HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 16:21 Frissítve: 2018.07.11 16:45

Vívás: hazai utánpótlás-ranglisták a 2018/19-es idény elején

Helyzetképet adunk a nyári szünetben az utánpótláskorú vívók 2018/19-es szezonra vonatkozó ranglistájáról. Az élmezőnyben valamennyi fegyvernemben fővárosi fölény figyelhető meg, és nem egy olyan versenyző van, akinek sikerült átmentenie jó formáját a remekül sikerült tavaszi korosztályos világversenyekről.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huBár lényegében még el sem kezdődött a 2018/19-es évad, már tartottak előválogató-versenyeket az utánpótláskorú vívóknak. Természetesen a mostani állásokból nagy következtetéseket nem szabad levonni, de talán nem meglepő, hogy sok olyan versenyző szerepel az élmezőnyben, aki az elmúlt évadban is remekelt.

Büki Lili mestereivel, Partali Csabával és Plásztán Attilával Forrás: hunfencing.hu

Büki Lili mestereivel, Partali Csabával és Plásztán Attilával  •  Forrás: hunfencing.hu

Tökéletesen igaz ez a junior fiú párbajtőrözők ranglistájára, amelynek első három helyén korosztályos világ- és Európa-bajnok fiatal áll; Nagy Dávid, Koch Máté és Andrásfi Tibor mellé a szombathelyi Bende Bence fér be jelen állás szerint az első négybe.

A lányok között mind a juniorok, mind a kadétok mezőnyében a 16 éves tatai Büki Lili vezet, aki szintén Európa-bajnoki címet szerzett az idén Szocsiban. Hozzá hasonlóan a Budapesti Honvéd párbajtőrözője, a korosztályos kontinensviadalon egyéniben és csapatban győztes Muhari Eszter is mindkét korosztályban a Top4-ben foglal helyet.

A tőrözők között mind a négy rangsort fővárosi versenyző vezeti. Feltétlenül kiemelendő közülük a Törekvés SE 16 éves vívója, Mihályi Andor, aki kadétkorúként saját kategóriájában, és eggyel feljebb, a juniorok között is az élen áll.

A kardozók mezőnyében is elsöprő a budapesti fölény, ráadásul négy különböző klub versenyzője áll az élen. A junior leányok ranglistájához annyit érdemes hozzátenni, hogy a BVSC-Zugló 17 éves klasszisa, Pusztai Liza jelenleg a felnőtt világversenyekre koncentrál, ezért nem indult el a már 2018/19-es évadba számító hazai viadalokon.

Így állnak tehát jelenleg, de természetesen a korosztályos Európa-, illetve világbajnokságig még változhat a helyzet. A két világversenyre valamennyi fegyvernemben a ranglista első négy helyezettje utazik.

A HAZAI KOROSZTÁLYOS RANGLISTÁK ÉLMEZŐNYE: Juniorok. Fiúk. Párbajtőr: 1. Nagy Dávid (Vasas), 2. Koch Máté (Vasas), 3. Andrásfi Tibor (BVSC-Zugló), 4. Bende Bence (Szombathely). Tőr: 1. Mihályi Andor (Törekvés), 2. Mendrey Tamás (UTE), 3. Nedeljkovic Mateja (UTE), 4. Maior Mátyás (Törekvés). Kard: 1. György Lehel (UTE), 2. Kaiser Balázs (UTE), 3. Horváth Gergő (Vasas), 4. Urbán Tamás (BVSC-Zugló). Leányok. Párbajtőr: 1. Büki Lili (Tata), 2. Fekete Laura (Budapesti Honvéd), 3. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 4. Kardos Edina (Vasas). Tőr: 1. Pöltz Anna (MTK Budapest), 2. Hajas Nóra (Törekvés), 3. Szántay Anna (Budapesti Honvéd), 4. Zsoldosi Karolina (FTC). Kard: 1. Bérczy Dorottya (BVSC-Zugló), 2. Széplaki Virág Zsófia (UTE), 3. Kern Bianka (Kertvárosi VSE), 4. Koós Gréta (Kárpáti Vívóklub). Kadétok. Fiúk. Párbajtőr: 1. Piatti Enrico (Vasas), 2. Bálind Bence (BVSC-Zugló), 3. Bartkó Levente (MTK Budapest), 4. Keszthelyi Zsombor (Alföld Vívó Akadémia). Tőr: 1. Mihályi Andor (Törekvés), 2. Szemes Gergő (FTC), 3. Tóth Gergely (Törekvés), 4. Makk Domonkos (Törekvés). Kard: 1. Horváth Gergő (Vasas), 2. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 3. Fekete-Kovács Máté (Kertvárosi VSE) és Szántó Zoltán (Vasas). Leányok. Párbajtőr: 1. Büki Lili (Tata), 2. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 3. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 4. Kollár Kincső (Alba Regia Vívó Akadémia). Tőr: 1. Nekifor Erika (Törekvés), 2. Fekete Hanga (FTC), 3. Tölgyesi Zsófia (FTC), 4. Fenyvesi Viktória (Törekvés). Kard: 1. Battai Sugár Katinka (TFSE), 2. Szűcs Luca (BVSC-Zugló), 3. Fenyősi Zita (Vasas), 4. Beviz Dorottya (Vasas).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS