Vívás: fővárosi dominancia a gyermek- és újonckorú párbajtőrözőknél

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 09:47
Címkék
A gyermek- és újonckorú párbajtőrözők országos bajnoksága már lezajlott, a serdülők viadala még hátravan Balatonfüreden. Az eddigi nyolc aranyéremből hatot fővárosi, kettőt Balaton-parti versenyző szerzett meg.

B. V. – utanpotlassport.huA hazai párbajtőr-utánpótlás jelentős része Balatonfüreden tölti ezeket a napokat, hiszen ott rendezik a gyermek-, az újonc- és a serdülő korosztály országos bajnokságát. Nyolc számban pedig már aranyérmest is hirdettek.B. V. – utanpotlassport.huA hazai párbajtőr-utánpótlás jelentős része Balatonfüreden tölti ezeket a napokat, hiszen ott rendezik a gyermek-, az újonc- és a serdülő korosztály országos bajnokságát. Nyolc számban pedig már aranyérmest is hirdettek.

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeznek a héten Fotó: Steirer Máté
Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeznek a héten Fotó: Steirer Máté

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeznek a héten  •  Fotó: Steirer Máté

A legkisebbek (U13) mezőnyében mind a négy elsőséget fővárosi versenyzők szerezték meg. A fiúk között a ranglistaelsőKó Ágoston(BVSC) győzött, míg csapatban az óbudai Fless gárdája nyert.

A lányok viadalán az MTK párbajtőrözője, Wimmer Dorina duplázott. Az egyéni siker után csapatban Gyulai Sarolt, Nébald Franciska és Takács Dóra Fruzsina oldalán megint csak nem talált legyőzőre.

Az eggyel „nagyobbak”, az U14-esek között már nem volt ennyire egyértelmű a budapesti dominancia. A fiúk mezőnyében például teljes lehetett a Balaton-parti boldogság. Fekete Ádám, miután egyéniben legyőzte a U13-asok között győztes Kó Ágostont, csapatban is első lett (Kaló Ádám, Kiss Attila és Szűts Máté mellett), a fővárosi klubokat maga mögé utasítva.

A lányok versenyében a Vasas fiataljai dupláztak. Egyéniben Balogh Bella győzött, míg a csapatviadal után Balogh, Cseh Ida, Gálfalvy Réka és Scharek Angéla révén újra a piros-kékek örülhettek.

A balatoni versenydömping ennyivel nem ért véget, kedden és szerdán a serdülők egyéni, illetve csapatversenyét rendezik.

GYERMEK ÉS ÚJONC PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BALATONFÜRED
Gyermek (U13). Fiúk. Egyéni:
1. Kó Ágoston (BVSC-Zugló), 2. Börcsök Koppány (Fless), 3. Dunay Máté (MTK Budapest) és Szűts Máté (Balaton Vívóklub). Csapat: 1. Fless (Börcsök Koppány, Hazai Tamás, Horváth Ádám, Horváth Márk), 2. Budapesti Honvéd, 3. BVSC-Zugló. Leányok. Egyéni: 1. Wimmer Dorina (MTK Budapest), 2. Sulyok Melina (Tapolca), 3. Hajdu Emma (Budapesti Honvéd) és Kálmán Zille (Debrecen). Csapat: 1. MTK Budapest (Gyulai Sarolt, Nébald Franciska, Takács Dóra Fruzsina, Wimmer Dorina), 2. Budapesti Honvéd, 3. Tapolca.
Újonc. Fiúk. Egyéni: 1. Fekete Ádám (Balaton Vívóklub), 2. Kó Ágoston (BVSC-Zugló), 3. Sebastian Benavides (MTK Budapest) és Kiss Attila (Balaton Vívóklub). Csapat: 1. Balaton Vívóklub (Fekete Ádám, Kaló Ádám, Kiss Attila, Szűts Máté), 2. MTK Budapest, 3. Vasas. Leányok. Egyéni: 1. Balogh Bella (Vasas), 2. Wimmer Dorina (MTK Budapest), 3. Gálfalvy Réka (Vasas) és Kiss Emma (Érd). Csapat: 1. Vasas (Balogh Bella, Cseh Ida, Gálfalvy Réka, Scharek Angéla), 2. Tapolca, 3. MTK Budapest

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik