HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 16:21 Frissítve: 2018.07.11 16:45

Vívás: hazai utánpótlás-ranglisták a 2018/19-es idény elején

Helyzetképet adunk a nyári szünetben az utánpótláskorú vívók 2018/19-es szezonra vonatkozó ranglistájáról. Az élmezőnyben valamennyi fegyvernemben fővárosi fölény figyelhető meg, és nem egy olyan versenyző van, akinek sikerült átmentenie jó formáját a remekül sikerült tavaszi korosztályos világversenyekről.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huBár lényegében még el sem kezdődött a 2018/19-es évad, már tartottak előválogató-versenyeket az utánpótláskorú vívóknak. Természetesen a mostani állásokból nagy következtetéseket nem szabad levonni, de talán nem meglepő, hogy sok olyan versenyző szerepel az élmezőnyben, aki az elmúlt évadban is remekelt.

Büki Lili mestereivel, Partali Csabával és Plásztán Attilával Forrás: hunfencing.hu

Büki Lili mestereivel, Partali Csabával és Plásztán Attilával  •  Forrás: hunfencing.hu

Tökéletesen igaz ez a junior fiú párbajtőrözők ranglistájára, amelynek első három helyén korosztályos világ- és Európa-bajnok fiatal áll; Nagy Dávid, Koch Máté és Andrásfi Tibor mellé a szombathelyi Bende Bence fér be jelen állás szerint az első négybe.

A lányok között mind a juniorok, mind a kadétok mezőnyében a 16 éves tatai Büki Lili vezet, aki szintén Európa-bajnoki címet szerzett az idén Szocsiban. Hozzá hasonlóan a Budapesti Honvéd párbajtőrözője, a korosztályos kontinensviadalon egyéniben és csapatban győztes Muhari Eszter is mindkét korosztályban a Top4-ben foglal helyet.

A tőrözők között mind a négy rangsort fővárosi versenyző vezeti. Feltétlenül kiemelendő közülük a Törekvés SE 16 éves vívója, Mihályi Andor, aki kadétkorúként saját kategóriájában, és eggyel feljebb, a juniorok között is az élen áll.

A kardozók mezőnyében is elsöprő a budapesti fölény, ráadásul négy különböző klub versenyzője áll az élen. A junior leányok ranglistájához annyit érdemes hozzátenni, hogy a BVSC-Zugló 17 éves klasszisa, Pusztai Liza jelenleg a felnőtt világversenyekre koncentrál, ezért nem indult el a már 2018/19-es évadba számító hazai viadalokon.

Így állnak tehát jelenleg, de természetesen a korosztályos Európa-, illetve világbajnokságig még változhat a helyzet. A két világversenyre valamennyi fegyvernemben a ranglista első négy helyezettje utazik.

A HAZAI KOROSZTÁLYOS RANGLISTÁK ÉLMEZŐNYE: Juniorok. Fiúk. Párbajtőr: 1. Nagy Dávid (Vasas), 2. Koch Máté (Vasas), 3. Andrásfi Tibor (BVSC-Zugló), 4. Bende Bence (Szombathely). Tőr: 1. Mihályi Andor (Törekvés), 2. Mendrey Tamás (UTE), 3. Nedeljkovic Mateja (UTE), 4. Maior Mátyás (Törekvés). Kard: 1. György Lehel (UTE), 2. Kaiser Balázs (UTE), 3. Horváth Gergő (Vasas), 4. Urbán Tamás (BVSC-Zugló). Leányok. Párbajtőr: 1. Büki Lili (Tata), 2. Fekete Laura (Budapesti Honvéd), 3. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 4. Kardos Edina (Vasas). Tőr: 1. Pöltz Anna (MTK Budapest), 2. Hajas Nóra (Törekvés), 3. Szántay Anna (Budapesti Honvéd), 4. Zsoldosi Karolina (FTC). Kard: 1. Bérczy Dorottya (BVSC-Zugló), 2. Széplaki Virág Zsófia (UTE), 3. Kern Bianka (Kertvárosi VSE), 4. Koós Gréta (Kárpáti Vívóklub). Kadétok. Fiúk. Párbajtőr: 1. Piatti Enrico (Vasas), 2. Bálind Bence (BVSC-Zugló), 3. Bartkó Levente (MTK Budapest), 4. Keszthelyi Zsombor (Alföld Vívó Akadémia). Tőr: 1. Mihályi Andor (Törekvés), 2. Szemes Gergő (FTC), 3. Tóth Gergely (Törekvés), 4. Makk Domonkos (Törekvés). Kard: 1. Horváth Gergő (Vasas), 2. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 3. Fekete-Kovács Máté (Kertvárosi VSE) és Szántó Zoltán (Vasas). Leányok. Párbajtőr: 1. Büki Lili (Tata), 2. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 3. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 4. Kollár Kincső (Alba Regia Vívó Akadémia). Tőr: 1. Nekifor Erika (Törekvés), 2. Fekete Hanga (FTC), 3. Tölgyesi Zsófia (FTC), 4. Fenyvesi Viktória (Törekvés). Kard: 1. Battai Sugár Katinka (TFSE), 2. Szűcs Luca (BVSC-Zugló), 3. Fenyősi Zita (Vasas), 4. Beviz Dorottya (Vasas).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS