Vívás: magyar sikerek a nagybecskereki kadét körversenyen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.22. 10:25
Címkék
Remekeltek kadétkorú párbajtőrözőink Szerbiában a nagybecskereki európai körversenyen, mind a négy aranyérem magyar győzteshez került. Egyéniben Muhari Eszter és Kó Benedek, csapatban mind a leány, mind a fiúegyüttes a dobogó legtetején zárt. Miközben két bronzérem is összejött.

K. T. I. - utanpotlassport.hu Már az egyéni versenyek is szenzációsan alakultak a párbajtőrözők kadét körversenyén Zrenjaninban, avagy magyar nevén Nagybecskerekben. A leányoknál Muhari Eszter, a fiúknál Kó Benedek nyert.K. T. I. - utanpotlassport.hu Már az egyéni versenyek is szenzációsan alakultak a párbajtőrözők kadét körversenyén Zrenjaninban, avagy magyar nevén Nagybecskerekben. A leányoknál Muhari Eszter, a fiúknál Kó Benedek nyert.

Kó Benedek és Bálind Bence is a dobogóra állhatott egyéniben Forrás: hunfencing.hu
Kó Benedek és Bálind Bence is a dobogóra állhatott egyéniben Forrás: hunfencing.hu

Kó Benedek és Bálind Bence is dobogóra állhatott egyéniben  •  Forrás: hunfencing.hu

A BVSC-s Kó Benedekélete első nagy nemzetközi versenyét nyerte meg, mindezt úgy, hogy az elődöntőben klubtársát, Bálind Bencét kellett legyőznie, aki így a harmadik helyen zárt. Pop Adrián tanítványa a fináléban az orosz Jegor Lomagát múlta felül 15:8-ra.

Muhari ennél is elképesztőbb sorozatot vitt végig – már ami a döntőt illeti. A Budapesti Honvéd neveltje 13:9-ről fordította saját javára az aranyasszót, és nyert végül 15:13-ra .

„A körben egy vereséggel is a tábla 12. helyére kerültem, egy nagyon nehéz ágra” – idézte fel a történteket az utanpotlassport.hu megkeresésére Muhari Eszter. „Hasonlóan a legutóbbi Magyar-kupa-fordulóhoz, most is igyekeztem úgy kezelni a versenyt, mintha csak edzés lenne, próbáltam élvezni a vívást, és ez egészen a negyeddöntőig jól is ment” – tette hozzá az október elején a hazai válogatón is aranyérmet szerző párbajtőröző.

Kálmán Gyöngyvér nagyon erős ellenfél volt. Jobban kellett koncentrálni, ami a nap végén már nem annyira egyszerű, de összességében ez az asszó is rendben ment. Az elődöntőben ismertem az ellenfelem, és tudtam, ha úgy vívok, mint általában, jobb vagyok nála. Ez a tudat segített” – mesélt a fináléig vezető útról a Honvéd tehetsége.

Muhari Eszter, a válogatott edzője, Partali Csaba és a győzelemért járó serleg Forrás: hunfencing.hu
Muhari Eszter, a válogatott edzője, Partali Csaba és a győzelemért járó serleg Forrás: hunfencing.hu

Muhari Eszter, a válogatott edzője, Partali Csaba és a győzelemért járó serleg  •  Forrás: hunfencing.hu

És hogy a francia Sophie Chavigny ellen mi segítette bravúrgyőzelemhez?

„A higgadtság volt a kulcs. Négy tusnyi hátrányban sem veszítettem el a fejem, nem kezdtem kapkodni, így sikerülhetett a fordítás.”

A lányok erejét mutatja, a legjobb tízbe négyen, a húszba heten jutottak be, mindez előrevetítette, hogy a csapatversenyben is erős lehet a válogatott – pontosabban erősek lehetnek a válogatottjaink, ugyanis három együttes is elindult a leánykategóriában.

Az első számú, amelyben Muhari Eszter mellett Büki Lili, Kálmán Gyöngyvér és Wetzker Laura kapott helyet, meg is nyerte a küldöttség újabb aranyérmét. A négyes legszorosabb asszója a finálé volt, Izraelt „csak” 45:38-ra tudta legyőzni.

„Lehet, hogy kívülről nem látszott, de azért voltak jobb és rosszabb pillanataink egyaránt, viszont igyekeztünk lelkesíteni egymást. Kicsit jobban össze kell szoknunk, mert a négyből két tag új. Ha ez megtörténik, még jobbak lehetünk. A döntőben nem láttam a lányokon semmi félelmet” – tette hozzá a szerbiai túrát így két aranyéremmel záró Muhari Eszter.

44588072_2206179149400319_2326668042911612928_o
44588072_2206179149400319_2326668042911612928_o

A szerbiai körversenyt megnyerő magyar leányválogatott  •  Forrás: Facebook

A hármas számú válogatott, azaz Debreczeni Noémi, Kollár Kincső, Salamon Réka és Szarvas Rita kvartettje a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A fiúknál is összejött a magyar dupla: Kó Benedek Bálind Bencével, Kauker Dominikkal és Kovács Gergellyel együtt állhatott fel vasárnap délután a dobogó legtetejére, miután a döntőben 45:40-re legyőzték az orosz válogatottat.

És hogy mi a közös még Muhari Eszterben és Kó Benedekben a hétvégén szerzett két aranyérmük mellett? A már említett Magyar-kupa-válogatóversenyenmindketten győztek.

Előjelnek nem rossz.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik