Vívás: négy ifjonc a felnőtt-világbajnokságra utazó csapatban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 16:45
Címkék
Négy utánpótláskorú versenyző utazik a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságra. A 17 éves kardozó Pusztai Liza már-már tapasztalt versenyzőként, míg a három tőröző, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás és Kondricz Kata vb-újoncként szerepelhet a kínai viadalon.

B. V. – utanpotlassport.huÚjvidék után Vuhszi felé vette az irányt a felnőtt vívóválogatott, miután az Európa-bajnokság után egy hónappal Kínában rendezik az idei világbajnokságot. Örömteli, hogy a három, a kontinensviadalon is részt vett fiatal (Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás és Pusztai Liza) mellé a Budapesti Honvéd 20 éves tőrözője, Kondricz Kata is csatlakozott a magyar küldöttséghez, aki így élete első felnőtt-világversenyén vesz részt.B. V. – utanpotlassport.huÚjvidék után Vuhszi felé vette az irányt a felnőtt vívóválogatott, miután az Európa-bajnokság után egy hónappal Kínában rendezik az idei világbajnokságot. Örömteli, hogy a három, a kontinensviadalon is részt vett fiatal (Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás és Pusztai Liza) mellé a Budapesti Honvéd 20 éves tőrözője, Kondricz Kata is csatlakozott a magyar küldöttséghez, aki így élete első felnőtt-világversenyén vesz részt.

Pusztai Liza Kínában újabb bravúrokra hajt a felnőttek között Forrás: FIE
Pusztai Liza Kínában újabb bravúrokra hajt a felnőttek között Forrás: FIE

Pusztai Liza Kínában újabb bravúrokra hajt a felnőttek között  •  Forrás: FIE

A világbajnokság kilenc napon keresztül tart, csütörtöktől keddig az egyéni, majd keddtől szombatig a csapatversenyeket rendezik. A fiatalok közül Kondricz pénteken, Frűhauf, Mészáros és Pusztai pedig szombaton lép először pástra a Távol-Keleten.

Mivel a BVSC 17 éves kardozóját, Pusztai Lizát leszámítva mindenki vb-újonc, így természetesen tőle várhatók a legjobb eredmények. A világranglistán 17. helyen álló versenyző a felnőttek között először a tavalyi Európa-bajnokágon robbantott nagyot, akkor bronzérmet szerzett, de azóta Athénben járt már világkupa-viadal döntőjében is. Ahogyan Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány még az újvidéki kontinensviadal előtt elmondta, Lizának már senkitől sem kell félnie a nemzetközi mezőnyben, bárkire veszélyes lehet, ráadásul teher nélkül vívhat, nem úgy, mint a korosztályos eseményeken.

A két fiatal férfi tőröző Frűhauf Benjámin (20, BVSC-Zugló) és Mészáros Tamás (20, UTE) is a rutinszerzés céljával megy Kínába. Szeretnének továbbjutni a selejtezőcsoportjukból, és utána esetleg egy-egy bravúrt elérni. Mindketten az idén hagyják maguk mögött utánpótláséveiket, így természetesen azon lesznek, hogy minél jobban startoljanak a nagyok mezőnyében. Ahogyan minden bizonnyal erre törekszik majd Kondricz Kata is.

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, VUHSZI (KÍNA)
Utánpótláskorú magyar indulók:
Férfi tőr: Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás
Női kard: Pusztai Liza
Női tőr: Kondricz Kata
A vb programja:
Július 19-22.: férfi kard, női párbajtőr (egyéni)
Július 20-23.: férfi párbajtőr, női tőr (egyéni)
Július 21-24.: férfi tőr, női kard (egyéni)
Július 24-25.: férfi kard, női párbajtőr (csapat)
Július 25-26.: férfi párbajtőr, női tőr (csapat)
Július 26-27.: férfi tőr, női kard (csapat)

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik