Vívás: Pusztai Liza hatodik a junior vébén

Vágólapra másolva!
2019.04.06. 18:18
Címkék
Nagy reményekkel kezdték, de végül érem nélkül zárták az első napot a juniorkorú kardozók a toruni korosztályos vívó-világbajnokságon. A lányok mezőnyében Pusztai Liza a hatodik, míg a fiúk között Urbán Tamás a tizenhatodik helyet szerezte meg.

B. V. – utanpotlassport.huA nagysikerű foggiai korosztályos Európa-bajnokság után a toruni junior- és kadét-világbajnokságot is óriási várakozásokkal kezdte magyar csapat. Mindjárt a nyitónapon jó esélyekkel léptek pástra a junior kardozók, hiszen Pusztai Liza és Rabb Krisztián személyében két ifjúsági olimpiai bajnok is a mezőnyben volt.B. V. – utanpotlassport.huA nagysikerű foggiai korosztályos Európa-bajnokság után a toruni junior- és kadét-világbajnokságot is óriási várakozásokkal kezdte magyar csapat. Mindjárt a nyitónapon jó esélyekkel léptek pástra a junior kardozók, hiszen Pusztai Liza és Rabb Krisztián személyében két ifjúsági olimpiai bajnok is a mezőnyben volt.

Pusztai Liza a hatodk helyig menetelt Torunban Forrás: Bizzi Team
Pusztai Liza a hatodk helyig menetelt Torunban Forrás: Bizzi Team

Pusztai Liza a hatodik helyig menetelt Torunban  •  Forrás: Bizzi Team

A kötelezőnek mondható selejtezőt hibátlanul teljesítette a magyar csapat, a fiúk és a lányok versenyében is továbbjutott mind a négy magyar. A főtáblán azonban elmaradt a várt áttörés. A fiúk közül egyedül a BVSC-s Urbán Tamásnak sikerült a 16 közé jutnia, őt a nyolcaddöntőben a román George Dragomir állította meg. Rabb Krisztián és György Lehel a 32, míg Kaiser Balázs a 64 között búcsúzott.

A lányok között ellenben három magyarért is szoríthattunk a tizenhat között – Battai Sugár Katinka esett ki a nyolcaddöntőbe kerülésért – de a következő lépcsőt csak Pusztai Liza tudta megtenni. A négy közé jutásért viszont Nagy Valentina és Bérczy Dorottya után a hazai korosztályos vívósport emblémája is elvérzett. A végig kiélezett asszó hajráját az olasz Bendetta Taricco bírta jobban, s 15:13-ra nyert. Viszont hozzá kell tenni, hogy a mérkőzés közben Pusztait – miután elcsúszott – sérülés miatt ápolni kellett.

Azonban így is ő lett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője szombaton. És persze a világbajnoki hatodik hellyel még az ő eredményeivel sincs semmi ok a szégyenkezésre. Már csak azért sem, mert még nem ért véget a világbajnokság, hétfőn jön a junior csapatverseny. Előtte, vasárnap viszont a kadét kardozók lepik el a pástokat a lengyelországi világbajnokságon.

JUNIOR- ÉS KADÉT-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior kard egyéni. Fiúk:
1. Lorenzo Roma (Olaszország), 2. George Dragomir (Románia), 3. Mitchell Saron (Egyesült Államok) és Giacomo Mignuzzi (Olaszország), …16. Urbán Tamás, …18. Rabb Krisztián, …32. György Lehel, …59. Kaiser Balázs
Leányok: 1. Alina Mihajlova (Oroszország), 2. Natalia Botello (Mexikó), 3. Joana Ilijeva (Bulgária) és Benedetta Taricco (Olaszország), …6. Pusztai Liza, …11. Nagy Valentina, …14. Bérczy Dorottya, …28. Battai Sugár

További korosztályos hírek VÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik