Vívás: Vasas-fölény a gyermek kardozók magyar bajnokságán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.10. 17:15
Címkék
Négyből négy aranyérmet a Vasas vívói szereztek meg a gyermekkorosztályú kardozók országos bajnokságán. Egyéniben Bíró Huba és Spiesz Anna nyert, míg mindkét nem csapatversenyén a pasarétiek győztek.

B. V. – utanpotlassport.huA hét végén az UTE Király utcai vívócsarnokában folytatódott a korosztályos országos bajnokságok sora. Ezúttal a gyermekkorosztályú kardvívóké volt a főszerep, a kétnapos budapesti viadalon eldöntötték, kik a hazai legjobbak az U13-asok között.B. V. – utanpotlassport.huA hét végén az UTE Király utcai vívócsarnokában folytatódott a korosztályos országos bajnokságok sora. Ezúttal a gyermekkorosztályú kardvívóké volt a főszerep, a kétnapos budapesti viadalon eldöntötték, kik a hazai legjobbak az U13-asok között.

Spiesz Anna egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett a gyermek kard országos bajnokságon
Spiesz Anna egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett a gyermek kard országos bajnokságon

Spiesz Anna egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett a gyermek kard országos bajnokságon

A szombati versenynap egyértelmű Vasas-sikert hozott. A fiúk mezőnyében 13 éves versenyzőjük, Bíró Huba magabiztos versenyzéssel győzött. A hibátlan selejtezőkör után a főtáblán sem tudták megszorongatni. A legszorosabb mérkőzése (15:9) a legjobb négy között volt Tfirst Balázs (Kertvárosi VSE) ellen, a döntőben pedig 15:3 múlta felül Vajda Oszkárt (TFSE), így nagy fölénnyel nyerte meg a korosztály legrangosabb hazai viadalát.

A lányok mezőnyében a szintén a piros-kékek színeit erősítő Spiesz Anna szerezte meg a magyar bajnoki címet. A 12 éves kardvívó klubtársához hasonlóan százszázalékos selejtezőt produkált, és a döntőbe is roppant sima asszók után jutott be. Az aranycsata viszont már nagy küzdelmet hozott, Spiesz 15:12-re múlta felül a törökbálinti Kovács Zsanettet.

A vasárnapi csapatversenyen is dupláztak a pasarétiek. A fiúk mezőnyében simán, 45:19-re, a lányok között szoros mérkőzésen 45:40-re győzték le a házigazda újpestieket. Így hibátlan hétvégét zártak a Vasas vívói, akik négyből négy számot nyertek meg a gyermekbajnokságon.

GYERMEK KARD ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, UTE VÍVÓCSARNOK
Fiúk. Egyéni:
1. Bíró Huba (Vasas), 2. Vajda Oszkár (TFSE), 3. Herkó Domonkos (Vasas) és Tfirst Balázs (Kertvárosi VSE). Csapat: 1. Vasas (Bíró Huba, Dallos Benedek, Herkó Domonkos, Mezey Zalán), 2. UTE, 3. Kertvárosi VSE
Leányok:
1. Spiesz Anna (Vasas), 2. Kovács Zsanett (Törökbálint), 3. Bende Barbara (Vasas) és Halász Panna (Nyíregyháza). Csapat: 1. Vasas (Bende Barbara, Bognár Liza, Spiesz Anna, Tóth Kinga), 2. UTE, 3. Kárpáti Vívóklub

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik