Vívás: junior tőrözőink hamar befejezték a napot a vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.09. 18:57
Címkék
Visszafogott teljesítményt nyújtottak junior tőrözőink a toruni korosztályos világbajnokság negyedik versenynapján. Összesen nyolc magyar lépett pástra kedden, a legtovább Mihályi Andor jutott, ugyanakkor a Törekvés fiatalja is búcsúzott a legjobb 32 között.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHárom nap alatt két arany− bekezdtek korosztályos vívóink a lengyelországi Torunban zajló kadét- és junior-világbajnokságon. Az alaphangot Szűcs Luca vasárnapi első helye adta meg, míg hétfőn junior leány kardcsapatunk ért fel a világ tetejére.Leiner Soma - utanpotlassport.huHárom nap alatt két arany− bekezdtek korosztályos vívóink a lengyelországi Torunban zajló kadét- és junior-világbajnokságon. Az alaphangot Szűcs Luca vasárnapi első helye adta meg, míg hétfőn junior leány kardcsapatunk ért fel a világ tetejére.

Nem jutott magyar versenyző a tizenhat közé a junior tőrözők egyéni versenyén Fotó: Bizzi Team
Nem jutott magyar versenyző a tizenhat közé a junior tőrözők egyéni versenyén Fotó: Bizzi Team

Nem jutott magyar versenyző a tizenhat közé a junior tőrözők egyéni versenyén  •  Fotó: Bizzi Team

Kedden a junior tőrözők egyéni küzdelmeivel folytatódott a viadal. Ugyan a fegyvernem magyar képviselői hagyományosan az esélyesség terhe nélkül utaznak a világversenyekre, a foggiai Európa-bajnokságról a kadétNekifor Erika ezüsttel, míg a korosztály fiú-, illetve a juniorok leányegyüttese bronzzal tért haza.

Az első lépést mind a nyolc versenyzőnk megtette a délelőtti program során: a leánymezőnybenHajas Nóra, Szántay Anna, Pöltz Anna és Hanzl Lilla Zsófia, míg a fiúknálNedeljkovic Mateja, Szemes Gergő, Mihályi Andor és Maior Mátyás egyaránt a 128-as főtáblára jutott.

Sőt, Nedeljkovic kivételével mindhárom fiú továbblépett a 64 közé, ám a következő akadályt már csak Mihályi vette sikerrel− Szemes japán, míg Maior orosz ellenfelével szemben maradt alul. A legjobb 32 azonban a Törekvés tőrözőjének is a végállomást jelentette, a japán (!) Julian Gottschalk 15:7-es sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe.

A leánymezőnyben még ennyi babér sem termett: az egyenes kieséses szakasz első fordulóját csak Hajas és Pöltz élte túl, ám a 64 között − magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben −ők is alulmaradtak. Előbbit dél-koreai, utóbbit amerikai rivális búcsúztatta.

A keddi versenynap számunkra így fájóan hamar lezárult, szerdán kadétkorú tőrözőink igyekeznek mosolyt csalni az arcunkra.

További korosztályos hírek VÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik