Vívás: focizott, golfozott, hegyet mászott a női párbajtőr-válogatott

Vágólapra másolva!
2020.07.06. 08:52
Címkék
Különleges edzőtáborban vett részt a női párbajtőrvívó-válogatott Tatán; a részletekről a junior lányok vezetőedzője, Plásztán Attila mesélt honlapunknak.

Tatán edzőtáborozott nemrégiben a felnőtt, a junior és a kadét női párbajtőrvívó-válogatott. Az esemény némiképp rendhagyó volt, hiszen a kemény edzések mellett nagyon érdekes foglalkozásokon vettek részt a sportolók és a mestereik.

A párbajtőröző lányok a Kő-hegyen is jártak Forrás: Vasaltutak
A párbajtőröző lányok a Kő-hegyen is jártak Forrás: Vasaltutak

A párbajtőröző lányok a Kő-hegyen is jártak  •  Forrás: Vasaltutak

„A délelőttöket a vívásnak szenteltük, ez idő tájt tréningeztünk. Délutánonként pedig olyan programokat találtunk ki, amelyek csapatépítő jellegűek, kikapcsolják a sportolókat, miközben mozognak. Az első nap fociztunk, a második nap a tataiOld Lake Golf Clubba látogattunk, harmadnap pihentünk, az utolsó délután pedig megmásztuk a Kő-hegyen található úgynevezett vasalt utat. A versengés sem maradhatott ki a programból: ez utóbbit leszámítva mindenhol összemérték egymással a tudásukat, még házi vívóbajnokságot is szerveztünk”− számolt be a történtekről a junior lányok mestere, Plásztán Attila.

A szakember kifejtette, miért volt szükség az összetartásra:

„Mindenkinek el kellett felejtenie kicsit a koronavírus-járvány okozta nehézségeket, emellett fontos volt az is, hogy visszarázódjanak a munkába. Hosszú távollét után lehettek újra együtt huzamosabb ideig, ők és mi is nagyon élveztük; rendkívül jó hangulatban telt az a néhány nap. Júniusban elkezdődtek a keretedzések, végigdolgoztuk a hónapot, most mindenki egy hónapos pihenőn van. A klubban augusztusban kezdik újra a munkát, a válogatottnak szeptember elejétől tartunk közös tréningeket. Ezt megelőzi még egy tatai tábor, amit hasonló menetrend szerint tervezünk, mint a legutóbbit. A vasalt utakra például szeretettel várnak minket vissza.”

A felkészülés mikéntje persze nagyban függ a nemzetközi versenynaptár alakulásától.

„Ősszel már rendezünk hazai eseményeket, bepótoljuk az elmaradt viadalokat. Előbb azonban jó lenne ismerni, mely külföldi versenyeken vehetünk részt − természetesen ehhez igazítanánk a programot. Továbbra sincs információ az elhalasztott utánpótlás-világbajnokságról, a nemzetközi szövetség a fair play szellemében jár el, tehát megvárja, amíg az összes ország versenyzője felkészül. Mi persze abban bízunk, hogy bepótolják, mert megérdemelnék a lányok.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik