Vívás: magyar érem nélkül ért véget az U23-as Eb zárónapja

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 15:48
Címkék
Egyik fegyvernemben sem sikerült bejutniuk az elődöntőbe a magyar vívócsapatoknak a plovdivi U23-as kontinensviadal utolsó versenynapján. Női kardban és férfi párbajtőrben a negyeddöntőben búcsúztak válogatottjaink, míg férfi tőrcsapatunknak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

UP-info – utanpotlassport.hu Keményen küzdöttek, de alulmaradtak az éremért zajló küzdelemben a magyar vívóegységek a plovdivi korosztályos Európa-bajnokság zárónapján.UP-info – utanpotlassport.hu Keményen küzdöttek, de alulmaradtak az éremért zajló küzdelemben a magyar vívóegységek a plovdivi korosztályos Európa-bajnokság zárónapján.

Kiélezett küzdelemben maradt alul a női kardcsapat a fehéroroszokkal szemben Forrás: Bizzi Team
Kiélezett küzdelemben maradt alul a női kardcsapat a fehéroroszokkal szemben Forrás: Bizzi Team

Kiélezett küzdelemben maradt alul a női kardcsapat a fehéroroszokkal szemben  •  Forrás: Bizzi Team

A Kelecsényi Mirabella, Kern Petra, Szűcs Luca és Záhonyi Petra alkotta kvartett a legjobb nyolc között a fehérorosz együttessel mérte össze tudását, és szoros csatában, 45–43-as vereséget szenvedett. Az ütközet pedig ígéretesen indult; öt asszó után öt tussal vezetett a magyar csapat (25:20). Polina Kaszperovics azonban egymagamegfordította a mérkőzés végkimenetelét:tíztusos hátrányból kéttusos előnyt varázsolt.

Férfi párbajtőrben a Bányai Botond, Bakos Bálint, Keszthelyi Zsombor és Fenyvesi Csaba alkotta négyesnek is a negyeddöntő jelentette a végállomást. A fiúk előbb 45:31-re legyőzték a spanyolokat, majd 45:37-re kikaptak a lengyelektől. Utóbbi mérkőzésen mindvégig a rivális vezetett, legközelebb a hatodik asszó végén kerültek közel a magyarok az ellenfélhez (23:26), de a lengyel egység végül könnyedén jutott be az elődöntőbe (37:45).

Férfi tőrcsapatunknak már a nyolcaddöntő is túl nagy falatnak bizonyult. A Kiss Dániel, Balogh Boldizsár, Szemes Gergő és Bellovicz Gábor alkotta csapatra 45:36-os vereséget mért a lengyel kvartett. Mint ahogy párbajtőrben, ebben a fegyvernemben sem sikerült megfogni a lengyeleket.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik