HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 16:21 Frissítve: 2018.07.11 16:45

Vívás: hazai utánpótlás-ranglisták a 2018/19-es idény elején

Helyzetképet adunk a nyári szünetben az utánpótláskorú vívók 2018/19-es szezonra vonatkozó ranglistájáról. Az élmezőnyben valamennyi fegyvernemben fővárosi fölény figyelhető meg, és nem egy olyan versenyző van, akinek sikerült átmentenie jó formáját a remekül sikerült tavaszi korosztályos világversenyekről.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huBár lényegében még el sem kezdődött a 2018/19-es évad, már tartottak előválogató-versenyeket az utánpótláskorú vívóknak. Természetesen a mostani állásokból nagy következtetéseket nem szabad levonni, de talán nem meglepő, hogy sok olyan versenyző szerepel az élmezőnyben, aki az elmúlt évadban is remekelt.

Büki Lili mestereivel, Partali Csabával és Plásztán Attilával Forrás: hunfencing.hu

Büki Lili mestereivel, Partali Csabával és Plásztán Attilával  •  Forrás: hunfencing.hu

Tökéletesen igaz ez a junior fiú párbajtőrözők ranglistájára, amelynek első három helyén korosztályos világ- és Európa-bajnok fiatal áll; Nagy Dávid, Koch Máté és Andrásfi Tibor mellé a szombathelyi Bende Bence fér be jelen állás szerint az első négybe.

A lányok között mind a juniorok, mind a kadétok mezőnyében a 16 éves tatai Büki Lili vezet, aki szintén Európa-bajnoki címet szerzett az idén Szocsiban. Hozzá hasonlóan a Budapesti Honvéd párbajtőrözője, a korosztályos kontinensviadalon egyéniben és csapatban győztes Muhari Eszter is mindkét korosztályban a Top4-ben foglal helyet.

A tőrözők között mind a négy rangsort fővárosi versenyző vezeti. Feltétlenül kiemelendő közülük a Törekvés SE 16 éves vívója, Mihályi Andor, aki kadétkorúként saját kategóriájában, és eggyel feljebb, a juniorok között is az élen áll.

A kardozók mezőnyében is elsöprő a budapesti fölény, ráadásul négy különböző klub versenyzője áll az élen. A junior leányok ranglistájához annyit érdemes hozzátenni, hogy a BVSC-Zugló 17 éves klasszisa, Pusztai Liza jelenleg a felnőtt világversenyekre koncentrál, ezért nem indult el a már 2018/19-es évadba számító hazai viadalokon.

Így állnak tehát jelenleg, de természetesen a korosztályos Európa-, illetve világbajnokságig még változhat a helyzet. A két világversenyre valamennyi fegyvernemben a ranglista első négy helyezettje utazik.

A HAZAI KOROSZTÁLYOS RANGLISTÁK ÉLMEZŐNYE: Juniorok. Fiúk. Párbajtőr: 1. Nagy Dávid (Vasas), 2. Koch Máté (Vasas), 3. Andrásfi Tibor (BVSC-Zugló), 4. Bende Bence (Szombathely). Tőr: 1. Mihályi Andor (Törekvés), 2. Mendrey Tamás (UTE), 3. Nedeljkovic Mateja (UTE), 4. Maior Mátyás (Törekvés). Kard: 1. György Lehel (UTE), 2. Kaiser Balázs (UTE), 3. Horváth Gergő (Vasas), 4. Urbán Tamás (BVSC-Zugló). Leányok. Párbajtőr: 1. Büki Lili (Tata), 2. Fekete Laura (Budapesti Honvéd), 3. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 4. Kardos Edina (Vasas). Tőr: 1. Pöltz Anna (MTK Budapest), 2. Hajas Nóra (Törekvés), 3. Szántay Anna (Budapesti Honvéd), 4. Zsoldosi Karolina (FTC). Kard: 1. Bérczy Dorottya (BVSC-Zugló), 2. Széplaki Virág Zsófia (UTE), 3. Kern Bianka (Kertvárosi VSE), 4. Koós Gréta (Kárpáti Vívóklub). Kadétok. Fiúk. Párbajtőr: 1. Piatti Enrico (Vasas), 2. Bálind Bence (BVSC-Zugló), 3. Bartkó Levente (MTK Budapest), 4. Keszthelyi Zsombor (Alföld Vívó Akadémia). Tőr: 1. Mihályi Andor (Törekvés), 2. Szemes Gergő (FTC), 3. Tóth Gergely (Törekvés), 4. Makk Domonkos (Törekvés). Kard: 1. Horváth Gergő (Vasas), 2. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 3. Fekete-Kovács Máté (Kertvárosi VSE) és Szántó Zoltán (Vasas). Leányok. Párbajtőr: 1. Büki Lili (Tata), 2. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 3. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 4. Kollár Kincső (Alba Regia Vívó Akadémia). Tőr: 1. Nekifor Erika (Törekvés), 2. Fekete Hanga (FTC), 3. Tölgyesi Zsófia (FTC), 4. Fenyvesi Viktória (Törekvés). Kard: 1. Battai Sugár Katinka (TFSE), 2. Szűcs Luca (BVSC-Zugló), 3. Fenyősi Zita (Vasas), 4. Beviz Dorottya (Vasas).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS