utanpotlassport.hu 2019.01.11 13:28 Frissítve: 2019.01.11 13:31

Vívás: komoly feladatok előtt a 19 éves Andrásfi Tibor

Bár év végére összesűrűsödtek a feladatok, a junior világbajnok Andrásfi Tibor remek választ adott a kihívásokra: két értékes, dobogós helyezéssel, no meg a junior magyar ranglista második helyével zárta a 2018-as esztendőt. A párbajtőrvívó az új évben sem adná alább: legfőbb célja a csapatvilágbajnoki cím megvédése.

K. T. I. - utanpotlassport.hu A versenyek számát és az elért eredményeket tekintve is erős decembert tudhat háta mögött Andrásfi Tibor. A BVSC 19 esztendős párbajtőrözője előbb a görögországi junior világkupa-versenyen lett harmadik, majd a felnőtt magyar bajnokságon is felállhatott a dobogó legalsó fokára.

Andrásfi Tibor és a heraklioni világkupa-verseny bronzérmesének járó trófea

Andrásfi Tibor és a heraklioni világkupa-verseny bronzérmesének járó trófea

„Nehezen vágtam neki az év végi időszaknak, rengeteg versenyünk volt egész évben, és a végén már jólesett volna pár nap pihenés. Nagyon fáradtnak éreztem magam, emiatt Heraklionban nem is vártam sokat magamtól. Ehhez képest jó napot fogtam ki. Kellemes meglepetésre jól ment a vívás már az elejétől kezdve, és ez segített átlendülni a mentális holtponton” – mesélte a 2018-as esztendőt csapatban junior világ- és Európa-bajnokként záró vívó.

Korosztályos párbajtőr-válogatottunk világelsőként vághatott neki a 2018–2019-es évadnak. A világkupa eddigi két állomásán viszont nem sikerült döntőbe kerülni a csapatnak, mindkétszer a bronzérem jutott nekünk.

„Nem gondoltam, hogy címvédőként ennyire nehéz dolgunk lesz. Mindenki készül ránk. Pletykálják, hogy a franciák rendszeresen minket videóznak, ami valahol hízelgő, másfelől viszont érezni, hogy sokkal tudatosabbak ellenünk. Nincs más út, még több új taktikai elemet kell kidolgoznunk. Mert amíg az ellenfeleink készülhetnek belőlünk, mint a világbajnoki címvédő csapatból, addig a mezőnyt elnézve nekünk hat-hét csapatot kellene hasonló szinten kielemeznünk, ami a lehetetlennel vetekszik.”

Fáradtság ide vagy oda, a francia–olasz páros újbóli legyőzése érdekében az óév utolsó napjaiban sem állt meg a munka.

„Karácsony után négynapos edzőtáborunk volt, január második hetében felnőtt világkupa-versenyünk lesz Heidenheimban, és csak utána jön a junior magyar bajnokság. Örülnék, ha ott is összejönne egy dobogós helyezés, ha már a felnőtt ilyen jól sikerült.”

A zuglói párbajtőröző a legutóbbi junior bajnokságán a 10. helyet szerezte meg, innen szeretne előrelépni, és legalább a nyolcas döntőig eljutni. A legnagyobb célja ugyanakkor nem ez, hanem a világ- és Európa-bajnoki cím megvédése.

„Nem vagyok fogadkozós típus. Inkább csak összegezni szoktam, mi volt jó, mi lehetne jobb, és mit kell tennem, hogy még tovább tudjak fejlődni. 2019 sokféle kihívást tartogat. Szeretnénk megvédeni a címeinket, közben a tanulást sem lehet elhanyagolni, most érettségizem. Nagyjából két hetem lesz a világbajnokság után, hogy felkészüljek az írásbelikre. Majd ha mindez megvan, akkor lehet pihenni.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.