Vívás: vegyes szereplés a juniorok csapatvilágkupa-versenyein

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 19:53
Címkék
A fiú tőrözők szerepeltek a legjobban a juniorok hétvégi csapatvilágkupa-versenyein. Szemes Gergőék Aix-en-Provance-ban léptek pástra, és szerezték meg végül a bravúrosnak tekinthető hatodik helyet. Az igencsak tartalékos leányválogatottak egy hetedik és egy nyolcadik helyet gyűjtöttek.

Szemes Gergő a juniorválogatottban is vezéregyéniség volt (Fotó: MVSZ)
Szemes Gergő a juniorválogatottban is vezéregyéniség volt (Fotó: MVSZ)

Szemes Gergő a juniorválogatottban is vezéregyéniség volt ( • Fotó: MVSZ)

Szemes Gergő a juniorválogatottban is vezéregyéniség volt (Fotó: MVSZ)
Szemes Gergő a juniorválogatottban is vezéregyéniség volt (Fotó: MVSZ)

Szemes Gergő a juniorválogatottban is vezéregyéniség volt (  •  Fotó: MVSZ)

K. T. I. - utanpotlassport.hu A Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő összeállítású tőrválogatott Németország ellen 45:36-ra nyert a nap első összecsapásán. A folytatásban az egyik legerősebb ellenféllel, Franciaországgal került szembe a csapat, a győzelemre esély sem volt, a tisztes helytállás azonban összejött a későbbi ezüstérmessel szemben (45:30).

A helyosztókon nagy csatában Szemes Gergő és Mihályi Andor parádéjával (+8, illetve +3) 45:44-re legyőzte Japánt a magyar együttes. Az ötödik helyért folyó csatában azonban már nem sikerült megismételni a korábbi asszókban mutatott jó teljesítményt, Olaszországtól 45:12-es vereséget szenvedett a Szirmai Benedek keretedző vezette magyar válogatott, amely így a hatodik helyen zárt.

Zágrábban a leányok számára rendeztek tőr világkupa-versenyt. AHajas Nóra, Hanzl Lilla, Szántay Anna, Zsoldosi Karolina összeállítású válogatott Csehországot 36:32-re verte, ám a negyeddöntőben kikapott Németországtól 45:35-re. A helyosztókon sem jött ki a lépés: előbb Szingapúr, majd Lengyelország verte meg a magyar együttest. Mivel a zágrábi vk-viadal egyéniben nem számít a magyar válogatóversenyek közé, kisebb, tartalékos küldöttség vett részt a versenyen – innen nézve a nyolcadik hely tisztes helytállásnak számít a 23 csapat között.

Spanyolországban a Madridtól néhány kilométerre fekvő Segoviában szintén leány kard-világkupaversenyt tartottak. Bérczy Dorottya, Koós Gréta, Nagy Valentina és Szűcs Luca Románia legyőzésével kezdte a napot (36:32), de a negyeddöntőn ők sem tudtak túljutni, Németország 45:42-vel megállította a mieinket. Az 5-8. helyért folyó csatában előbb Oroszországot kellett volna legyőzni Nagy Valentináéknak, ám ez nem sikerült (40:45). Lengyelország ellen már összejött a siker. Magyarország 45:42-re nyert, így a lányok legalább jó szájízzel búcsúzhattak a spanyol viadaltól.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik