felnőtt világkupaszezon hajrája elé helyezett örményországi eseményről a hazai szövetség elnöksége úgy vélekedett, hogy anyagilag túl nagy az áldozat lenne a verseny. Így klub-, illetve saját költségen nevezhettek azok, akik erre a ranglista-helyezésük alapján jogosultak voltak.B. V. – utanpotlassport.huNem a legszerencsésebb időpontban rendezték jereváni U23-as vívó Európa-bajnokságot. A sűrű versenynaptár miatt, a közvetlenül a junior-világbajnokság után, és nem sokkal a felnőtt világkupaszezon hajrája elé helyezett örményországi eseményről a hazai szövetség elnöksége úgy vélekedett, hogy anyagilag túl nagy az áldozat lenne a verseny. Így klub-, illetve saját költségen nevezhettek azok, akik erre a ranglista-helyezésük alapján jogosultak voltak.

Esztegályos Patrik ötödik lett az U23-as Eb-n Forrás: hunfencing.hu
Esztegályos Patrik ötödik lett az U23-as Eb-n Forrás: hunfencing.hu

Esztergályos Patrikhatodiklett az U23-as Eb-n  •  Forrás: hunfencing.hu

A nyitónapon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók versenyét rendezték Jerevánban. Sok sikerélményben nem volt része a magyar küldöttségnek, a legjobban Galgóczy Tamás szerepelt, aki 15. lett úgy, hogy éppen Kossuth Bálintot győzte le a nyolcaddöntőbe jutásért. A többi magyar versenyző, négy női párbajtőröző és egy további kardozó a 32 közé sem jutott.

A folytatásban előkelőbb helyezéseket értek el a mieink. a párbajtőröző Esztergályos Patrik a hatodik helyen végzett. Patrik, csak úgy, mint Farkas Csaba, biztosan vette a csoportkört. A 32 között egyetlen tussal legyőzte a spanyol Barguest , majd a nyolcaddöntőben kettővel az olasz Martinit. Az éremért viszont a francia Gallyval már nem bírt. Farkas a 32-ben kapott ki a cseh Jurkától.

A tőrözők versenyében Mesteri Viktória éppen csak továbbjutott a csoportkörből, utána viszont remekül szerepelt, az olasz Ricci (15:14), majd a lengyel Lachman (15:7) legyőzésével a nyolc közé jutott. A negyeddöntőben a román Boldorral szemben szoros mérkőzésen maradt alul.

A gyengébb egyéni szereplés után szépen teljesített a Borsody Emma, Kardos Edina, Ladányi Nelli, Szabó Réka összeállítású párbajtőrcsapat. A lányok a nyolcaddöntőben Ukrajnát győzték le, majd a negyeddöntőben Szabó Réka vezetésével az esélyesebb oroszokat verték (45:35). Az elődöntőben aztán Svájctól 45:28-ra, majd a bronzmeccsen Lengyelországtól egyetlen tussal, 45:44-re kaptak ki a magyarok, s így a negyedik helyen végeztek.

A férfi kardcsapat (Galgóczy Tamás, Gémesi Huba, Kossuth Bálint) visszafogottabban szerepelt, Spanyolországot (45:44) és Ukrajnát (45:36) legyőzve, illetve Olaszországtól (41:45) és Grúziától (19:45) vereséget szenvedve a hetedik helyen zárt.

Küldöttségünkszámára ezzel véget ért az U23-as Eb, ugyanis a zárónapi csapatversenyeken nem indul magyar válogatott.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, JEREVÁN (ÖRMÉNYORSZÁG)
Férfiak. Párbajtőr. Egyéni (59 induló). Európa-bajnok: Nelson Lopez-Pourtier (Franciaország),
2. Aymerick Gally (Franciaország), 3. Alexis Bayard (Svájc) és Georgij Brujev (Oroszország), …6. Esztergályos Patrik, …18. Farkas Csaba.
Tőr. Egyéni (48 induló). Európa-bajnok: Kirill Borodacsev (Oroszország), 2. Wallerand Roger (Franciaország), 3. Alekszandr Szirotkin (Oroszország) és Uladzislau Lahunou (Fehéroroszország)
Kard. Egyéni (48 induló). Európa-bajnok: Dario Cavaliere (Olaszország), 2. Nika Shengelia (Grúzia), 3. Dmitrij Danyilenko (Oroszország) és Baptiste Dubarry (Franciaország), …15 Galgóczy Tamás, …20. Kossuth Bálint, …37. Gémesi Huba
Nők. Párbajtőr. Egyéni (58 induló). Európa-bajnok: Aleksandra Zamachovska (Lengyelország), 2. Roberta Marzani (Olaszország), 3. Kim Jasmin Buech (Svájc) és Marija Obrazcova (Oroszország), …36. Szabó Réka, …50. Borsody Emma, …56. Ladányi Nelli, …58. Kardos Edina
Tőr. Egyéni (35 induló). Európa-bajnok: Martina Sinigalia (Olaszország), 2. Maria Boldor (Románia), 3. Eva Lacheray (Franciaország) és Elisabetta Bianchin (Olaszország), …8. Mesteri Viktória
Kard. Egyéni (42 induló). Európa-bajnok: Valerija Bolsakova (Oroszország), 2. Eloisa Passaro (Olaszország), 3. Iryna Shchukla (Törökország) és Malina Vongsavady (Franciaország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik